Ha "csak" pótlásnak kell még a tápszer, mert tud szopni 100-120grammot, akkor a maradék 60-40grammot hogy pótoljam a tápszerrel (mert egy evésre eddig átlag 160gramm körül szopizik a babám)? Mennyi vízhez, mennyi tápot kell keverni?
Az adagolókanál 4,6g-os.
Fogyóban van az anyatejem, sajnos úgy néz ki, hogy pótolni kell. A patikában Mildibé 1-et kaptam.
Nem korszerű és nem tudományos, de pótold főtt krumplival! Váltsd ki az egyik étkezést! Ha elkezded adni a tápszert, a tej csak tovább apad, és el fogod választani magad. A nővérek a gyógyszeripar sáfárjai(tudtukon kívül akár)
Tedd inkább mellre óránként! Ha még csak három hónapos, még megszaporodik így a tejed.
Biztos, hogy kevés neki, mert eddig hajlamos volt túlenni magát, így orvos tanácsára evés előtt és után mérnem kell. A súlyához, pedig az átlag 160gramm szopi kell evésenként, de van hogy megeszi a 180-200grammot is.
Úgyhogy biztos hogy kevés neki a 100-120gramm. Kérné is a cicit.
Nézd meg biztos rá van írva az adagolás. Általában 30ml-hez 1 kanál tápszert kell tenni. Szerintem elég lesz 60 milit csinálnod. Ha kér, akkor még csinálhatsz neki, de ne egye túl magát!
Az én babám ebben a korban még hajlamos volt túlenni magát.
Szép napot nektek!!!
"A súlyához, pedig az átlag 160gramm szopi kell evésenként, de van hogy megeszi a 180-200grammot is."
ÚÚÚÚÚristen! Ezt a 160-at hogyan számoltad ki?!? Amit megadnak esetleg, hogy egy ekkora baba naponta egyen mondjuk 500 grammot! Napi 8 (3 óránkénti) étkezéssel ez étkezésenkénti 60-70g!!!!
Ne tömd, mint a kacsát, mert kövér lesz! Mennyit hízik hetente? A mienk 200g-ot hízik (8hetes), és kb 100g-ot eszik (csak)..
Kedves 12:48as!
Nem napi 8 étkezésünk van, hanem kevesebb, mert nem 3 óránként kér enni, hanem ritkábban pedig próbáltam volna tartani a 3 órás evést, de már a kórházban sem volt erre hajlandó. Ott mondták a csecsemősök, hogy nem baj, de legkésőbb 4 óránként akármi van, etetni kell. És az éjszakát is átalussza már 4 hetes kora óta, teljesen magától. És nem tömtem, hanem amikor még sok tejem volt, 5-8 perc alatt képes volt megszívni magát 350grammal. Szerinted akkor tömöm???? Ezért kell mérnem, mert ez rengeteg egy evésre. Magától zabagép, nem azért mert én nyomom a kaját bele.
Ja, és heti 180-190g-ot hízik csak.
ÚÚÚÚristen! Nem kioktatást kértem, hanem segítséget, ha nem vetted volna észre. Nem te bőgtél éjjel és reggel, hogy éhes a gyereked, de üres a melled és nincs otthon semmi, amit adhatnál neki enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!