Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás mèrèse?

Szoptatás mèrèse?

Figyelt kérdés

6 hetes a kisbabám. Nagyon nehezen állt be a szopizàs. Befelé forduló mellbimbó, nem tudta bevenni, bimbóvédőn csak cumizott, üvegből kapta a lefejt tejet, attól cumizavaros lett. Most vègre egy hete mindkét mellből szopik bimbóvédő nêlkül. Megszoktam hogy már 120-140 ml-ket evett 4 óránkênt üvegből,ezért mèregetem a szopizàsait, de eddig 70 ml volt a max, 40-50 ml-ket szopizik 30 perc alatt, de vègig nyel, tejem tudom hogy van, mert utâna még lefejek 70-80 ml-ket, nêha 100-at és még pótláskênt azt is megeszi.

Tudom nagyon gáz ez a méregetés és nagyon győzködöm magam, hogy nem kellene.

De biztos pontos, ha mèg utàna a 70-80 ml-t megeszi. Vajon mi lehet a gond hogy nem tudja kiszopni a megfelelő mennyisèget magának?

Èrdemes lenne megpróbâlni nem pótolni, csak ràhagyni hogy ilyen keveset eszik és az eddig 4 óránkènti evèsről akàr ìgy àttèrni arra hogy óránként mellen legyen?

szept. 24. 00:08
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
25%
9# vagyok. 10-es, Értelek én, de akkor például az én lányomnak a bimbót lenyomtad volna a torkán? Te ezt csináltad akkor a gyerekeddel? :( Szégyelld magad. Mert bizony ő csak akkor volt hajlandó, ha éhes volt, evett és kiköpte. A kereslet-kínálat beáll aszerint ami szerint a pici igényli. Itt még utána simán lefej tejet, tehát valamiért nem szívja ki, lehet elfárad, bármi.
szept. 24. 09:26
 12/27 anonim ***** válasza:
68%
9- es, Értelemszerűen itt nem a gyerek igénye volt a 4 óra, hiszen akkor nem pótolta volna fejéssel, ez teljesen egyértelmű.
szept. 24. 09:31
 13/27 anonim ***** válasza:
44%

Nem. De itt most szoptatasi nehezsegrol van szo, ne keverd ide a te sztoridat vagy az enyemet. Semmi koze hozza.

Ha szoptatas utan potolni kell most, akkor az volna a cel, hogy ne kelljen. Azaz gyakrabban kinalni, tovabb hagyni szopizni. De azt nem tudjuk, hogy itt most mirol van szo pontosan, csak leirtuk, hogy ez lehet a megoldas. Nem nyomod le a torkan a bimbod, undorito a feltetelezes is🤢

Fejezd be a hulyeseget konyorgom!

szept. 24. 09:34
 14/27 anonim ***** válasza:
51%
11 vagyok. Ja és nem kötelező ám mindenkinek szoptatási tanácsadónak lennie, elég ha a szakemberek azok. Azért mert valaki szoptatott 5 évig szakértője még nem lesz. Amit én tennék-HA első gyerek-szoptatásbarát módon pótolnék, ha kell és nem adnék pótlást ha nem sír szoptatás után és nyugodt hanem újra kínálnám később. Figyelném a pisis-kakis pelusokat és a súlyát is egy ideig minden nap adott időben ÉS felkeresnék 1 szoptatási tanácsadót, megnézi a technikát pl. A súlyát azért, mert nálunk például nyelt, volt elég pelus, ömlött a tej is, a gyerek pedig keservesen üvöltött bármit is csináltunk, hasfájásra gondoltam elsőnek. Hetente mértem, ott derült ki, hogy fogyott, pedig semmit nem csináltam másképpen mint azt az megelőző hónapokban, plusz pár perc alatt lefejtem 3 dl-t. Mindegy, végül is megoldódott, de én emiatt tuti mérném hetente az első hetekben minimum ha szoptatási gond van vagy pár napig naponta míg a pótlást elhagyom.
szept. 24. 09:36
 15/27 anonim ***** válasza:
57%
13#-as. Állítsd picit le magad Drága. Feltételezéseket írsz, a kérdező nem írta, hogy nem a pici kéri 4 óránként, ahogy azt sem hogy magától elengedi-e jóllakva vagy ő veszi le és ad pótlást, mert rámér. Nem rólam van szó, csak vannak ám ilyen picik is, kínálgathatod vagy tömheted. Úgyhogy csend! :) Nem vagy szakértő, mert szültél egyet ahogyan én sem. Szoptatási tanácsadó tud segíteni, esetleg védőnő.
szept. 24. 09:39
 16/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Írok pár infót még, hogy ne tűnjön ùgy, hogy ennyire gáz vagyok.

Van egy 14 éves fiam, akit 2 éves koráig igêny szerint szoptattam. Neki ügyesen ment az elsò perctől a szopizás és igényelte is gyakran a cicizést. Éjjel is velem aludt, evett, amikor épp akart.

A kislányom nagyon nyugodt, jó alvó kisbaba, az első hetekben èbresztgetni kellett enni, aztân mivel szépen fejlődött, volt kakis-pisis pelus, a vèdőnő mondta, hogy nyugodtan hagyjam aludni.

Egy hónapos korára 1400 grammot hìzott, napi 2-4 kakis, 7-8 pisis pelusa van.

Tejem van bőven, napi 1 litert fejtem amìg teljesen rà nem szokott a szopizàsra, hogy tuti fent tartsam a mennyiséget. A kérdèsem az volt hogy mitől lehet, hogy bâr ott a tej a mellemben, ő mègse tud vagy akar annyit enni, amennyi elèg lenne. Miután szopott ,leteszem, nyugodt, sokszor el is alszik. Ha felèbred ( mivel nagyon jó alvó és ha jól lakott jókat alszik, ìgy gondolom ha felébred 15 perc, fêl óra mùlva, azt jelenti nem evett eleget), vissza akarom tenni mellre, de nem fogadja el. Hùzkodja a bimbóm, ideges, elfordìtja a fejét, megfeszìti magát. Ilyenkor fejem ki és pohárból meg még azt a 80-100 ml-t megissza. Utána szépen alszik. Hol rontom el? Ott hogy lefejem és neki adom pohárból?

szept. 24. 09:52
 17/27 A kérdező kommentje:
#14-es. Köszönöm, volt itt szoptatási tanácsadó, jól van mellen, hatékonyan szopik, de vagy elfárad, vagy várja hogy majd a pohárból könnyebb lesz, nem tudom. Ezèrt vagyok tanácstalan, ezért kérdeztem itt, hátha valakivel előfordult hasonló és tudta orvosolni.
szept. 24. 09:57
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Bár nem vagyok szakértő, de szoptatásnál sosem esznek annyit, mint üvegből. Szoptatásnál meg kell "dolgozni" a tejért, nem jön olyan könnyen, plusz meg is nyugtatja a szopizás így hamarabb bealszik. Nyilván el is fárad, meg is nyugszik. Ha felkel a pici az nem feltétlen jelenti azt, hogy éhes (nyilván jelentheti).
szept. 24. 10:49
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező , folyamatosan ellent mondasz magadnak , írod , hogy szopizik utána leteszed aludni , nyugodt. Szépen hízik akkor nem értem miért kell a pótlás miért fejsz ?

Meg miért kellene négy óránként 140-et meginnia ? Nem ertem, hat hetes könyörgöm , még újszülött akkor a gyomra mint egy sárga barack, Szerinted abba mennyi tejfölt?

Az anyatej nagyon gyorsan megemésztődik , igen van, hogy negyedóra alatt, és újra éhes. Hat hetesen van a növekedési ugrás is.

A helyedbe hagynám a fejést, nem tömködnem 140 milikel , nem várnék 4 orat, hanem egész egyszerűen akkor kínálnám amikor éhes. Ha 15 percenként akkor 15 percenként most ez a dolgod , hisz még újszülött.

szept. 24. 11:00
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Akkor az itt a baj, hogy nem alszik már napközben 3-4 órákat? Hát nem is fog, egyre kevesebbet fog. Naná, hogy ha megtömöd 140 milivel kidől 4 órára, hisz kb levegőt nem kap, akkorára tágul a gyomra. És miért akar inkább pohárból? Mert abból csak dől a szájába, nem kell dolgoznia érte, mint ciciből. Nem hülye ő sem, a könnyebbik utat választja, hisz tudja, hogy van.
szept. 24. 11:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!