Nem akar szopni az újszülött, van mèg remény, hogy ez változzon?
Nem első baba, és vegyes tapasztalataim vannak ezen a téren.
Viszont szeretnék szoptatni, de sír, ordít, ha mellre teszem.
Fejek, egyelőre elég is, de félek, hogy ez sokáig nem lesz így, mert nem termelődik így annyi.
Egyszerűbb és komfortosabb lenne, ha menne a dolog.
(Kénytelen voltam pótlást adni már a kórházban, gyanítom, hogy az a gond, hogy nem ömlik egyből a szájába a tej, mikor szoptatni próbálom, dobálja a fejét.)
Ha cumisuvegbol adod a potlast, akkor nyilvan nem akar szopizni, mert az elobbi konnyu, utobbi nehez neki.
Ez egy ordogi kor. De keress fel egy szoptatasi tanacsadot szerintem. Mi itt nem vagyunk szakemberek, otleteket adhatunk, de jobb lenne, ha valaki fizikailag is es hiteles informaciokkal is tudna segiteni.
Én is a szakembert javaslom.
Csak azért írom le nálunk hogy volt, mert bármi lehet. Nekem vagy három hétig egyáltalán nem volt tejem, hiába tettem mellre, próbálkozott ő egy darabig, de aztán persze bemérgelte magát, hogy éhes és nem jön semmi. Muszáj volt tápszert adni neki. Viszont addig küzdöttünk, hogy csak lett valamennyi tej, és így hat hetesen már ügyesen szopizik, kap pótlást cumisüvegből is, de nem lett cumizavaros. Más gyerek meg ennél kevesebb miatt is elutasítja a mellet már.
kövezzetek meg, de szerintem ez ott siklott el, hogy a kórházban már pótlást adtál neki. Miért?
Mind a 2 gyerekemmel 4.nap indult be a tejem. Addig minimális előtej volt. Mégsem kaptak pótlást, 0-24ben cicin voltak.
Megszokta úgymond, hogy a pótlás könnyebb, azért nem kell megküzdenie. Persze, hogy nem akar cicizni.
Szoptatási tanácsadót keress szerintem is. Vagy legalább a védőnőt. Ők kompatibilisek ebben, nem mi
Szoptatási tanácsadót kell felkeresni, mi is felkerestünk egyet.
Ha van tejed, nem kell fejned neki, előbb utóbb rákap a cicire, ne aggódj.
“kövezzetek meg, de szerintem ez ott siklott el, hogy a kórházban már pótlást adtál neki. Miért?“
Mert nem akartam kórházba kerülni vele kiszáradás + sárgaság miatt, mint az előzőnél.
+ közel 5 kg születési súllyal , korábbi babák előzményeivel, meg hogy császároztak, a kórház is indokoltnak látta.
Nekem is ezt csinálta a második gyerekem, 3600-al született, és a 3 nao alatt 3200-re fogyott. Szinte nem engedtek haza.
Próbáltam szoptatni, de állandóan üvöltött alig evett, inkább bealudt, a nyelve rendben volt, az arcizmaival sem volt gond, mert ha rákapott akkor szépen evett, tejem is volt.
A kórházi szoptatási tanácsadó naponta kétszer jött segíteni, különböző pózokat próbáltunk, de csak ideig óráig működtek.
Aztán hazafelé vettem egy doboz tápszert, mert nem bírtam nézni, hogy éhesen ordít a gyerekem.
Itthon először cicivel kínáltam és csak utána kapta a tápszert. Kb 1 hét alatt szépen elkezdett szopni és hízni is hízott.
“ Cukrát ilyen nagy súly mellett nézték?”
Na ezt nem tudom, mert folyton kérdezgették az enyémet, ami rendben volt, utána erről nem mondtak semmit.
Magzatvíz picit több volt a kelleténél.
A gyerekorvos most fogja nézni, megkérdezem.
Amúgy kínok árán ma 2x sikerült szoptatni.
De az is aggaszt, hogy a súlya a fogyás óta stagnál még.
(7-8% körüli a veszteség.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!