Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisgyerekes rokonokat hogy...

Kisgyerekes rokonokat hogy lehet finoman lekoptatni? Egy anyukát mi nem bántana meg?

Figyelt kérdés

A nagynénémmel (anya tesója) mindig is jó volt a kapcsolatom, meg a férjével is. Van két ikerfiúk, akiket imádok, de nagyon lefárasztanak már 1-2 óra után. Nem igazán játszanak el egyedül, vagy ketten, valakinek mindig ott kell lenni velük. Koraszülöttek voltak, ezért a nagynéném az első években nem nagyon hagyta másra őket, de most már hiába akarja, nincsenek el senkivel, kivéve mamáékat, anyát és engem.

Pedig próbálták már a bébiszittert is, de nagyon kibuktak, meg az oviból is elhozzák őket délben, stb. A téli szünetben egyszer nálunk aludtak a fiúk és azóta hallgatom, hogy mikor jöhetnek megint, mert folyton kérdezik ők is, meg nekik is olyan jó volt egy kicsit kimozdulni és nem az esti elalvással küszködni... Ja, helyettük én küszködtem, hajnali 2-ig.

Hetente megkérdezi ezt a nagynéném, és mindig próbálok kibújni valahogy a "feladat" alól, de most pl azt mondta, hogy akkor mondjak egy hétvégét, amikor még nincs programom és akkor elhozza őket, ne szervezzek semmit. De én hétvégente vagy a barátommal vagyok, vagy barátnőzök, pihenek. És őszintén, az a két nap szörnyű volt. Egy perc nyugtom nem volt, az egyikőjüknek tuti volt valami baja, vagy azért rángattak, hogy menjek játszani.

Sértődést nem akarok, de elég kellemetlen mindig a kifogásokat keresni...

2018. febr. 14. 14:42
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Én sem igazán értettem, hogy miért kell azon kiakadni, hogy engem két nap is lefárasztott... :D:D

Más az, ha valaki a saját gyerekével van, de nekem ez inkább nyűg volt csak, mint öröm. Szeretem őket nagyon, de borzasztóan fárasztó szórakoztatni őket, figyelni arra, nehogy összetörjenek valamit/magukat, vinni nekik enni és inni, de ha mondjuk 10 perccel ezelőtt Nutellás kenyeret kértek, mire odaviszem nekik, tuti nem kell nekik.

2018. febr. 15. 10:45
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Hat mondjuk ha anyukad is jelezte, akkor mar tenyleg vennie kellett volna a lapot. A legkozelebbi rakerdezesnel mondd meg kerek perec, hogy sorry, rovid idore bevallalod, de ejszakara csak akkor, ha mar 8-kor alszanak, akkoris csak ugy, ha mar maguktol mennek, vagy ha ok elaltatjak oket, es nem neked kell. Igy nem kell direktben nemet mondani nekik, es lathatja o is, hogysok, amit ker.

Faradt anyuka vagyok, nem volt ket eve egyetlen ejszakat leszamitva rendes ataludt ejszakam, megsem varom el senkitol a csaladbol a segitseget, annak orulok, ha valaki magatol ajanlkozik, es igen, en is ki vagyok merulve, de az apukajaval egyutt vallaltuk, a kettonk feladata elsosorban ellatni.

2018. febr. 15. 12:58
 23/27 anonim ***** válasza:
8%

Abba bele sem gondolsz, hogy neked mekkora segitseg lesz a nagynened amikor majd neked lesz gyereked?

De tudod mit, utasitsd vissza. De akkor ne varj tole karacsonyi meg szulinapi ajandekot se...gondolom azert azt elfogadod.

2018. febr. 15. 15:32
 24/27 anonim ***** válasza:
83%
Nem olvastam el végig mindent. Nálunk hasonló a helyzet,csak szülőkén. Van egy 8 és egy 6 éves gyerekem. A mai napig külön altatjuk őket,mert ébren tartják egymást. Ha a nagyszülő kipihent és szívesen vigyázna az unkára pár napot,akkor is egyszerre csak egy gyereket viszünk. A fiúk is megtanulták,hogy egyszerre ketten nem aludhatnak a nagyszülőknél. Ettől függetlenül kedves kérdező,teljesen megértelek,mert 17 évesen én se voltam kíváncsi senki gyerekére. Hogyan tudnád lekoptatni? Ezt többen is megírták. Aranyosak szépek a gyerekek,de te nem tudsz rájuk vigyázni,mert ez még sok neked. Legalábbis ezt mondod 😉
2018. febr. 15. 17:10
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

51%-os miért te csak annak veszel jó szívvel karácsonyi ajándékot, akit ki tudsz zsigerelni és rátukmálni a gyerekeidet alkalmanként?? Vicces, losztva mennyi is az "óradíjuk"? 200 ft, mondjuk?

Gyomrom kifordul az ilyen érdekemberektől.

Ha veszek valakinek valamit azt jószívvel teszem, nem "cserébe" valamiért, de gondolom te azt el se tudod képzeni milyen.

2018. febr. 15. 18:31
 26/27 anonim ***** válasza:
97%

"Abba bele sem gondolsz, hogy neked mekkora segitseg lesz a nagynened amikor majd neked lesz gyereked"

ja ez meg a másik..mert gondolom te azt se tudod elképzelni hogy valaki magának szül gyereket nem azért hogy majd XY úgy is segít...

2018. febr. 15. 18:34
 27/27 anonim ***** válasza:
89%
Mi van,ha megsértődnek?Így jártak,majd megbékülnek.
2018. febr. 15. 22:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!