Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ki,hogyan élte meg az első...

Ki,hogyan élte meg az első szoptatást az újszülöttjével?

Figyelt kérdés

okt. 17. 12:11
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Fájdalmas volt,vagyis a legelső pillanat jó volt de egyben féltem is hogy minden rendben lesz-e. Utána begyulladt a mellem és ki kellett masszírozni a csomókat.
okt. 17. 12:33
 2/15 anonim ***** válasza:
83%

Életem legfájdalmasabb élménye volt!

Mintha két izzó satuba fogták volna a bimbómat és le akarták volna tépni.

Sajnos nem volt elég tejem, de szerencsére 2 hét után tápszeres lett a pici, így túléltük mindketten.

okt. 17. 12:51
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Fajdalmas volt,és kellett idő mire hozzászoktam.
okt. 17. 13:12
 4/15 anonim ***** válasza:
67%
Nekem konkrétan az első pár nem fájt aztán utána fájdalmas volt kb 1-2 hónapig ott majdnem feladtam. De aztán picit több mint 2 évig cicizet.
okt. 17. 13:25
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Igazából azt éreztem, hogy ehhez 2 kéz tuti nem elég, nekem meg legalább 2 kellene. Küzdelem volt, de aztán belejöttünk. 3 gyerekem van, mindhárom több, mint 1 évig szopizott, de a többinél már könnyebb volt sokkal. A 3.nál már kéz nélkül is ment.
okt. 17. 13:26
 6/15 anonim ***** válasza:
54%

Nekem olyan volt, mintha mindig ezt csináltam volna. Tök ösztönből jött.

Nem fájt, egyből ráéreztünk.

Kb 1 hét után viszont sírtam minden alkalommal, annyira durván fájt. Ott ha csak belegondoltam, hogy szoptatás jön, gyomorgörcsöm lett.

Kb 1 hónapig tartott ez.

okt. 17. 13:53
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Meg a korhazban nem fajt. Aztan itthon egy darabig nem tudtam szoptatni mivel begyulladt a mellem. Fejnem kellett, plusz tapszert kapott.

Kesobb mikor erore kapott, mar cicibol evett, nem kellett fejnem. Na ott az elso heten fel percig fajt amikor elkezdte, azota nem. Most 8 hetes.

okt. 17. 14:08
 8/15 anonim ***** válasza:
47%

Az elsőre konkrétan nem emlékszem 😀

Anyukám volt velem az aranyóra alatt, már mikor a kezébe adták, míg engem "rendbetettek" (küret, öltés stb.) kereste a cicit, úgyhogy a szülésznő egyből a mellemre tette. Ezt viszont anyukám mesélte, mert én annyira kimerült voltam, hogy csak homályos emlékképeim vannak 😊

A következő már egy kis pihi után volt, egész jól ment, az még nem is fájt, de utána gyorsan véresre szopta mindkét mellbimbómat, szóval úgy voltam vele, mint a 6. válaszoló... a bimbóvédővel nem boldogultunk, így majdnem feladtam, de szerencsére kitartottam, és pár hét után teljesen rendbejöttem és a a fiam us finomított a technikán 😃 (Most 2 múlt, és este még mindig cicin alszik el).

okt. 17. 14:08
 9/15 anonim ***** válasza:
70%
Csaszaros voltam, az orzoben raktak nekem először mellre pár óra után. Semmi extra nem volt, köszöntem neki, hogy szia, az én hasamban laktal pár hónapig :D aranyos volt. Viszont talán ugy a második napon már baromira fájt a kórházban, konkrétan hamar leharapott valahogy egy darabot a mellbimbombol😱 de azért erőltettem a dolgot, hiába láttam 3-4 hétig csillagokat a szoptatás elején. Viszont hamar kiderült, hogy a szoptatás nem a mi asztalunk, a gyerekem cumizavaros lett, mert kapott lefejt tejet is, így hamar szó szerint üvöltött, ha közelítettem a mellemmel. Ezt megunva 7-8 hetes kora körül kizárólagos fejésre álltunk át, és nekem/nekünk ez sokkal kényelmesebb, gyorsabb is volt. :)
okt. 17. 14:13
 10/15 anonim ***** válasza:
52%
Nagyon fájt és nagyon jó volt egyben.
okt. 17. 14:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!