Tejtestvérségről vélemények (rokon / kedves barátnő kapcsán, vagy akár adoptálás esetén)? Tegnap Redditen egy külföldi sub-on brutális dolgokat írtak le róla amerikaiak, kb. a sz.xuális visszaéléssel egy szinten kezelve... Felfordult a gyomrom tőle.
Figyelt kérdés
Sajnos mind anyai, mind apai oldalon volt példa arra, hogy az anya vagy nem akart szoptatni valamiért, vagy igen rossz volt a tej minősége, saját anyám esetében is (tápszeres voltam kb. végig). Mindig magától értetődőnek és abszolút nemesnek gondoltam azt, ha valaki segít az ilyen helyzetben élő anyákon és a gyerekeiken, illetve tudtommal még adoptáló szülőknek is hasznos lehet ez az egész. Évszázadokon át bevett gyakorlat volt, én személy szerint egyetlen embert sem ismerek, aki erről elítélően nyilatkozna. Mivel lassan nálunk is esedékes a babatéma, és persze mindenre fel akarok készülni, ezért tegnap fejest ugrottam az internetbe, de bár ne tettem volna... Egy amerikai Reddit sub-on kötöttem ki, ahol eszetlenül, egymást túlharsogva ordították az emberek, hogy ez milyen undorító, gusztustalan, jóformán sz.xuális abúzus, hogy ők ha megtudnák, lehánynák azt a nőt, és olyan szavak és mondatok voltak ott leírva az egész témával kapcsolatban, amit én ide le nem írok, teljesen sz.xuális tevékenységnek beállítva az egészet, az ilyen téren segítő nőt brutális durva vádakkal illetve. Ordítva köpködték azokat az adoptáló anyákat is, akik mesterségesen indítják be a tejelválasztásukat, hogy az elejétől fogva tudják a kisbabát táplálni. Szerintük kizárólag a szülőanya szoptasson, minden más esetben ez egy undorító visszaélés csakis és kizárólag. És értitek egy szóval sem értelmes, hasznos vita zajlott, nem arról volt szó, hogy hát vizsgáltassák be a tejet, hogy minden oké legyen, hanem az egész egy ilyen elmebeteg dühöngés volt csak. Tényleg ez lett a fősodratú gondolkodás a témával kapcsolatban, vagy csak az amerikaiak agybaját láthattam megint? Még anyámat is felhívtam a témával kapcsolatban, szerinte ez tipikus amerikai hőzöngés csak, és ignoráljam a francba.jan. 24. 11:38
41/68 anonim válasza:
A tesómnak volt a '90-es években tejtestvére, anyám egyik barátnője szoptatta, úgyhogy nekem annyira nem fura ez a dolog. Mivel úgy gondolom, hogy felnő a gyerek enélkül is, én nem szeretnék ilyesmit bevetni majd a leendő gyerekemnél, de nem ítélem el, ha mások kérnek leadott tejet vagy átviszik a babájukat megbízható barátnőhöz/rokonhoz. Ha lesz gyerekem, és több tejem lesz, mint ami neki kell... Elvek szintjén nem zárkózom el a leadástól, de ha nagyon macerás lenne, a saját kényelmem érdekében hagynám inkább a fenébe.
42/68 A kérdező kommentje:
40.: Akkor nézd meg jobban, mert már a második komment undorítózó-hányós emojizó taplózás volt...
jan. 24. 14:16
43/68 A kérdező kommentje:
Mea culpa, a gusztustalan szót használta a kommentelő. A lényeg ugyanaz.
jan. 24. 14:17
44/68 anonim válasza:
Megnéztem. Téged nem taplóztak,leírta a saját véleményét erről válaszolva a kérdésedre,nem téged szidott..
45/68 A kérdező kommentje:
Úgy értem, maga az ilyen hangnem a tapló. Mea culpa, hogy van annyi elvárásom, hogy egy normál hangulatú kérdésre nem gusztustalanozást, undorítózást, és hányós emojit várok el... Normál hangnemben is lehet véleményt megfogalmazni.
jan. 24. 15:00
46/68 anonim válasza:
Sem a gusztustalan, sem az undorító nem számít tapló megjegyzésnek
47/68 A kérdező kommentje:
Nálad nem, nálam akkor mondjuk úgy, hogy indokolatlanul durva szavak az ellenvélemény kifejezésére. Le lehet írni kultúráltabban is, nem a másikat minősítgetve. Az okádós emoji meg a no komment színvonal.
jan. 24. 15:37
48/68 anonim válasza:
Nekem a fiamnak ajánlották más anya tejet (betegen született), sokat gondolkodtam, de elutasitottam. Nem azért mert nem vizsgáljak be hanem kitudja milyen retkes, dohányzó embertől kapna a fiam. Ezért maradt a tápszer.
49/68 anonim válasza:
Az én fiam koraszülött, kapott donortejet, utána én is voltam tejleadó anya. Az egyik unokatesómnak pedig tejtestvére volt anno a 90-es években. Szerintem nincs ezzel semmi probléma. A leadott tejet ellenőrzik, pasztőrözik, az anyákat is kivizsgálják. A WHO is a donortejet javasolja, ha a saját nem elérhető, és csak ennek hiányában a tápszert. Számomra ez pont annyira undorító, mint vért vagy plazmát adni: semennyire.
50/68 anonim válasza:
49!
A tejtestver azt jelenti, anyuka szoptatja a saját gyerekét és mellette egy másik gyereket is szoptat, vagy a lefejt tejet adja tovább. Nincs bevizsgalva, nincs pásztorok, anyuka nincs kivizsgalva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!