Ellenérzések a szoptatással kapcsolatban?
Nehéz megfogalmazni mit is érzek. Talán az undorhoz tudnám hasonlítani ezt az érzést. Fogalmam sincs, hogy miért alakult ki nálam, tudom hogy ez nem normális. Talán ez is érdekelne hogy aki hasonlóan érez ő tudja, hogy miért? Valami oka biztosan van.
Pár embernek beszéltem erről, ők azt mondták na majd ha lesz gyerekem másképp fogok érezni meglátom hogy milyen szép dolog is ez. Nem így lett. Megprobáltam, pár hétig csináltam de egy idegbeteg roncs voltam mert úgy éreztem magamra erőltetek valamit a babám miatt (mivel neki ez a legjobb) de legszívesebben kiszállnék a testemből. Anyatej szagától konkrétan hányingerem van, alig ettem azokon a heteken.
Másokat egyébként nem akarok lebeszélni a szoptatásról. Bár az nekem furcsa mikor egy gyereknek már tele a szája foggal, szalad, és meg mindig az anyja mellét szopja.
Nem tudom miért írtam ezt most le, jól esett kiírni magamból. A lelkem mélyén piszkál a dolog hogy ha ez egy természetes dolog, akkor nekem miért nem az.
34# Szerintem a 2 hónapos és a két éves között pedig van különbség, de ez off. :D
33# Nem rossz, aki javasolja, ha te magad is elmentél és kezeltetted a problémáidat. Akkor tök hasznos úgy. De ha te nem, akkor álszent dolog a másikat a fotelból elküldeni.
Örülök 25-ös hogy te ennyire tökéletes anya van, semmi rossz mintát nem adsz át a gyerekednek. Gratulációt is elvársz gondolom hogy mennyire önzetlen vagy hogy a 2 évesed még szopizik.
23-as hozzászóló is egy igazi kedves nő, igazad van az ilyen bunkó nőktől kell undorodni nem a szoptatástól
Többieknek köszönöm a válaszát!
36-os oké szerinted nem undorító, elolvasnád akkor még egyszer a kiírást
Azokhoz szólnék akik hasonlóan éreznek/éreztek.
Látszik a válaszokból is, hogy erről amúgy miért is nem szokás őszintén beszélni. Rögtön kettészedik az embert...
Most várom az első gyermekem, de én is úgy érzek mint a kérdező (jelenleg, de nem tudom elképzelni hogy átkattan szüléskor majd). Fél éves koráig megpróbálom majd szoptatni, utána max lefejt tej üvegből ha lesz tejem úgy.
Nem szeretném, ha a gyerkőc ha meglát rögtön tépné le rólam a ruhát és csak a cicit akarja... Számomra ez furcsa, ugyanúgy mint a csak cicin alszik el, csak cuminak használja elalváshoz és társai amiket itt szoktam olvasni. Elképzelni nem tudom... gondolkodó nagy cula óvodás gyerek szájába cicit adni....
Nem vagyunk egyformák, csak van amiről elfogadott beszélni és van amiről nem.. Ettől még nincsenek bennem se gyerekkori traumák és nem is zaklattak sohasem.
Egyébként sok ország van ahol pl. 6 hetet lehetsz a gyerekkel és mehetsz is vissza dolgozni, vagy ahol alapból csak üvegből etetnek. Ott akkor mindenki sérült lelkivilággal él? Hagyjuk már... Itt abból is sportot űznek, hogy az anyják rosszul érezze magát az aki a gyereket 2 éves korában be meri adni a bölcsibe... mert az anyamelletttahelyeeee hogy teheti...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!