Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki tápszer helyett kecsketeje...

Aki tápszer helyett kecsketejet ad a babájának az miért döntött így? Véleményeket is várok.

Figyelt kérdés
Előre leszögezném,hogy nem szeretnék vitát szítani a kérdésemmel.Kisfiam anyateje és csak este kap tápszert/10 hónapos/Kis településen lakunk ahol mindenki ismer mindenkit és már a 3. anyukával találkozok aki kecsketejet ad tápszer helyett a babájának.Egyik 3!!!hetes,9 hónapos és van egy 11 hónapos aki 2 hónapos kora óta ezt kapja.Engem ez annyira ledöbbent,de lehet csak én vagyok így vele és tudni szeretném,hogy miért ezt választották?
2011. nov. 3. 21:31
1 2
 1/15 löncsi válasza:
32%
bizonyára az anyák is kecskék voltak
2011. nov. 3. 21:36
 2/15 anonim ***** válasza:
25%
Mert a kecsketej főleg ha van kecskéd olcsóbb mint a tápszer.
2011. nov. 3. 21:38
 3/15 anonim ***** válasza:
62%

Felénk is sokan vannak,akik tápszer helyett tejet,bár ők inkább tehéntejet adnak a babáiknak. Van aki azért,mert nincs pénze tápszerre,de a legtöbben azért,mert a régi táplálkozás hívei.

Az ő babáik is éppúgy fejlődik,és nem allergiás,mint a tápszereseké.

2011. nov. 3. 21:39
 4/15 A kérdező kommentje:
Szépen fejlődnek a babák az tény,de az egyik /a legnagyobb/ allergiás.Nem állítom,hogy pont ettől de azért biztos befolyásolta.Továbbra is a kecsketejet kapja mert az anyuka azt hallotta "a kecsketejtől elmúlik majd neki"
2011. nov. 3. 21:54
 5/15 anonim ***** válasza:
53%
A barátnőm lánya 4 hónapos korától kecsketejet kapott egy kis mézzel, mert semmilyen tápszert nem evett meg. Mindent kipróbált , mindegyik tápszer ment a kukába, de nem sajnálta rá a pénzt. De sajnos egyiket sem fogadta el. most 9 éves egészséges kislány és nem allergiás
2011. nov. 3. 22:20
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

1 éves kora után tápszerről tejitalra váltottunk.

Ezt itta pár hétig, majd áttértünk a rendes bolti tejre.

Nem volt túl jó étvágya a lányomnak, hízni nem akart, tejet is csak este ivott már, de nem sokat.

Ekkor döntöttünk úgy, hogy kipróbáljuk a kecsketejet.

A lányom imádta! Sokkal többet megivott belőle, mint a tejitalból vagy a tehéntejből.

Szerintem egészségesebb, teljesen más, mint a tehéntej. (de ebbe most ne menjünk bele...)

És még csak azt sem mondhatom, hogy olcsó. 1 l 500 Ft.

De nekünk megérte!

2011. nov. 3. 22:23
 7/15 anonim ***** válasza:
71%
Nekem az unokahúgom ezen nőtt fel, semmi baja, anyut kérdeztem, hogy hogy ezt kapta, azt mondta, a kecsketej hasonlít legjobban az anyatejhez. Lehet igaza van, nem ismerem az összetételét.
2011. nov. 4. 01:07
 8/15 anonim ***** válasza:
89%

[link]

ezért. ez tanulságos cikk...

2011. nov. 4. 08:13
 9/15 anonim ***** válasza:

Ez az utolsó cikk tényleg jó.

akkor ezt kéne kapniuk a kisbabáknak 1 éves kor után, nem?

Viszont egy kérdésem lenne, nem úgy van, h szűrő fölött fejik, mert a kecske fejés közben potyogtat, és a kaka a szűrőbe megy, de a tej is, csak az átfolyik a szűrőn?Ez azért undorító nem? Engem eddig ez riasztott el a kecsketej fogyasztásától, de remélem nincs igazam. Nyugtassatok meg légyszi.

2011. nov. 4. 23:55
 10/15 A kérdező kommentje:

Nekem is tetszett a cikk!Azt viszont nem értem ha tényleg ennyire jó akkor miért ellenzik az orvosok/védőnők ennyire?

Kedves utolsó :)Láttam már kecskét fejni és nem potyogott bele a kaka a tejbe.Bár lehet,hogy csak kivételes alkalom volt :)

2011. nov. 5. 08:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!