Normális ha ellenérzésem van az unokatesót illetően?
Csak nem egyke?
Engem nem érdekelne, ha a rokonom nem neveli a gyerekét, de azt nem engedném, hogy bántsa az enyémet.
Igen, rászólnék minden zokszó nélkül ha tetszik ha nem, és a szülőnek is megmondanám, hogy nevelni kellene a gyereket..
Ha ezt hagyjátok, tuti nem lesz semmiféle jó viszony.
Mondjátok meg, ha piszkálja a kicsit, eljöttök. És gyertek is el. Ha a szülők nem fegyelmezik, en csak a jópofizás érdekében biztos nem tenném ki ennek a gyerekemet.
"a szülők meg egyáltalán nem szigorúak"
Erről van szó.
Én ott lennék mindig a gyerekem mellett és megvédeném. Ennyi idős korban nagyon nagy különbség a 2 év, egy kétéves nem tudja megvédeni magát egy négyévestől. Rákiabálni vagy megütni természetesen nem szabad, pláne aki nem is a szülője, de határozottan eltolni, visszavenni tőle a játékot, rendre utasítani igenis lehet. Én (férfi) pl. elég hangosan beszélek, már ennek is van hatása, amikor utasítok egy gyereket.
5-re:
Én ebben nem hiszek. Aki ilyen hülyén neveli (vagyis nem neveli) a gyerekét, az nem fog érteni ebből semmit és a kérdezőre lesz megsértődve, hogy az ő ütyülü-pütyülü kisbogárkájára rosszat mondott.
Sose értem én sem, mikor a renitens gyerek szülei tétlenül nézik az ilyesmit. Ha az enyém viselkedne így, azonnal közbe lépnék és égne a pofámról a bőr, hogy így viselkedik.
Amúgy meg ne engedd a tied közelébe, mondd meg, hogy 2 év úgy tűnik még most nagyon sok korkülönbség, nem értik meg egymást a gyerekek, majd később ráérnek összeszokni.
Persze feltéve, ha nem akarod kerek perec megmondani nekik, hogy jó lenne, ha állítanának a gyerekükön.
"ha nem tudtok szépen játszani, akkor elrakom"
Ez volt életem leggyűlöltebb mondata. Én mindig szépen játszottam, osztoztam, mindig más volt a szemét, és mégis én is szívtam, mikor csak meg akartam védeni, hogy felváltva jövünk, meg hogy nálam volt, várja ki, amíg végzek meg én még nem voltam rajta.. gyűlöltem, és a mai napig gyűlölöm ezt az áldozathibáztató gondolatot. Mégis mit kellene csinálnia a kétévesnek, ami "szép játék"? Engednie mindig a másiknak.. ?
Ne büntesd azt is, aki nem tehet róla!
Egyébként igen, még kicsik a közös játékhoz, kell, hogy legyen ott velük egyy felnőtt, aki a háttérből instruál, terelget, szabályokat hoz/betartat, mert maguktól erre nem képesek. A 4 éves kicsi. Az enyém akkor még nem tudott hosszú tagmondatokat mondani, nehezen volt érthető a beszéde, és általános konfliktuskezelés az oviban az odébblököd, elveszed erővel, ellököd, megszorítod a kezét vagy megmondod, hogy "buta vagy". Az összes gyerek ezt csinálja. Értem én, hogy a 4 évest nagynak érzed a 2 éveshez képest, de még ő is hihetetlenül kicsi. Nem várhatsz sokat tőle. Nem gonosz a gyerek.
Kedvesen kell irányítgatni a játékukat, és akkor nem lesz gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!