Nehéz megfogalmazni mit is érzek. Talán az undorhoz tudnám hasonlítani ezt az érzést. Fogalmam sincs, hogy miért alakult ki nálam, tudom hogy ez nem normális. Talán ez is érdekelne hogy aki hasonlóan érez ő tudja, hogy miért? Valami oka biztosan van.
Pár embernek beszéltem erről, ők azt mondták na majd ha lesz gyerekem másképp fogok érezni meglátom hogy milyen szép dolog is ez. Nem így lett. Megprobáltam, pár hétig csináltam de egy idegbeteg roncs voltam mert úgy éreztem magamra erőltetek valamit a babám miatt (mivel neki ez a legjobb) de legszívesebben kiszállnék a testemből. Anyatej szagától konkrétan hányingerem van, alig ettem azokon a heteken.
Másokat egyébként nem akarok lebeszélni a szoptatásról. Bár az nekem furcsa mikor egy gyereknek már tele a szája foggal, szalad, és meg mindig az anyja mellét szopja.
Nem tudom miért írtam ezt most le, jól esett kiírni magamból. A lelkem mélyén piszkál a dolog hogy ha ez egy természetes dolog, akkor nekem miért nem az.
Nekem nem túl intim a kapcsolatom anyukámmal, tápszeres voltam. Az húgomat egy kis ideig szoptatta, arra emlékszek hogy feszült volt ő is közben.
Még egy olyan dolog jutott eszembe, hogy kb 3 éves lehettem amikor megláttam hogy anyu egy másik férfival van ügy együtt. Megcsalta apát, emlékszek hogy nem értettem mi történik és valakinek szerettem volna beszélni róla de nem tudtam. Mivel nem tudtam megfogalmazni mit látok. Egyébként anyu nem is vette észre, hajnalba akartam átmenni hozzá valamiért és akkor volt ez. De ahogy észrevettem visszaosontam a szobámba.
ápr. 22. 07:08
22/47 anonim válasza:
Lássuk csak, tápszeres baba voltam de nagyon jó a kapcsolatom az anyukámmal. Nem hinném, hogy molesztàltak gyerekként. (Igen, tudom , honnan tudom....). Soha nem tartottam csodálatosnak a szoptatást. Az talán túlzás, hogy undorodom tőle. Nem értem miért kell túldramatizàlmi ha valaki nem szimpatizàl vele 😅 Most várom az első babànkat, viszont van egy unokahúgom. Most már két éves és őt sem szoptatta az anyukája. Nem betegesebb, mint az összes szoptatott babás ismerősöm gyereke tehát a szoptatásnak az ég világon semmi előnyét nem látom azóta sem.(Nem kell nekem ugorni, azt mondtam én nem látom, nem azt hogy nincs). Viszont a tápszer előnyeit annál inkább, hisz így a szülők sokkal szabadabban mozoghattak és bízták ránk már kis kora óta. Miért is akarnèk ezek után szoptatni? Nem mondom, hogy nem fogom megpróbálni, de ha nem lesz tejem nem fogom magamat kínozni. És nem fogok könnycseppet hullajtani. (Ha lesz is tejem max fél éves koráig, amikor valaki járó gyereket szoptat az már tényleg undorító nekem).
ápr. 22. 08:19
23/47 anonim válasza:
21 akkor csak vannak feldolgozatlan dolgaid..anyád sem szeretett szoptatni,ezt láttad, nem véletlen hogy te is undorodsz.
Azért az érdekes hogy aki nem akar szoptatni várja az empátiát, de ha valaki a 2 éves gyereket szoptatja, az furcsa meg ő a jó fej hogy nem szól semmi rosszat..
ápr. 22. 10:20
24/47 anonim válasza:
#17 vagyok, 23- mas, szerintem ne általánosíts, mert pl. én is leírtam, hogy engem a legkevésbé sem zavar, ha más szoptat és mindenki azt csinál, amit akar. Szerintem sokkal jobban leszólják azokat, akik nem akarnak szoptatni, mint azokat, akik a gyerek 2+ éves koráig szoptatnak. Illetve ránk szeretnék erőltetni, hogy mindenképp szoptassunk, holott azt gondolom, hogy a babának is az a jó, ha az anya nyugodt és kiegyensúlyozott.
Én pl. ezért is fogok magánkórházban szülni, mert ott senki sem erőltet rám olyat, amit nem szeretnék és nem kötelező.
ápr. 22. 10:28
25/47 anonim válasza:
24 ha te nem azt irtad miért veszed magadra? Nyilván akkor nem érint. Egyebként még jó hogy nem zavar 😀 engem sem zavar éppen ha mas nem akar szoptazni, csak abból amiket leírt a kérdező látszik hogy probmélái vannak amiket nem ártott volna a gyerek előtt " kezelni" . Miért kell átadni azt a mintát hogy ami valóban természetes az undoríto?
ápr. 22. 10:34
26/47 anonim válasza:
Szerintem itt nem csak erről van szó 23-as. Itt van egy anya, aki utált szoptatni, de megpróbálta, ilyen emberek válaszát várta, nem megy oda egy db 2 évest szoptató anyához se azzal, hogy de undorító, ettől még belül van véleménye, mint minden embernek. Viszont így a szoptatást nem kedvelők között felvállalja az oldalon a véleményét. Nekem ebbe az a fura, hogy neked ez miért fáj? Komolyan azt gondolod, hogy mindenkinek erről pozitív véleménye van miközben sokszor egy kórházi osztályon is a hátad mögött szakemberek megmosolyognak? Nem értek egyet, de szerintem ez akkor gáz, ha odamész és direktbe bántasz valakit. Az nagy gond. De most ide nyilván senki nem hívta a nagy szoptatásimádó nőket, tehát nem értem mi esik rosszul neked. Anonim oldalon se lehet már a gondolatait leírni?
ápr. 22. 10:35
27/47 anonim válasza:
25# De miért kell pszichológust játszani amúgy a fotel mögül ki tudja milyen szakmával?:D Attól hogy valaki nem szeret szoptatni még ugyanolyan jó anya. Sőt sokszor jobb, mivel nem ettől függ.
ápr. 22. 10:37
28/47 anonim válasza:
Egyébként meg sokan jöttök ezzel a rátok eröltetik dologgal, pedig nem egyedi történet hogy nem akar valaki szoptatni és meg is mondja, hogy neki egyszerubb meg tobb a szabadideje így. A masik meg hogy sokan azzal jönnek hogy már a kórházban is tápszert kapott, és nem is próbálkozik utána. Pedig a tej szülés után nem rögtön indul meg, jópár napba is beletelik. Egyébkent én valóban nem nezem le azt aki nem szoptat, csak ha valaki szerint undorito ott tényleg van valami fejben.
ápr. 22. 10:38
29/47 anonim válasza:
26 honnan veszed hogy nekem fáj? Nekem mindegy. Hiába próbalt szoptatni ha a családi mintát nem dolgozta fel. Nem játszom a pszichológust de a kerdező saját maga írta le az anyja törtenetét, nem én költöttem. Én csak javasoltam hogy fel kéne dolgozni mentálisan..ennyi. en is csak leírtam a gondolataimat ahogy te is emlegetted.. egy szóval nem irtam hogy nem jó anya. Nyilván én is adok majd át sz.r szülői mintákat.
ápr. 22. 10:44
30/47 anonim válasza:
29# Ez így van, ha feldolgozást kéne valamiből, neked és mindenki mehetne, mert bizony mindenkinek ott lapul valami csak éppen lehet más. Azért gondoltam, hogy fáj, mert megy itt a dobálózás a 2 éves szoptatásával kapcsolatban. 26# voltam
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!