Én voltam a hibás? Mit kellett volna mondjak?
Júliusban születik a kisbabám és tegnap anyáéknál ebédeltünk (szülinapi ebéd).
Valahogy feljött a babaszoptatás téma és én mondtam,hogy én nem akarok szoptatni.Erre az unokanővérem teljesen felháborodott,hogy mégis hogy mondhatok ilyet,hiszen ez a kötelességem,meg ilyenek.Jó,elhiszem én,hogy ez így jó a babának,de szerintem a tápszer sem lehet rosszabb.
Mit kellett volna mondjak?
Semmit. Így döntöttél és kész.
Sokan ezt nem helyeslik, vannak érvek és ellenérvek. Az biztos, hogy a legtöbb helyen azt hallani, hogy a szoptatás a legjobb minden szempontból a babának, a tápszer csak szükségmegoldás és tökéletesen nem helyettesíti az anyatejet és az anyatej a babák immunrendszerét is erősíti, a tápszer pedig nem és a tápszeres babák bizonyos betegségekre hajlamosak, stb. stb.
Ettől függetlenül sok tápszeres baba nőtt fel gond nélkül, egészségesen.
Szerintem szokd meg, hogy sokan nem fognak neked igazat adni, te pedig tegyél a belátásod szerint.
Nem azt kérdeztem,hogy gond-e,ha nem szoptatok.
Egyébként meg rengeteg baba tápszeres (volt) a környezetemben is és mégis egészségesek.
20:17
"Mit mondhattam volna?"
Mondom: semmit. Annyit, hogy így döntöttél, és nem engedsz, mondhat akárki, akármit, úgyhogy téma lezárva.
Azt, hogy mivel tudtad volna értelmesen megcáfolni, nem tudom neked megmondani, mert teljesen igaza volt az unokanővérednek.
Szerintem ez olyan kérdés, amiben nem szabad nyíltan álláspontot foglalni, mert ez lesz a vége.
Egyébként szerintem is jobb a tej, amúgy is elég sok műanyag sz*rt megesznek az emberek, érdemes minél később kezdeni.
És az nem igaz, hogy mind egészségesek. Jó részük szinte biztosan gyenge immunrendszerű, allergiás, asztmás... csak annyira sokan kapták már el, hogy az az abszurd helyzet állt elő, hogy van, aki szerint normális, ha az ember allergiás. Pedig nem.
IDIÓTA!!!
Az anyatejbe csomó olyan vitamin van ami kell egy babának, és ezek nincsenek benne a tápszerbe.
Nem véletlenül termel a nők szervezete anyatejet...
Nem hiszem,hogy ezért idióta lennék...
Én hoztam egy döntést,ami az egyik családtagomnak nem tetszik.
hagyd figyelmen kivül őket...
én is tápszeren nőttem fel,anyának egy csepp teje nem volt,makkegészséges vagyok
öcsém pár évvel később született,anyának volt teje,másfél évig szoptatta,mégis mindenfélére allergiás,sokszor beteg
ennyit az anyatejről..praktikus meg minden,de én igy ugy vagyok vele,hogy érzékeny a mellem nagyon,nem fog rajta csüngeni gyerek,meg szétharapgálni...
önzőség? lehet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!