Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tejtestvérségről vélemények...

Tejtestvérségről vélemények (rokon / kedves barátnő kapcsán, vagy akár adoptálás esetén)? Tegnap Redditen egy külföldi sub-on brutális dolgokat írtak le róla amerikaiak, kb. a sz.xuális visszaéléssel egy szinten kezelve... Felfordult a gyomrom tőle.

Figyelt kérdés
Sajnos mind anyai, mind apai oldalon volt példa arra, hogy az anya vagy nem akart szoptatni valamiért, vagy igen rossz volt a tej minősége, saját anyám esetében is (tápszeres voltam kb. végig). Mindig magától értetődőnek és abszolút nemesnek gondoltam azt, ha valaki segít az ilyen helyzetben élő anyákon és a gyerekeiken, illetve tudtommal még adoptáló szülőknek is hasznos lehet ez az egész. Évszázadokon át bevett gyakorlat volt, én személy szerint egyetlen embert sem ismerek, aki erről elítélően nyilatkozna. Mivel lassan nálunk is esedékes a babatéma, és persze mindenre fel akarok készülni, ezért tegnap fejest ugrottam az internetbe, de bár ne tettem volna... Egy amerikai Reddit sub-on kötöttem ki, ahol eszetlenül, egymást túlharsogva ordították az emberek, hogy ez milyen undorító, gusztustalan, jóformán sz.xuális abúzus, hogy ők ha megtudnák, lehánynák azt a nőt, és olyan szavak és mondatok voltak ott leírva az egész témával kapcsolatban, amit én ide le nem írok, teljesen sz.xuális tevékenységnek beállítva az egészet, az ilyen téren segítő nőt brutális durva vádakkal illetve. Ordítva köpködték azokat az adoptáló anyákat is, akik mesterségesen indítják be a tejelválasztásukat, hogy az elejétől fogva tudják a kisbabát táplálni. Szerintük kizárólag a szülőanya szoptasson, minden más esetben ez egy undorító visszaélés csakis és kizárólag. És értitek egy szóval sem értelmes, hasznos vita zajlott, nem arról volt szó, hogy hát vizsgáltassák be a tejet, hogy minden oké legyen, hanem az egész egy ilyen elmebeteg dühöngés volt csak. Tényleg ez lett a fősodratú gondolkodás a témával kapcsolatban, vagy csak az amerikaiak agybaját láthattam megint? Még anyámat is felhívtam a témával kapcsolatban, szerinte ez tipikus amerikai hőzöngés csak, és ignoráljam a francba.

#adoptálás #tejtestvérség #reddit és az amerikaiak
jan. 24. 11:38
1 2 3 4 5 6 7
 51/68 anonim ***** válasza:
64%
50, ez nem igaz. Anyukám teljesen hivatalos úton volt leadó, ki lett vizsgálva, és a leadón keresztül jutott el a tej a tejtesóinkhoz. Később a védőnő közvetítésével hozzánk jöttek a tejért, hogy ne kelljen a városba bevinni, nekik meg bemenni érte. De azt mondta, hogy ez is rendesen le volt dokumentálva, és a pénzt is a rendszeren keresztül kapta meg érte.
jan. 24. 17:44
 52/68 anonim ***** válasza:
64%

#50, egyébként ha az adott körzetben nincs Anyatejgyűjtő, akkor nem javasolt, de engedélyezett a háztól házig tejadás, és ilyenkor a házi pasztőrözést javasolják, ami sima tűzhelyen megoldható (nyilván a bakteriológiai teszt nem megy otthon). A tejleadó anya ugyanúgy megkapja érte a pénzt a tb-től, mintha Anyatejgyűjtőn keresztül menne a dolog. Hogy 30 éve az unokatesómék pasztőröztek-e, azt nem tudom.

Ami a fogalomhasználatot illeti, az én ismerősi körömben a lefejt tej bármilyen úton történő átadását, Anyatejgyűjtővel vagy anélkül, egyaránt tejtestvérségnek hívják. Amúgy a szoptatós dajkasággal sincs bajom.

jan. 24. 17:45
 53/68 anonim ***** válasza:
54%
Jó, hát ez a 90es években volt, vidéken. A lényeg, hogy már akkor is ellenőrzött keretek között történt, még ha házhoz jöttek is.
jan. 24. 17:51
 54/68 anonim ***** válasza:
29%

Akkor megegyszer: A tejtestver azt jelenti, anyuka szoptatja a saját gyerekét és mellette egy másik gyereket is szoptat, vagy a lefejt tejet adja tovább. Nincs bevizsgalva, nincs pásztorok, anyuka nincs kivizsgalva.

Anyad HIVATALOS tejleado volt, az nem ugyanaz. Ma az anyatej gyűjtő állomásra kerül be a tej, onnan adják ki receptre, annak, akinek szükséges.

jan. 24. 18:05
 55/68 anonim ***** válasza:
100%

33!

A szülésbe ma is belehalnak. Most halt meg Nyíregyházán 2 kismama császár után...

jan. 24. 18:12
 56/68 anonim ***** válasza:
100%
Ha valaki házilag pasztőrözi a tejet, az nem teszi tönkre a benne lévő jó baktériumokat, fehérjét? Nekem azt mondták, hogy még mikróban sem szabad melegíteni, nehogy egy része túlforrósodjon.
jan. 24. 20:37
 57/68 anonim ***** válasza:
100%
De igen, veszìt valamennyit a tàpszerrel szembeni előnyèből forralàskor. Minden, ami èlő, elpusztul benne.
jan. 24. 20:42
 58/68 anonim ***** válasza:
68%
Pedig az a lényeg, a baktériumok aktiválják a T-sejteket, ami felelős az immunizációért. A pasztőrött tej már tényleg semmivel nem jobb, talán még rosszabb is, mint a tápszer.
jan. 24. 22:31
 59/68 anonim ***** válasza:
48%

Mèg forralva is előnyösebb az anyatej. De ha megbìzható ismerőstől van, ès tiszta edènyben èrkezik, akkor szerintem felesleges a forralàs.

Eddig nem tudtam, hogy bakteriumok is vannak benne, ez biztos?

Èlő T-sejteket tartalmaz, ezèrt is nem szoptathat T sejtes leukèmiàs.

jan. 24. 22:42
 60/68 anonim ***** válasza:
100%

Spanyol kutatók az anyatejben található baktériumok feltérképezése során a vártnál jóval több élőlényt találtak. A vizsgálat során hétszáz baktériumfajt azonosítottak.

Ez egy cikk címe, de a lényeg kb ez. Egy csomó hasonló cikk van.

jan. 24. 22:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!