Tejtestvérségről vélemények (rokon / kedves barátnő kapcsán, vagy akár adoptálás esetén)? Tegnap Redditen egy külföldi sub-on brutális dolgokat írtak le róla amerikaiak, kb. a sz.xuális visszaéléssel egy szinten kezelve... Felfordult a gyomrom tőle.
#50, egyébként ha az adott körzetben nincs Anyatejgyűjtő, akkor nem javasolt, de engedélyezett a háztól házig tejadás, és ilyenkor a házi pasztőrözést javasolják, ami sima tűzhelyen megoldható (nyilván a bakteriológiai teszt nem megy otthon). A tejleadó anya ugyanúgy megkapja érte a pénzt a tb-től, mintha Anyatejgyűjtőn keresztül menne a dolog. Hogy 30 éve az unokatesómék pasztőröztek-e, azt nem tudom.
Ami a fogalomhasználatot illeti, az én ismerősi körömben a lefejt tej bármilyen úton történő átadását, Anyatejgyűjtővel vagy anélkül, egyaránt tejtestvérségnek hívják. Amúgy a szoptatós dajkasággal sincs bajom.
Akkor megegyszer: A tejtestver azt jelenti, anyuka szoptatja a saját gyerekét és mellette egy másik gyereket is szoptat, vagy a lefejt tejet adja tovább. Nincs bevizsgalva, nincs pásztorok, anyuka nincs kivizsgalva.
Anyad HIVATALOS tejleado volt, az nem ugyanaz. Ma az anyatej gyűjtő állomásra kerül be a tej, onnan adják ki receptre, annak, akinek szükséges.
33!
A szülésbe ma is belehalnak. Most halt meg Nyíregyházán 2 kismama császár után...
Mèg forralva is előnyösebb az anyatej. De ha megbìzható ismerőstől van, ès tiszta edènyben èrkezik, akkor szerintem felesleges a forralàs.
Eddig nem tudtam, hogy bakteriumok is vannak benne, ez biztos?
Èlő T-sejteket tartalmaz, ezèrt is nem szoptathat T sejtes leukèmiàs.
Spanyol kutatók az anyatejben található baktériumok feltérképezése során a vártnál jóval több élőlényt találtak. A vizsgálat során hétszáz baktériumfajt azonosítottak.
Ez egy cikk címe, de a lényeg kb ez. Egy csomó hasonló cikk van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!