Nem akar szopni az újszülött, van mèg remény, hogy ez változzon?
Nem első baba, és vegyes tapasztalataim vannak ezen a téren.
Viszont szeretnék szoptatni, de sír, ordít, ha mellre teszem.
Fejek, egyelőre elég is, de félek, hogy ez sokáig nem lesz így, mert nem termelődik így annyi.
Egyszerűbb és komfortosabb lenne, ha menne a dolog.
(Kénytelen voltam pótlást adni már a kórházban, gyanítom, hogy az a gond, hogy nem ömlik egyből a szájába a tej, mikor szoptatni próbálom, dobálja a fejét.)
7-8 % veszteség az bőven benne van az élettani határok közt. A stagnálás már annak a jele, hogy nem fogy. Nem csak a százalèkot kell nézni, a kiindulósúly sem mindegy. Nagyobb babák van, hogy lassabban gyarapszanak, lassabban duplázzák a súlyukat is, de nem feltétlenül lesz így.
Az én gyerekem kizárólagosab szopott, ömlött a tejem, mégis dobálta a fejét mikor mellretettem. Nekem úgy tűnt, minta ,,pofozgatná" a mellem a fejével. Akárhányszor adtam a szájába, kiköpte, újra pofozta. Kb 10x. Aztán szopott rendesen. Aztán abbahagytam, hogy igazgassam a szájába a mellem. Hagytam pofozgassa, és utána magától rákapott. Pár hónap alatt ehagyta ezt a szokását. Fura volt, de biztos megvolt rá az oka.
Ha csak cumizik, akkor lehet a technikája nem jó? Előtte-utána méréssel nem igazán lehet pontosan megmondani mennyit szopott.
Sokat számít, ha szoptatásbarát módon pótolsz. SNS a legjobb, de azt hiszem 20 ezer körül az àra most. Egy cumisüvegbe mártott pár száz forintos gyógyszertári etetőszondával ugyanazt elèrheted.
Kérdező, próbálj meg nem stresszelni rajta, mert ha stresszelsz annyi tejed se lesz amennyi van.
Tudom hogy mostanában divat úton útfélen a természetes szoptatást valami isteni csodának, a pótlást meg ördögtől való dolognak beállítani, de attól még nem így van. Próbálkozz, de ha nem megy add neki a pótlást cumibol, akár anyatej, akár tápszer. Inkább ez mint hogy ehezzen a gyerek. Egy csomó gyerek felnőtt már úgy hogy életében nem volt cicin.
Saját maguk alatt vágják a nők a fát ezzel a szoptatás maniaval.
Persze tudom hogy ez a legjobb opció a gyereknek, de ez már kezd egy kicsit a ló túloldala lenni..
Utolsó:
Nem mondom, hogy nincs igazad, mert reálisan nézve egyetértek.
De most mégis szarul élem meg.
Anno az első gyerekem nem tudtam szoptatni (ennyire se, nem fogadta el.)
A másodikat gond nélkül, engem is meglepett. (A cumisüveg sem zavarta, attól ugyanúgy szopott.)
Harmadiknál volt a kórházas dolog, amit írtam, de 2 hetes korától őt is sikerült (addig fejtem neki is.)
És bennem van, ha akkor sikerült, most miért nem :S
Tényleg nem vagyok ez a szektás szoptatás-fanatikus, de most ez hiányzik nekem.
Míg meg nem született, nem foglalkoztam ezzel, úgy voltam, lesz, ami lesz….
Van segítségem, párom szerencsére elég kedvező időbeosztásban dolgozik.
A testvérek meg már nagyobbak.
Igazából addig van mellen a pici, amíg akar, csak hát ugye elalszik rajta.
Nem igazán érdekel a társadalom véleménye, meg hogy mit szólnak mások, ez most tényleg privát érzés, de bízom benne, hogyha a kislányommal sikerült 2 hetes korától (és nála muszáj volt üvegből adni előtte, mert ml-re írnom kellett, mennyit eszik, mielőtt hazaengedtek), akkor talán idővel meg tudjuk most
is oldani. Már az is megnyugtat, hogy egyáltalán elfogadja, aztán a mennyiséget utána megkapja külön.
100-120 ml-ket eszik cumisüvegből, ciciből legjobb esetben volt 50 g, amit mértem.
Nem sárga már egyáltalàn? Az okozhatja az elalvàst. Azt is teheted, hogy mielőtt mellre kerül, előfejsz, és akkor nem kell megküzdenie a tej beindításáért, csak ennie kell.
De ha 50ml-t szopik és 100-at pótolsz az is szuper. Akkor már a harmada anyatej.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!