Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tejtestvérségről vélemények...

Tejtestvérségről vélemények (rokon / kedves barátnő kapcsán, vagy akár adoptálás esetén)? Tegnap Redditen egy külföldi sub-on brutális dolgokat írtak le róla amerikaiak, kb. a sz.xuális visszaéléssel egy szinten kezelve... Felfordult a gyomrom tőle.

Figyelt kérdés
Sajnos mind anyai, mind apai oldalon volt példa arra, hogy az anya vagy nem akart szoptatni valamiért, vagy igen rossz volt a tej minősége, saját anyám esetében is (tápszeres voltam kb. végig). Mindig magától értetődőnek és abszolút nemesnek gondoltam azt, ha valaki segít az ilyen helyzetben élő anyákon és a gyerekeiken, illetve tudtommal még adoptáló szülőknek is hasznos lehet ez az egész. Évszázadokon át bevett gyakorlat volt, én személy szerint egyetlen embert sem ismerek, aki erről elítélően nyilatkozna. Mivel lassan nálunk is esedékes a babatéma, és persze mindenre fel akarok készülni, ezért tegnap fejest ugrottam az internetbe, de bár ne tettem volna... Egy amerikai Reddit sub-on kötöttem ki, ahol eszetlenül, egymást túlharsogva ordították az emberek, hogy ez milyen undorító, gusztustalan, jóformán sz.xuális abúzus, hogy ők ha megtudnák, lehánynák azt a nőt, és olyan szavak és mondatok voltak ott leírva az egész témával kapcsolatban, amit én ide le nem írok, teljesen sz.xuális tevékenységnek beállítva az egészet, az ilyen téren segítő nőt brutális durva vádakkal illetve. Ordítva köpködték azokat az adoptáló anyákat is, akik mesterségesen indítják be a tejelválasztásukat, hogy az elejétől fogva tudják a kisbabát táplálni. Szerintük kizárólag a szülőanya szoptasson, minden más esetben ez egy undorító visszaélés csakis és kizárólag. És értitek egy szóval sem értelmes, hasznos vita zajlott, nem arról volt szó, hogy hát vizsgáltassák be a tejet, hogy minden oké legyen, hanem az egész egy ilyen elmebeteg dühöngés volt csak. Tényleg ez lett a fősodratú gondolkodás a témával kapcsolatban, vagy csak az amerikaiak agybaját láthattam megint? Még anyámat is felhívtam a témával kapcsolatban, szerinte ez tipikus amerikai hőzöngés csak, és ignoráljam a francba.

#adoptálás #tejtestvérség #reddit és az amerikaiak
jan. 24. 11:38
1 2 3 4 5 6 7
 61/68 anonim ***** válasza:
24%
Még forralva is több benne a vitamin,immunanyag, jótékony sejtek. Alkoholista, dohányzó,chipsen élő anyatej is sokkal jobb,mint a tápszer. Sőt ha beleköpsz ia jobb,mint a tápszer. :) Bocsi,ez kijött már a sok fanatikus miatt. Igaz,hogy körülöttem az összes anyatejes minden héten beteg,a tápszeres meg egy évbe egyszer,de ja tényleg hasznosabb.
jan. 25. 12:01
 62/68 anonim ***** válasza:
68%

Én még csak terhes vagyok, de egy jó tanács általánosságban: ne olvasgass Reddit típusú fórumokat! :D

Adoptáló anyánál mesterséges tejtermelés, hogy az örökbefogadott csecsemőt szoptatni tudja + kiépített, ellenőrzött anyatejgyűjtő rendszer + testvér/közeli rokon/nagyon jó barátnő általi tejadás - ezekben az esetekben teljesen érthetetlen számomra mi undorító vagy gusztustalan van az anyatejes táplálásban, az utolsó esetben még akár közvetlenül szoptatással, nem fejéssel is. Idegentől csak azért nem fogadnék el, mert ott nincs az a szigorú ellenőrzés, mint a hivatalos anyatejgyűjtő rendszer esetén (anya szűrése, tárolás stb.).

A világon semmi baj nincs azzal, ha valaki nem tud, sőt, akár nem akar szoptatni, a mai tápszerek már nagyon jól pótolják az anyatejet, és olyan sok más tényező is befolyásolja egy csecsemő immunrendszerének fejlődését, de őszintén szólva én sem értem ezt a "fúj, más teje undorító" hozzáállást, mármint a logikáját. De ez is csak egy vélemény, joguk van hozzá, neked meg ahhoz, hogy ezt figyelmen kívül hagyd. :)

jan. 25. 13:34
 63/68 anonim ***** válasza:
87%

"...de őszintén szólva én sem értem ezt a "fúj, más teje undorító" hozzáállást, mármint a logikáját."

A logika a többség számára az, hogy ez egy testnedv/váladék. Átlag embernek ez kifejezetten intim dolog.

jan. 25. 15:48
 64/68 anonim ***** válasza:
52%
Annak tükrében főleg érthetetlen, mert a tehéntejet meg gondolom, megisszák otthon. És megitatják a gyerekeikkel is. ....
jan. 25. 15:55
 65/68 anonim ***** válasza:
48%
64# Ja,a kettő ugyanaz. Gondolom a csirkemellet megeszed otthon,de az emberhúst nem. :D de érdekes.
jan. 25. 16:29
 66/68 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen 62-es, teljesen így gondolom én is! Jó ideig minden ilyen fórumot kerülni fogok. Azért beszédes, hogy a témát ellenzők mennyire nem tudnak nem elragadtatva kommentelni... Az állati tej bezzeg nem "fúj, undorító, eszembe nem jutna" kategória náluk. Az ilyen 61., 65. kommentek meg annyira szinten aluliak, hogy válaszra sem kell méltatni a stílusukat.
jan. 25. 21:57
 67/68 anonim ***** válasza:
49%
61-es véletlen pontoztalak fel. Nehogy azt hidd, hogy èrtelmes dolgot ìrtàl.
jan. 25. 22:19
 68/68 anonim ***** válasza:
66%

Nos, az állati tej lényegében egy elelmiszeripari termék, ami több biztonsági ellenőrzésen és paszrorizalason megy keresztül. Az anyatej, amennyiben anyatejleado állomáson van gyűjtve, szintén.

A tejtestver "rendszernél" nincs ilyen. Ha állattal akarja valaki osszehasonlitani, akkor a megfelelo hasonlat az lenne, hogy az allat frissen lefejt tejét úgy ahogy van, minden ellenőrzés, pasztorizalas nélkül megiszod az edenybol, amibe lefejték. Vagy, ha a tejtestvérség a másik gyerek szoptatását jelenti, akkor rakapcsolodik az ember a szóban forgó állat emlőjére és onnan szopja a tejet. Reálisan kell hasonlítani a dolgokat,

jan. 26. 06:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!