Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyi tápszerrel pótoljam a...

Mennyi tápszerrel pótoljam a szopit?

Figyelt kérdés
Most 8 napos a babám, és minden evéskor 20,30, max 40 gr-ot eszik 2-3 óránként. Szerintem ez nagyon kevés. Többet nem hajlandó, mert üvölt. De viszont elaltatni sem tudom rögtön szopi után. A védőnő azt mondta nem kell neki tápszer. Ma evett 50 gr-ot, de ezt is úgy hogy szopizott, utána azt a kis kevés 20 ml tejet amit lefejtem megette. Mit csináljak?
2010. okt. 21. 13:07
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Igen iszom. Napi 3x2 dl. A védőnő mondta hogy ne igyak többet, mert az is okozhat hasfájást.
2010. okt. 21. 15:03
 12/17 anonim ***** válasza:
Igen,okozhat hasfájást a tejserkentő tea,de azért kell higra csinálni! Én főleg Laktoherbet ittam,kb 1-1,5 literbe tettem 2 filtert. Szóval ne kevesebbet igyál,hanem sok vizbe tegyél kevés filtert. A 6 deci elég kevés 1 napra. Azt a 3 filtert tedd bele 2 liter vizbe és azt idd meg naponta.
2010. okt. 21. 15:11
 13/17 anonim ***** válasza:

Igen, pont ezért kérdeztem!

Nálunk megszűnt ez a szopi utáni hasfájós sírás amint abbahagytam a laktoherbet!

Hagyd el szerintem, hátha az csinálja ezt!

2010. okt. 21. 17:08
 14/17 anonim ***** válasza:
Az lemaradt, hogy vizet ittam utána a tea helyett és semmivel sem lett kevesebb a tejem!
2010. okt. 21. 17:09
 15/17 anonim ***** válasza:

Én is úgy gondoltam, hogy kevés a tejem, és a dokim rögtön azt mondta, hogy tápszerezzük...pedig nem is kell tápszer! Nekem is két-három óránként eszik, és sajnos sokszor üvölt, de most már úgy gondolom, hogy nem azért mert éhes. Még kicsi, és szerintem ez majd idővel enyhülni fog. Fáj a pocakjuk, fel kell dolgozniuk a napi ingereket.

Nekem is van, hogy rágja a kezét, viszont cicizni nem akar. Ha éhes lenne cicizne.

Türelem kell, és ha pisis, kakis a pelus, akkor tuti eleget eszik!

Én is 8 napos korában estem pánikba, de elég csak pár nap és te is megnyugszol. Az én kicsim még csak 13 napos, de már most jobban érzem magam. Azt hiszem nekünk is kell egy kis idő, míg elhisszük, hogy eleget eszik. :)

2010. okt. 22. 16:01
 16/17 anonim ***** válasza:
Nincs semmi probléma. Babád még nagyon pici. Kicsi a gyomra és az anyatej nagyon gyorsan és könnyen emészthető (nem terheli meg a baba gyomrát). Az én kisfiam is az első pár héten csak 10-20 grammokat evett. Ezért 2 óránként szoptattam (még éjjel is), így naponta 12 szopi volt és szépen gyarapodott. Még vizet sem adtam neki, tisztán anyatejes volt. Ahogy nő a baba és egyre erősebb lesz, annál többet fog egy evésre enni. Lehet, hogy a babád hamar elfárad (nagy munka a szopi). Szoptasd minél gyakrabban, figyeld a pelust és elég heti 1 súlymérés. Ha most elkezded tápszerezni, akkor minden szoptatásnál kevesebb tejed lesz. Nem vagyok szoptatási szakértő, de én a kisfiammal végig csináltam. Én is és ő is megküzdöttünk az anyatejért, de sikerült. De, ha nem sikerülne (de SIKERÜL), akkor se hibáztasd magad, hiszen te mindent megtettél!!! Minden jót és boldog babázást!
2010. okt. 26. 20:57
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, már kezdünk egyenesbe lenni, egyre többet eszik, van hogy kevesebbet, van hogy többet. Szóval lesz ez még jobb is úgy érzem. Köszönöm Nektek még egyszer!
2010. okt. 27. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!