Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás mèrèse?

Szoptatás mèrèse?

Figyelt kérdés

6 hetes a kisbabám. Nagyon nehezen állt be a szopizàs. Befelé forduló mellbimbó, nem tudta bevenni, bimbóvédőn csak cumizott, üvegből kapta a lefejt tejet, attól cumizavaros lett. Most vègre egy hete mindkét mellből szopik bimbóvédő nêlkül. Megszoktam hogy már 120-140 ml-ket evett 4 óránkênt üvegből,ezért mèregetem a szopizàsait, de eddig 70 ml volt a max, 40-50 ml-ket szopizik 30 perc alatt, de vègig nyel, tejem tudom hogy van, mert utâna még lefejek 70-80 ml-ket, nêha 100-at és még pótláskênt azt is megeszi.

Tudom nagyon gáz ez a méregetés és nagyon győzködöm magam, hogy nem kellene.

De biztos pontos, ha mèg utàna a 70-80 ml-t megeszi. Vajon mi lehet a gond hogy nem tudja kiszopni a megfelelő mennyisèget magának?

Èrdemes lenne megpróbâlni nem pótolni, csak ràhagyni hogy ilyen keveset eszik és az eddig 4 óránkènti evèsről akàr ìgy àttèrni arra hogy óránként mellen legyen?

szept. 24. 00:08
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Utolsó vàlaszoló! Köszönöm a vâlaszt, nem tudom olvastad e amit ìrtam kommentben, de ott leìrtam, hogy 15 perc mùlva felèbred és nem fogadja el a cicit, de éhes, mert pohàrból meg megeszi. Nem mondok ellent magamnak, hiszen azt ìrtam, ha jól lakott, jókat alszik. De nem mellbòl lakik jól, hanem a pohárból. Ha elégedett, alszik több órát is, ha nem, felébred, nyűgös, de nem fogadja ùjra el a cicit. Nem tömöm, meg erőszakolom bele az adagokat, ha fullon van, ki se nyitja a szàjàt , kiköpi a tejet.

A problêmàm újra leírom, hogy nyilvàn kiismertem màr annyira, hogy tudom hogy többre van igénye, rajt is hagyom mellen, van is tejem, vissza is kìnálom, de nem szopja ki ami neki kell. Kèrdèsem, hogy volt e valaki ìgy és hogy mi lett a megoldás? Próbáljam meg , hogy mi lesz ha nem adom pohárból és hiába feszegeti magát meg ellenkezik az ùjra kìnàlàsnàl, addig próbâlgassam még annyira éhes nem lesz, hogy ùjra elfogadja a cicit?

Nekem is van jó tapasztalatom igény szerinti szoptatàssal. Nagyon könnyű olyan babával, aki a nagykönyv szerint szopik. De most ilyen nehézségekbe ütköztem és tanâcsra van szükségem. Nyilván olyanoktól lenne aki a legjobb, akik hasonló vagy ugyanezen problêmâval küzdöttek.

szept. 24. 11:34
 22/27 A kérdező kommentje:
Ja és nyilvân a jókat alszik, szépen fejlődik az azért van, mert ki van pótolva. Azt nem tudom mi törtènne, ha nem pótolnâm. Még nem próbáltam, ìgy csak azt tudom hogy most pótlàssal van kakis,pisis pelus, jól alszik, hízik eleget.
szept. 24. 11:37
 23/27 A kérdező kommentje:
#20 nem probléma nekem az sem , ha egész nap mellen van. Hála nagyon tâmogató fèrjem,családom van,abszolút ráérek a babâval foglalkozni. Ahogy már ìrtam, szoptattam én is igêny szerint, imádtam hogy a kisfiam sokat volt cicin, imádtam vele aludni. Most is erre készültem. De sajnos a kislânyom nem akar cicin lenni annyit. Nem komfortszopizik, teljesen más a két eset.
szept. 24. 11:42
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
A ciciért meg kell dolgozni a pohárból pedig csak úgy ömlik a szájába , szerinted melyiket fogja választani ? Nem hülye , csak gyerek.
szept. 24. 11:43
 25/27 A kérdező kommentje:
Szóval a megoldás, ha teljesen megszűntetem a poharat és ha már annyira éhes lesz, akkor el fogja fogadni a cicit akkor is, ha nem ömlik belőle?
szept. 24. 11:49
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Mondanám, hogy "cumi zavar", de pohár zavar. Ahogy mások is írták, én feltételezem, hogy fordítva van nála bekötve a dolog és igazából a megnyugvásért cicizik, amennyit jól esik neki, a kaját pedig a pohárból várja, nem akar dolgozni érte.

A nagy mennyiségű tejjel kiütöd egyszerre és természetes, hogy jól alszik.

Én fokozatosan venném el. Egyre kevesebbet kapna pohárból. Majd ha ez nem hoz eredményt, akkor mellen pótolnám. Pici szondán, vagy szoptaniton keresztül, így lassan megtanulja, hogy a cici=evés. Azon keresztül is egyre kevesebb kiegészítést kapna. A 4 órákat pedig csökkenteném igény szerintire. Hiszen ha kevesebbet eszik és rájön, hogy nincs könnyebb út, gyakrabban akar majd cicire kerülni.

szept. 24. 13:55
 27/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm szèpen utolsó. :)

Ìgy fogom csinálni, remélem át tudunk térni a 100% cicire.

szept. 24. 13:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!