Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha bántaná a pociját az kb...

Ha bántaná a pociját az kb mikor derül ki?

Figyelt kérdés

Friss anyuka vagyok, úgy tervezem, hogy eszek mindent csak ami puffasztó, abból kevesebbet és ha látom, hogy valamitől fáj a babám hasa, akkor azt tiltólistára teszem. Tegnap viszont elfelejtkeztem és bevágtam egy nagy tál frankfurti levest. Ha eddig nem lett belőle baj, akkor már valószínűleg nem is lesz igaz? Tegnap olyan 3 körül ettem.

A másik kérdés csak ha már itt vagyok, hogy a legalább 3 óránkénti szoptatást az előző szoptatás elejétől vagy végétől kell számolni? 😅 Csak mert mostanában egy óráig is eltart egy alkalom.

ma 16:33
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia! Sokan mondják, hogy nincs összefüggés a kaja és hasfájás között. Nálunk alapból hasfájós volt a baba. Ha tejterméket ettem, fokhagymásat vagy narancslevet ittam sokkal rosszabb volt. Pl babtól, borsótól semmi nem volt.

Ha eddig nem fájt, nem is fog már. Ha nem hajlamos rá, ehetsz szerintem mindent. :)

Szoptatásra: a végétől számoltam az időt. 3 óránkénti evésre kb 3 hónapos korában tudtunk beállni, addig igény szerint evett(1-2 óránként)

ma 17:34
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen mindegy mit eszel szerintem. Nekem mindhárom hasfájós volt, de csa olyan 4-6 hetes koruktól, pont mire kezdtem azt hinni nem lesznek azok. 😅 Akkor is fájt a hasuk ha üres pirítóst ettem, meg akkor is ha töltött káposztát, így én nem gyötörtem magam. 🤷🏼‍♀️

Szoptatni meg ne óra után szoptass, hanem a babád igényei szerint. Első hetekben az is normális ha 0-24 cicin akar lenni.

ma 18:27
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! 😊 Ja amúgy igényszerint szeretném szoptatni, csak nagyon aluszékony a kórházból is úgy engedtek haza minket, hogy ha nem kel 3 óránként legalább enni, akkor fel kell kelteni (kicsit sárga is volt a buksija).
ma 18:53
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha valami, amit megeszel bàntanà a gyomràt, az még aznap kiderül. A frankfurti levest úgy làtszik bìrja.

Az aktív szopàs (amikor hallhatóan és láthatóan szív és nyel) végétől 3 òra. Ha 3 óràs időközönkènt nincs meg a 10-15 percnyi aktív szopàs, akkor lehet, hogy az aluszèkonysàgtól, sàrgasàgtól gyengèbb mèg. Ilyenkor èrdemes előfejni, hogy kevèsbè kelljen a tej beindulàsàèrt dolgoznia, ès az evèsre hasznàlja az erejèt. De azt csak addig, mìg a sárgasàg el nem múlik. Ès míg sàrga, addig èjjel se teljen el több, mint 3 òra a szoptatàsok közt. Ha màr nem sàrga, akkor beleszokik a sajàt rendszerèbe. A legtöbb kisbaba èjjel is rendszeresen eszik hónapokig (vagy èvekig) de van pàr, aki àtalussza az èjjelt, vagy csak parszor eszik.

ma 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!