Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Én voltam a hibás? Mit kellett...

Én voltam a hibás? Mit kellett volna mondjak?

Figyelt kérdés

Júliusban születik a kisbabám és tegnap anyáéknál ebédeltünk (szülinapi ebéd).

Valahogy feljött a babaszoptatás téma és én mondtam,hogy én nem akarok szoptatni.Erre az unokanővérem teljesen felháborodott,hogy mégis hogy mondhatok ilyet,hiszen ez a kötelességem,meg ilyenek.Jó,elhiszem én,hogy ez így jó a babának,de szerintem a tápszer sem lehet rosszabb.

Mit kellett volna mondjak?

2011. márc. 21. 20:06
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/72 anonim ***** válasza:
60%

Semmit. Így döntöttél és kész.

Sokan ezt nem helyeslik, vannak érvek és ellenérvek. Az biztos, hogy a legtöbb helyen azt hallani, hogy a szoptatás a legjobb minden szempontból a babának, a tápszer csak szükségmegoldás és tökéletesen nem helyettesíti az anyatejet és az anyatej a babák immunrendszerét is erősíti, a tápszer pedig nem és a tápszeres babák bizonyos betegségekre hajlamosak, stb. stb.

Ettől függetlenül sok tápszeres baba nőtt fel gond nélkül, egészségesen.

Szerintem szokd meg, hogy sokan nem fognak neked igazat adni, te pedig tegyél a belátásod szerint.

2011. márc. 21. 20:15
 12/72 anonim ***** válasza:
35%
Az egész immmuredszerét szétcseszed a leendő gyerekednek. De ha allergiás, asztmás, mindenféle beteg gyereket akarsz, akkor hajrá, etesd táppal.
2011. márc. 21. 20:15
 13/72 A kérdező kommentje:

Nem azt kérdeztem,hogy gond-e,ha nem szoptatok.

Egyébként meg rengeteg baba tápszeres (volt) a környezetemben is és mégis egészségesek.

2011. márc. 21. 20:17
 14/72 anonim ***** válasza:
58%
20:15 vagyok, még annyit: én kiskoromban valamiért nem akartam szopni, ezért én is tápszert kaptam, nem tudom, van-e valami köze hozzá, lehet, hogy semmi, de nekem van a családból egyedül mindenféle hülye, alig kezelhető kiütéses allergiás bajom, meg ekcémám. :(
2011. márc. 21. 20:17
 15/72 anonim ***** válasza:
100%

20:17

"Mit mondhattam volna?"

Mondom: semmit. Annyit, hogy így döntöttél, és nem engedsz, mondhat akárki, akármit, úgyhogy téma lezárva.

Azt, hogy mivel tudtad volna értelmesen megcáfolni, nem tudom neked megmondani, mert teljesen igaza volt az unokanővérednek.

2011. márc. 21. 20:20
 16/72 anonim ***** válasza:

Szerintem ez olyan kérdés, amiben nem szabad nyíltan álláspontot foglalni, mert ez lesz a vége.

Egyébként szerintem is jobb a tej, amúgy is elég sok műanyag sz*rt megesznek az emberek, érdemes minél később kezdeni.

És az nem igaz, hogy mind egészségesek. Jó részük szinte biztosan gyenge immunrendszerű, allergiás, asztmás... csak annyira sokan kapták már el, hogy az az abszurd helyzet állt elő, hogy van, aki szerint normális, ha az ember allergiás. Pedig nem.

2011. márc. 21. 20:20
 17/72 anonim ***** válasza:
45%

IDIÓTA!!!

Az anyatejbe csomó olyan vitamin van ami kell egy babának, és ezek nincsenek benne a tápszerbe.

Nem véletlenül termel a nők szervezete anyatejet...

2011. márc. 21. 20:21
 18/72 A kérdező kommentje:

Nem hiszem,hogy ezért idióta lennék...

Én hoztam egy döntést,ami az egyik családtagomnak nem tetszik.

2011. márc. 21. 20:26
 19/72 anonim ***** válasza:
100%
A tapszer sem art, de nyilvan az anyatej a legjobb HA van. Ha neked van, akkor azt erdemes adni. Egy dolog az egeszseg, ellenallokepesseg meg mellette ott van az is, hogy az anyatejjel taplalt babak sokkal kevesbe hajlamosak a hizasra kesobb (ez bizonyitott teny!). Epp a multkor olvastam egy cikket, hogy meg az emesztorendszerben levo bakteriumflorak is mashogy alakulnak ki az anyatejes babaknal, mint a tapszereseknel. Nem kell eroltetni, ha nem nagyon megy a dolog, de az elso par nap, miutan a babad megszuletik, fontos. Kapja meg az anyatejet. Az a par csepp szules utan is nagyon sokat segit! En nagyon sokaig szoptattam es ugy gondolom, hogy minden anyanak joga van eldonteni, hogy hogy akarja nevelni a gyereket, csak ugy gondolom, hogyha van ra mod, akkor mindenki a legjobbat akarja a gyerekenek es a legjobb az anyatej. Ezert gondolta az unokatestvered, hogy nem igazan logikus, amit mondasz. Mert ha gyereket vallalsz, a legjobbat akarod neki es talan onzon jott ki ez a dolog, ha te nem is annak szantad. Legalabb az elso par napban nagyon hasznos lenne a babadnak a kolosztrum, ha utana nem is akarsz szoptatni. Azert jo lenne, ha elmondanad, hogy miert nem akarsz szoptatni, mert igy hogy tudjunk velemenyt alkotni?
2011. márc. 21. 20:28
 20/72 anonim ***** válasza:
18%

hagyd figyelmen kivül őket...

én is tápszeren nőttem fel,anyának egy csepp teje nem volt,makkegészséges vagyok

öcsém pár évvel később született,anyának volt teje,másfél évig szoptatta,mégis mindenfélére allergiás,sokszor beteg

ennyit az anyatejről..praktikus meg minden,de én igy ugy vagyok vele,hogy érzékeny a mellem nagyon,nem fog rajta csüngeni gyerek,meg szétharapgálni...

önzőség? lehet...

2011. márc. 21. 20:28
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!