Pótoljam neki tápszerrel vagy még küzdjünk?
1 hete vettem észre, hogy babám a szopizások után sír, másnap elkezdtem mérni és a 12 hetes babám mindössze 60-70 grammokat evett meg. Ekkor elkezdtünk küzdeni: urtica, laktoherb, levesek, madártej, próbáltam többször mellre is tenni, de mivel nem jött belőle semmi, így fél percnél tovább nem maradt meg, így fejtem. Nem tudom két mellből szoptatni, mert a másik már nem kell neki inkább sír.
Este úgy tűnik elég a tejem, mégis 3x is ébred, az eddigi egy alkalom helyett. Sír, mert éhes, én sírok mert csak kínlódunk. Hol jobb, hol rosszabb a helyzet.
Azt mondják nem szabad tápszerrel próbálkozni, mert az is közrejátszik a tej apasztásában. De ha éhes?
Eddig két fejésből, ( miután babám evett) megtudtam tölteni egy 180 ml-es avent poharat, most jó ha 50-60 ml lejön 2 fejésből. A La Leche Liga szerint nincs is olyan, hogy elfogy a tej, csak cumizavar, helytelen mellretétel, bimbóvédő és társai. Napi 4 liter vizet és teát is megiszok, ez sem lehetne probléma.
Én elhiszem, hogy fejlődési ugrás van, de attól még babám éhes.
Szerintetek mit tegyek?
Szerintem ezt magadban kell eldönteni, itt leírunk sok lehetséges dolgot, de döntsd el.
Szerintem igazuk van a szoptatósoknak. Eleget küzdötök, 1-2 héten belül beindul és lesz elég tejed. De ehhez ez a közdelem kell, a gyerek sokszor éhezni fog addig és sírni, de egy idö után rájön hogy jön az a tej ha eléggé küzd érte.
én ezt nem tettem meg, habár nekem a 4 napos babám éhezett már, és soha nem is indult be a tejem. nekem még német szoptatós krémem is volt amitöl hányingerem is lett, de semmit nem használt. a védönö (aki szoptatás híve) minden nap jött a végén azt mondta, hogy ilyet még nem látott. mutattam a naplot mennyit szoptatok naponta stb...
szóval így lett lányom tápszeres. de ha még kicsit hagyom éhezni akkor talán elindul.
én amit tennék, hogy tápszert este lefekvésnél kap de csak is szopi után. ez neked is megkönnyíti az éjszakádiat(vagy nem), és lelkiismereted nem lesz. viszont napközben próbálnám még pár napig a szoptatást, vagy egy hétig minimum teljes erövel.
hogy miért jó ha kicsi tápszert kap? 6 hósan elmegy majd a kedved a szoptatástól. ekkor sok nö aki szoptatás fanatikus volt, már nem akar annyira szoptatni. lötyögnek a mellek, kényelmetlen, harap a gyerek, meg még sorolhatnám, na akkor veszik meg az elsö tápszert. hopp a gyerek nem kéri. általában ha az elsö hónapokban nincs megismertetve a gyerekkel a tápszer akkor nem fogadja el már késöbb. így szenvednek a szülök, azt is hallottam hogy ezért 6 hósan tehéntejet ad a gyereknek.
szóval nekünk a szoptatás barát korházban azt mondták, hogy ha este kap egy kis tápszert nem apad el a tej, csak könnyebb lesz az éjszaka.
1 tedd mellre sokszor akár fél-egy óránként és ha lehet legalább 20 percig tartson egy alaklom
kell minimum 10 perc ahhoz h a beinduljon és megfelelő ingert kapjon a tested és erre válaszolni is tudjon
sokszor lehet gond h a baba 5 perc alatt végez
2 fejlődési ugrásnál is kell jó pár nap mire a tested követni tudja a keresletet átlag napi 20-30ml az amivel többet tud termelni napi szinten
tehát ha napi 100-120ml kell a babának akkor az 3-5 nap
3 a másik melledet is erőltesd fontos h mind kér oldalról kapjon ingert a tested
nekem is volt ha csak a bal mellemből akart szopni nem engedtem és 1-1.5 hét alatt megszokta h a másikból is kell enni különben éhes marad
4 az h ébred még nem feltétlen a éhség
3 hónapos korig minden éjjel aludt a babám 21-6-ig aztán éjfél körül ébredezni kezdett két perc szopi és aludt is inkább az kellet neki h mellette legyek
de ha nem akkor sem baj nyugodtan adj neki bújjatok össze éjjelre ha a párod nem ellenzi
Én mindhárom babát 3 hónapig tudtam csak szoptatni. Össze-vissza küzdöttem mindegyiknél, és mégis elment a tejem. Egy gyermekkórházban mondta valaki, hogy a stresszesebb típusú nőknél általános, hogy 3 hónapig tudnak csak szoptatni. Nem lehet, hogy nálad is ez a gond?
Egyébként rajtam sem segített semmi csodaszer, az sem, amiről mások azt mondták, hogy decikkel növelte a tejük mennyiségét.
Pár tipp tejserkentésre:
-Karamalz maláta ital
-MoreMIlk plus tabletta
-rántott levesek
-alkoholmentes sör
-horror fejés:két szoptatás közt 7-7-5-5-3-3-1-1 pecig fejni
-KITARTÁS,TÜRELEM,PIHENÉS,NYUGODSÁG!!!!!!!!!
Majd írd meg,hogy javult-e a helyzet!!
A helyzet nem javult, de nem is romlott.
Igen stresszesebb, de inkább szorongósabb típusú ember vagyok az átlagnál. Mostanában, hogy megvan a lányom különösen esténként szokott rám törni a szorongás.
Már csak a tablettát nem próbáltam esetleg még a tejserkentő golyókat.
Anyukám se sokáig tudott szoptatni, örülök neki, hogy sikerül még anyatejet adnom, hisz már 3 hónap sem kevés és minden nap ajándék. De ha éhes és nem jön tejem akkor tápszer lesz, de még küzdök.
Te döntöd el végül mit csinálsz!
Egy a lényeg, ne idegeskedj!! Ha mégis tápszer, tudd, hogy az is nagyon jó, ettől nem vagy se kevesebb, se rosszabb!!
És a babód ugyanolyan jól fogja magát érezni!!
Ne sírdogálj ha elapad, mert azt a babó is megérzi!!
Vidám anya, vidám baba :)
sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!