Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyi tápszerrel pótoljam a...

Mennyi tápszerrel pótoljam a szopit?

Figyelt kérdés
Most 8 napos a babám, és minden evéskor 20,30, max 40 gr-ot eszik 2-3 óránként. Szerintem ez nagyon kevés. Többet nem hajlandó, mert üvölt. De viszont elaltatni sem tudom rögtön szopi után. A védőnő azt mondta nem kell neki tápszer. Ma evett 50 gr-ot, de ezt is úgy hogy szopizott, utána azt a kis kevés 20 ml tejet amit lefejtem megette. Mit csináljak?
2010. okt. 21. 13:07
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
74%
Csináld úgy,hogy szopi az egyik mellből addig,amig hallod,hogy nyel,vagy amig ki nem köpi,utána tedd át a másikra is,ugyan igy. Ha ez is kiürül,akkor tedd át megint a másikra. Folyamatosan termelődik a tej,ezért ennyinek elégnek kellene lenni a babának. Szerintem se adj neki tápszert,mert akkor csak csökkenni fogy a tejmennyiséged. Szerintem ha 50 g tejet szopik,akkor van ott több is!
2010. okt. 21. 13:17
 2/17 A kérdező kommentje:
Mindkét mellből szopizik, de ébreszteni is kell közben mert elalszik a cicin és csak szétáztatja a bimbómat, ami már tiszta seb :( De ha vissza akarom tenni az ágyába akkor üvölt és eszi az öklét, mint aki még mindig éhes.
2010. okt. 21. 13:21
 3/17 anonim ***** válasza:
65%
Még véletlenül se adj neki tápszert! 50g elég, hidd el. Az én lányaim mind ennyit ettek, igaz 1.5-2 óránként. Nem kell feltétlenül elaludnia szopi után. Picit nézelődhet mostmár, sétálgass vele, mutad meg neki a lakást. 1/2 óra és úgyis elálmosodik. Igyál sok vizet, esetleg homeos bogyót, vagy more milk tabletta. De a legjobb a gyakori mellretétel. Lassan 3 éve szoptatok (2 lányom is van) és az a tapasztalat hogy minél többet teszed a melledre annál több tejed lesz és beáll szépen. Ha van kérdésed írj privit nyugodtan.
2010. okt. 21. 13:24
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Egyet értek a védőnővel és az első válaszolóval. Nem kell az a pótlás, lesz itt elég tejecske.

Szerintem böfije lehet a babádnak, az bántja, azért nem szopik tovább, de persze elaludni sem tud.

Nem tudom, mennyi időnként teszed mellre, de legjobb az igény szerinti szopi.

Ha nézed az órát, és már nagyon éhes, amire kap, akkor még több levegőt nyel, mert mohón eszik...

Egyébként ennyi gramm egy evésre nem kevés szerintem. Hiszen még nagyon pici a pocija...

Szerintem nem is kellene minden evést mérni, mert ettől csak ideges leszel.

Maximum naponta egyszer mérd, pl. este, fürdés előtt, nagyjából ugyanabban az időpontban, így jól nyomon követhető a gyarapodás.

Ha van elég pisis pelusa (napi 4-6), akkor kap eleget biztosan.

És amire figyelj: ne add cumisüvegből a lefejt tejedet, mert könnyen cumizavaros lesz, még nagyon pici.

2010. okt. 21. 13:26
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem azért eszi az öklét,mert éhes! Melletted akar aludni,szopi közben és rosszul esik neki,ha be akarod tenni az ágyába,egyedül. Én babám is ilyen volt,még mindig ilyen,pedig 16 hónapos! Nekem sose ázott szét a bimbóm és sebes se volt,bekapja teljesen a bimbódat? Akkor sebesedik ki,ha rosszul kapja be,arra figyelni kell,teljesen a bimbóudvar is a szájában legyen!
2010. okt. 21. 13:29
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Ja igen,a büfi! Mindig büfiztesd meg szopi után,jól tedd fel a válladra,amiatt is nyügös lehet. A hasfájás is ilyen korban kezd előjönni,az is bánthatja.
2010. okt. 21. 13:32
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

3. vagyok:

az "ökölevés" nem éhséget jelez. Ha éhes, akkor szopó mozdulatokat tesz a levegőbe a szájával, esetleg "cuppog" hozzá. Az ökölevés tapasztalatom szerint inkább pocakfájdalom jele.(böfi-vagy pupi)

A "szétázást" egy-maximum két hét alatt megszokja a melled, ha sebes is, akkor viszont valószínűleg nem jó teljesen a szopi technika.

Baba teste a Te tested felé legyen, és kapja be a bimbó udvar egy részét is. Ha fekve szoptatsz, akkor a hátát kitámaszthatod párnával, hogy oldalt feküdjön, mert az nem jó, ha a hátán fekszik, és csak a fejét forgatja feléd. Szopi után hagyd rászáradni a melledre a nyálas anyatejet, az a legjobb gyógyír rá.

Ha bealszik szopi közben, a következőt teheted. Szabadon levő kezeddel piszkáld a tarkóját (én a középső ujjammal csináltam), ütemesen böködd (tehát ne símogasd, határozottan, de persze nem túl erősen, hogy ne okozz neki fájdalmat, pl. mint ahogy megnyomod a liftgombot)

A kortyolás sebességének ütemére tedd ezt, így még alvás közben is szopizni fog.

2010. okt. 21. 13:36
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem miért merült fel benned a pótlás :O

Azt sem értem, hogy egyáltalán minek méred, hogy mennyit eszik. Ha 200-at eszik, de éhes, akkor tök mindegy milyen sok volt és ha 20-at eszik, de az neki elég, akkor meg tök mindegy, hogy szerinted milyen kevés.

Bízz a babádban és magadban, szoptasd és minden rendben lesz. Ne stresszelj rá a számokra, teljesen fölöslegesen aggódsz!

1 hetesen mindkét gyerekem ennél kevesebbeket evett (anyukám méregette, totál értelmetlenül), mégis híztak az első hónapban 1200 grammot, nem kevés ez, hidd el!

2010. okt. 21. 13:41
 9/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors és hasznos tanácsokat, most egy kicsit megnyugodtam. De első babám és még tapasztalatlan vagyok. :(

Szóval ha csak 30-at eszik akkor se aggódjak? De akkor meg annyira sír hogy nem tudom megnyugtatni. :(

2010. okt. 21. 14:02
 10/17 anonim ***** válasza:
Iszol vmilyen tejserkentőt?
2010. okt. 21. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!