Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tejtestvérségről vélemények...

Tejtestvérségről vélemények (rokon / kedves barátnő kapcsán, vagy akár adoptálás esetén)? Tegnap Redditen egy külföldi sub-on brutális dolgokat írtak le róla amerikaiak, kb. a sz.xuális visszaéléssel egy szinten kezelve... Felfordult a gyomrom tőle.

Figyelt kérdés
Sajnos mind anyai, mind apai oldalon volt példa arra, hogy az anya vagy nem akart szoptatni valamiért, vagy igen rossz volt a tej minősége, saját anyám esetében is (tápszeres voltam kb. végig). Mindig magától értetődőnek és abszolút nemesnek gondoltam azt, ha valaki segít az ilyen helyzetben élő anyákon és a gyerekeiken, illetve tudtommal még adoptáló szülőknek is hasznos lehet ez az egész. Évszázadokon át bevett gyakorlat volt, én személy szerint egyetlen embert sem ismerek, aki erről elítélően nyilatkozna. Mivel lassan nálunk is esedékes a babatéma, és persze mindenre fel akarok készülni, ezért tegnap fejest ugrottam az internetbe, de bár ne tettem volna... Egy amerikai Reddit sub-on kötöttem ki, ahol eszetlenül, egymást túlharsogva ordították az emberek, hogy ez milyen undorító, gusztustalan, jóformán sz.xuális abúzus, hogy ők ha megtudnák, lehánynák azt a nőt, és olyan szavak és mondatok voltak ott leírva az egész témával kapcsolatban, amit én ide le nem írok, teljesen sz.xuális tevékenységnek beállítva az egészet, az ilyen téren segítő nőt brutális durva vádakkal illetve. Ordítva köpködték azokat az adoptáló anyákat is, akik mesterségesen indítják be a tejelválasztásukat, hogy az elejétől fogva tudják a kisbabát táplálni. Szerintük kizárólag a szülőanya szoptasson, minden más esetben ez egy undorító visszaélés csakis és kizárólag. És értitek egy szóval sem értelmes, hasznos vita zajlott, nem arról volt szó, hogy hát vizsgáltassák be a tejet, hogy minden oké legyen, hanem az egész egy ilyen elmebeteg dühöngés volt csak. Tényleg ez lett a fősodratú gondolkodás a témával kapcsolatban, vagy csak az amerikaiak agybaját láthattam megint? Még anyámat is felhívtam a témával kapcsolatban, szerinte ez tipikus amerikai hőzöngés csak, és ignoráljam a francba.

#adoptálás #tejtestvérség #reddit és az amerikaiak
jan. 24. 11:38
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 anonim ***** válasza:
20%
Troll a kérdező,hagyjátok. :D
jan. 24. 12:31
 22/68 A kérdező kommentje:
17.: Mit jelentgetsz? Nézd már meg, mennyien kezdtek el undorítózni meg bizarrozni, az nem provokálás? Nem a másmilyen véleménnyel van baj, hanem azzal, amikor már jelzőket dobálnak. Azt pedig nagyon nem én kezdtem el.
jan. 24. 12:32
 23/68 A kérdező kommentje:
18.: Jézusom... Jaj, ez az a cultural appropribullshit náluk, én is találkoztam már vele. :)
jan. 24. 12:34
 24/68 anonim ***** válasza:
73%

Nekem annyi tejem volt,folyt kifelé. Fejni nem akartam, de szoptattam volna más kisbabáját is. Minden gond nélkül.

Viszont a saját lányomnak idegen tejet meg nem vettem volna. Mondjuk én alapból rendkívül bizalmatlan vagyok másokkal szemben.

jan. 24. 12:36
 25/68 anonim ***** válasza:
64%

Mert az neked nem vélemény,hogy valaki szerint undorító,valaki szerint nem? Nálad csak az vélemény,aki szerint rendbe van és egyetért veled. Idétlen reddites szokásos kérdező.

24#-es az baj sajnos. Itt csak az a fontos vélemény,aki venne idegen tejet.

jan. 24. 12:37
 26/68 anonim ***** válasza:
73%

17. Egy drogos-piás nem lehet tejleadó. Nagyon komolyan ellenőrzik őket, a tejet bevizsgálják. Szóval ez az érvélés nem állja meg a helyét.

A mi társadalmunkban az anyatej adása nem elfogadott, de mitől lenne az, ha az is tápszerhez nyúl, aki megtehetné, hogy szoptat? Akik maguk is ódzkodnak a szoptatástól, nem fogják más tejét sem adni.

Ezzel nem azt mondom, hogy a tápszer rossz dolog, mindenkinek szíve joga eldönteni, hogyan táplálja a babáját. Csak arról beszélek, hogy valahogy úgy alakult, hogy előbb vesz az ember tápszert, mint anyatejet. A kórházban sem hallottam egyszer sem, hogy azt mondták volna az ott dolgozók, hogy nem megy a szoptatás, írunk fel anyatejet. Helyette írunk fel tápszer receptet. Ez így alakult, de én ettől még nem tartom más anyatejég sem ördögtől valónak, ahogyan a tápszert sem.

jan. 24. 12:39
 27/68 anonim ***** válasza:
26%
26# Rendben,nem lehet tejleadó,aki olyan életet él. De egyébként olyan marha sok tej sincs,nálunk például folyamatosan kérik a nőket,hogy vigyenek,mert annyira kevés van,azt is csak annak írják fel,akiknek feltétlen szeretnék. Látszik nem vagy képbe ezzel. Semmi gond a tápszerrel. Ez csak státuszszimbólum a nőknek igazából,vagy is pontosítok,bizonyos értelmi szintű nőknél.
jan. 24. 12:45
 28/68 anonim ***** válasza:
80%
De igen, képben vagyok, mivel én is tejleadó voltam. Sok macera van vele, minden szoptatás után legalább 30-45 perc lefejni teljesen mind a két mellett, után mindent sterilizálni, sok idő. Ezt éjjel is, ha a baba épp ébredt enni, ha nem, akkor azért mert feszül a melled, folyik a tejed. Ezt nem mindenki vállalja. Egyszerűbb 1 hónap alatt beállítani a kereslet-kínálatot a babával, mint 6-8 hónapig ezt nyomni. Én szívesen tettem, mert 4 babának segítettem ez idő alatt.
jan. 24. 12:49
 29/68 anonim ***** válasza:
36%
A tej igazodik a baba igényeihez, így másét adni szerintem is gusztustalan, jobb a tápszer. Egy ismerősöm kért engem is, hogy adjak el neki, de nemet mondtam.
jan. 24. 12:49
 30/68 anonim ***** válasza:
72%
Lehet azt is írni, hogy "számomra nem elfogadható" vagy "nem adnám a gyermekeknek" ahelyett, hogy undorítózzátok a dolgot, szerintem csak ez volt a kérdező baja. Egyébként meg ez egy általánosan elfogadott dolog, nálunk a kórházban is lehetett választani, hogy tápszert vagy anyatejet kérsz, ha nincs tejed. Lehet tápszert választani, de szerintem nem oké ettől leundorítózni azt, aki az anyatejet választja. Nagyon érdekes ez, hogy a tehén tejétől nem undorodnak az emberek, egy másik emberétől pedig igen. Mert ugye a tápszerek is többnyire tehéntej alapúak. Anyukámnak amúgy sok teje volt, abban az időben teljesen normálisnak számított a leadás, nekünk is sok tejtesónk volt. Én magam nem adnék le tejet, számomra a fejés, fagyasztás, esetleg ebből való főzés is fura, de abszolút nincs bajom azzal, aki csinálja.
jan. 24. 12:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!