Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 3 perces szoptatás? Kinél...

3 perces szoptatás? Kinél mennyi időt vesz igénybe?

Figyelt kérdés

Kisfiam mindjart 3 hónapos. A kezdetektől gondjaink voltak a szoptatással, 3 hétig szondán etették a kórházban, ezután itthon már csak szopott, néha cumisüvegből kapott fejt tejet, mert nem volt hajlandó bagy nem bírt szopizni. 2 hónaposan remekül belejött, szépen szopizott 15-20-30 perceket. Néhány napja újra elkezdődött ez a rémálom… 2-3 percig szopik, cupppg, kiesik a szájából a cici, vagy bealszik vagy dühös lesz, elfordul, sír. Ilyenkor felvesszük, megnyugszik, 5 perc mulva ismét próbálkozunk, de általában sikertelenül.

Cumit elalváskor kap, utána általában ki is esik a szájából és elvesszük tőle. De mostanában elég sokáig cumizik, nem köpi ki, ha elveszem felébred és sír. Lehet emiatt cumizavara? Ez lehet az oka annak, hogy ilyen keveset szopizik? Nem sír, hogy éhes, inkább az a jellemző, hogy én kínálom 1,5-2 óra múlva, mert agyonizgulom magam, amiért nem eszik. Elmúlt hónapban 850 grammot gyarapodott, ebben a hónapban még csak 400-at…

Köszönöm, ha válaszol valaki.

szept. 16. 07:35
 1/4 anonim ***** válasza:
31%

Szerintem belejött és jóllakik ennyi idő alatt. A gyarapodás lassulása normális. Van csecsemőmérleged? Ha leméred a kicsit szoptatás előtt és utána, a különbségből kiderül, mennyit evett.

De az is lehet, hogy valami gond van, vagy esetleg csak jön a foga és azért nem akar enni. Az a biztos ha le tudod mérni.

szept. 16. 08:07
 2/4 anonim ***** válasza:
50%

Elvileg egy baba 5 perc alatt garantáltan elég tejet kap, utána már csak cumizik.

Ha rendesen fejlödik, akkor ne eröltesd. Ennyi idösen meg teljesen normális, hogy kevesebbet hízik, mint korábban, a gond az lenne, ha nem lassulna az üteme.

Meg várd meg, amíg éhes lesz, nem kell másfél óránként etetni, ilyen idösen kb 3-4 óra múlva éheznek meg.

szept. 16. 08:14
 3/4 A kérdező kommentje:
Van mérlegünk. Csak 45-60 grammot evett meg, akkor is amikor 15-30 percig szopizott. Nagy ritkán 100-110 grammot is mutatott a mérleg. Most, hogy újra ilyen rövideket eszik még nem mértem, de ma tervezem
szept. 16. 10:06
 4/4 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam kb 3 hónapos kora óta legtöbbször letudja 3 perc alatt.. mikor elvonulok etetni és visszatérek mindenki kérdezi, hogy ennyi volt? Én is aggódtam, hogy hogy lakhat jól, de elég neki ennyi idő is mostmar tudom.
szept. 17. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!