Kisgyerekes rokonokat hogy lehet finoman lekoptatni? Egy anyukát mi nem bántana meg?
A nagynénémmel (anya tesója) mindig is jó volt a kapcsolatom, meg a férjével is. Van két ikerfiúk, akiket imádok, de nagyon lefárasztanak már 1-2 óra után. Nem igazán játszanak el egyedül, vagy ketten, valakinek mindig ott kell lenni velük. Koraszülöttek voltak, ezért a nagynéném az első években nem nagyon hagyta másra őket, de most már hiába akarja, nincsenek el senkivel, kivéve mamáékat, anyát és engem.
Pedig próbálták már a bébiszittert is, de nagyon kibuktak, meg az oviból is elhozzák őket délben, stb. A téli szünetben egyszer nálunk aludtak a fiúk és azóta hallgatom, hogy mikor jöhetnek megint, mert folyton kérdezik ők is, meg nekik is olyan jó volt egy kicsit kimozdulni és nem az esti elalvással küszködni... Ja, helyettük én küszködtem, hajnali 2-ig.
Hetente megkérdezi ezt a nagynéném, és mindig próbálok kibújni valahogy a "feladat" alól, de most pl azt mondta, hogy akkor mondjak egy hétvégét, amikor még nincs programom és akkor elhozza őket, ne szervezzek semmit. De én hétvégente vagy a barátommal vagyok, vagy barátnőzök, pihenek. És őszintén, az a két nap szörnyű volt. Egy perc nyugtom nem volt, az egyikőjüknek tuti volt valami baja, vagy azért rángattak, hogy menjek játszani.
Sértődést nem akarok, de elég kellemetlen mindig a kifogásokat keresni...
Hát pedig, ha nem vette a lapot magától és unod a ferdítéseket... vagy megmondod, hogy bocs, de nem, mert ez sok a jóból, és akkor rajta áll, hogy ezért megharagszik-e, vagy szívességből elviseled azt is, amihez nem fűl a fogad. Te érzed, mi a mérleg.
Valószínűleg azért, ahogy nőnek, könnyebb lesz velük is, mint a legtöbb gyerekkel és már nem kell annyira körülugrálni őket és nem "buknak ki", ha más vigyáz rájuk (szóval a bébiszittert meg az oviban alvást is újra lehet próbálni párhavonta).
Nem kell kiforgásokat keresni, megmondod, hogy nem a te gyerekeid, fárasztó volt hajnali 2-3-ig fenn lenni úgyhogy bocsi.
Határozottan és ha megsértődik - meg fog ;) - akkor ez van, majd megbékél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!