Kisgyerekes rokonokat hogy lehet finoman lekoptatni? Egy anyukát mi nem bántana meg?
A nagynénémmel (anya tesója) mindig is jó volt a kapcsolatom, meg a férjével is. Van két ikerfiúk, akiket imádok, de nagyon lefárasztanak már 1-2 óra után. Nem igazán játszanak el egyedül, vagy ketten, valakinek mindig ott kell lenni velük. Koraszülöttek voltak, ezért a nagynéném az első években nem nagyon hagyta másra őket, de most már hiába akarja, nincsenek el senkivel, kivéve mamáékat, anyát és engem.
Pedig próbálták már a bébiszittert is, de nagyon kibuktak, meg az oviból is elhozzák őket délben, stb. A téli szünetben egyszer nálunk aludtak a fiúk és azóta hallgatom, hogy mikor jöhetnek megint, mert folyton kérdezik ők is, meg nekik is olyan jó volt egy kicsit kimozdulni és nem az esti elalvással küszködni... Ja, helyettük én küszködtem, hajnali 2-ig.
Hetente megkérdezi ezt a nagynéném, és mindig próbálok kibújni valahogy a "feladat" alól, de most pl azt mondta, hogy akkor mondjak egy hétvégét, amikor még nincs programom és akkor elhozza őket, ne szervezzek semmit. De én hétvégente vagy a barátommal vagyok, vagy barátnőzök, pihenek. És őszintén, az a két nap szörnyű volt. Egy perc nyugtom nem volt, az egyikőjüknek tuti volt valami baja, vagy azért rángattak, hogy menjek játszani.
Sértődést nem akarok, de elég kellemetlen mindig a kifogásokat keresni...
17 évesen szerintem nem az én dolgom a gyerekeket pesztrálni... Ráadásul én hétköznap eléggé elfoglalt vagyok, nem nagyon jut időm arra, amiket hétvégente szoktam csinálni. Vagy ha igen, akkoris rohanva, és már gondolatban máshol járok.
A barátom nem rajong annyira a babákért, kisgyerekekért. Meg ha együtt alszunk, akkor egyikünk sem arra vágyik, hogy még két gyerek legyen mellettünk/közöttünk, akiket lehetetlenség elaltatni. Szóval ilyet nem is kérnék tőle, mert tudom, hogy nem érezné jól magát.
A barátnőimmel meg programokat szervezünk inkább, egy kávézóba, vagy étterembe öngyilkosság lenne elvinnem a fiúkat, szerintem 20 percen belül lerombolják az egészet. Meg tényleg, így rövidebb időre elmegyek hozzájuk szívesen, de egész napokat, éjszakákat nem vállalnék be többet, mert az valami gyötrelem volt.
Nyilván egyedül élsz a pasiddal 17 évesen, véletlenül se a szüleiddel,tehát teljesen hihető, hogy csak a te nyakadba szakadna a két gyerek.
Kívánok a lepontozóknak olyan családot, amilyen a kolléganőmé, akik arra nem voltak képesek, hogy a lánya ballagása napján két órára bevállalják a beteg édesanyja felügyeletét...
Szerintem is gáz hogy két havonta nem bírsz ki egy éjszakát.Főleg ha tényleg úgy szereted őket.
17 évesen biztos még a szüleiddel élsz tehát nem gondolom, hogy csak a te nyakadba vannak varrva.
Barátom van, nem "pasim". :)
Igen, csak az én nyakamba szakadt múltkor is. Ugyanis anyáék nem voltak otthon, este jöttek haza.
Most pedig anya terhes, eléggé fáradékony, néha rosszul is van. 7-kor már általában megy fürdeni, pizsiben van, 9-kor már alszik. Reggelente is később kel fel, meg nem is hiányzik neki két eleven óvodás.
Gáz, vagy nem gáz, akkor sem gondolom, hogy ez az én feladatom lenne.
Nyáron fogok költözni, szóval rám nem nagyon lesz bízva senki...
Nem anyuékkal van itt a gond, hanem a nagynénémékkel.
"Két nap fárasztó volt? Ők évek óta csinálják."
és??????? Most komolyan ki mondta hogy kötelező gyereket vállalni? A kérdező? Szerintem nem....azért eszem megáll hogy vannak olyan emberek akik kötelező jelleggel ELVÁRJÁK bármelyik rokontól hogy az ő gyereküket pesztrálják, mert nekik nehéz. Kérni lehet, követelni nem. Mindenki akkor vállaljon gyereket, mikor már látja mekkora dolog is ez, és akkor nem kell kínosan ráakaszkodni mindenkire hogy jajj mikor alhat már nálad ismét a gyerekem mert nehéz. Persze a család....a család nálunk nem arról szól hogy pofátlanul kihasználjuk a másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!