Tejtestvérségről vélemények (rokon / kedves barátnő kapcsán, vagy akár adoptálás esetén)? Tegnap Redditen egy külföldi sub-on brutális dolgokat írtak le róla amerikaiak, kb. a sz.xuális visszaéléssel egy szinten kezelve... Felfordult a gyomrom tőle.
Én még csak terhes vagyok, de egy jó tanács általánosságban: ne olvasgass Reddit típusú fórumokat! :D
Adoptáló anyánál mesterséges tejtermelés, hogy az örökbefogadott csecsemőt szoptatni tudja + kiépített, ellenőrzött anyatejgyűjtő rendszer + testvér/közeli rokon/nagyon jó barátnő általi tejadás - ezekben az esetekben teljesen érthetetlen számomra mi undorító vagy gusztustalan van az anyatejes táplálásban, az utolsó esetben még akár közvetlenül szoptatással, nem fejéssel is. Idegentől csak azért nem fogadnék el, mert ott nincs az a szigorú ellenőrzés, mint a hivatalos anyatejgyűjtő rendszer esetén (anya szűrése, tárolás stb.).
A világon semmi baj nincs azzal, ha valaki nem tud, sőt, akár nem akar szoptatni, a mai tápszerek már nagyon jól pótolják az anyatejet, és olyan sok más tényező is befolyásolja egy csecsemő immunrendszerének fejlődését, de őszintén szólva én sem értem ezt a "fúj, más teje undorító" hozzáállást, mármint a logikáját. De ez is csak egy vélemény, joguk van hozzá, neked meg ahhoz, hogy ezt figyelmen kívül hagyd. :)
"...de őszintén szólva én sem értem ezt a "fúj, más teje undorító" hozzáállást, mármint a logikáját."
A logika a többség számára az, hogy ez egy testnedv/váladék. Átlag embernek ez kifejezetten intim dolog.
Nos, az állati tej lényegében egy elelmiszeripari termék, ami több biztonsági ellenőrzésen és paszrorizalason megy keresztül. Az anyatej, amennyiben anyatejleado állomáson van gyűjtve, szintén.
A tejtestver "rendszernél" nincs ilyen. Ha állattal akarja valaki osszehasonlitani, akkor a megfelelo hasonlat az lenne, hogy az allat frissen lefejt tejét úgy ahogy van, minden ellenőrzés, pasztorizalas nélkül megiszod az edenybol, amibe lefejték. Vagy, ha a tejtestvérség a másik gyerek szoptatását jelenti, akkor rakapcsolodik az ember a szóban forgó állat emlőjére és onnan szopja a tejet. Reálisan kell hasonlítani a dolgokat,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!