Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tegyek, hogy szülés után...

Mit tegyek, hogy szülés után egyáltalán NE induljon be a tejem?

Figyelt kérdés

#szoptatás #Nem akarok szoptatni
2023. nov. 11. 11:56
 81/101 anonim ***** válasza:
43%

Szerintem nem tud ő se semmit róla, csak lehet van benne bizalma, amivel szerintem nincsen baj.

Mindenesetre, kedves 80-as, get a life.

2023. nov. 13. 21:04
 82/101 anonim ***** válasza:
44%

Szia!

Gyógyszert az orvos tud felírni ami elapasztja a tejed.

Ami még segít a hideg vizes borogatás illetve hogy mindig csak akkor és annyit fejsz amivel megkönnyebbülsz, de ha egyáltalán nem is teszed mellre nem fog olyan durván belövellni.

Elég szep kommenthàború alakult ki a posztod alatt. Én sem értek egyet azzal akinek nincs eü oka arra hogy ne szoptasson, és inkább tápszert ad, de nem ítéllek el, a te döntésed nem leszel rosszabb anya miatta.

Amúgy, a szoptatás nem az ilyen nàtha meg egyéb betegségek eseten nyújt védelmet, hanem a későbbi életkorokban kialakuló, már màr népbetegségnek szàmitó magasvérnyomás, cukorbetegség, elhízás ellen. Anyának meg a mellrák és egyéb női rákok kockázatàt csökkenti.

2023. nov. 15. 19:01
 83/101 A kérdező kommentje:

A nagymamám és a nagyapám is anno anyatejesek voltak 4-5-6 éves korukig is szoptatták őket…a nagyapám rákos, szívbeteg, a nagymamám cukorbeteg, szívbeteg. Nyoma sincs annak hogy 75-80 évvel ezelőtt ők szoptatva voltak :)

2023. nov. 17. 10:59
 84/101 anonim ***** válasza:
32%

82 vagyok. Nem kötekedésből jegyeztem meg. Pusztán a tudomanyos kutatások ezt mutatják. Ez nem azt jelenti hogy aki anyatejes nem lehet ilyen beteg. Sok más tényező is van, genetika, èletmód, környezeti hatások, stb…

Én hiszek ebben, hogy van benne igazság, és iszsz szoptatom a babám, nekem is jó, neki is, de tènyleg nem csak ezen múlik sem az egészsége, sem a kötődésünk.

Az sokkal rosszabb ha rádkenyszerítik a szoptatást, de nem élvezed.

2023. nov. 17. 14:31
 85/101 anonim ***** válasza:
6%
Istenem! Ha én tudtam volna szoptatni... Mennyivel egyszerűbb, mint tápszerezni, és mennyivel jobb kapcsolat épül ki anya-gyerek között. Ezt én nem is értem...
2023. nov. 19. 18:20
 86/101 anonim ***** válasza:
82%

85!

Mindkét gyerekem tápszeres volt. Mi okból befolyásolja a jó kapcsolatot az hogy a gyerek lóg-e a melleden vagy sem..engedjük már el ezt a baromságot. Nem az anyatejtől függ hogy szar anya leszel-e vagy sem 🤣🤣

2023. nov. 19. 18:31
 87/101 anonim ***** válasza:
84%

85#-nek ez a jó kapcsolat ismérve. :D Ő ennyit akart beletenni valószínűleg az egész anya gyerek kapcsolatba.

Én 2 hétig voltam anyatejes, még is full jó anya lánya kapcsolatunk volt anyával, sokkal mélyebb mint tesómmal pl. Egyébként nekem anyatejes volt a lányom, később sajnos tápszeres. A tápszeres ezerszer egyszerűbb volt.

2023. nov. 19. 19:02
 88/101 anonim ***** válasza:
22%

Azért nem tudtam szoptatni, mert a gyerek nem szopott, hiába volt tejem. Lefejtem, bevérzett a fejéstől, de üvegből se szopott, végül a kutya itta meg. A tápszert egy hónapig ette rendesen, majd lezuhant a fogyasztása 2 decire, és egyre lejjebb. Meglátott a cumisüveggel, s frászt kapott, mert minden kaját kibukott s fáj tőle a hasa. Stb. Stb. Neki az egészből annyi jöhetett le, h jön egy nő, bele akar diktálni vmit, amitől hasgörcse meg hányingere van. Kórházi kivizsgáláskor kiderült, nulla a laktózfelszívása, ezért nem eszik.

Viszont annak meglett az eredménye, h az evés öröme elmaradt. Szégyen arra a két kommentelőre nézve, akik a teljesen ártatlan, egyszerű hozzászólásomra vércseként rávetvén magukat, "marcangolni" kezdtek.

Én aztán fejtem, kutyultam, feles tejeztem, tápszereztem, turmixoltam... Nekem ne mondja senki, h a szoptatás komplikált. A világ legegyszerűbb, legtermészetesebb módszere: kéznél van, nem kell melegíteni, sterilizálni, megnyugtatja a gyereket, anyát. Azért merem ezt leírni, mert enni ugyan nem evett, de végül is dudlizni hagytam, mert az is volt vmi.

Igen, bizony hiányzik az a bensőséges kapcsolat, amit a szoptatás nyújt. Az természetes, h az anya-gyerek kapcsolat nem csak ettől lesz harmonikus, de hogy sokat számít, az biztos.

Láttam a kórházban meg a barátnőmnél, mit jelent egy jól tejelő és jól szopó gyerek. Pár perc, majd büfi, és az anyuka malmozott vagy aludt két szoptatás között, a baba meg elégedetten "horkolt".

Ebben az egész vitában az a szomorú, h némelyek csak személyeskedni tudnak pro vagy kontra, tök mindegy, melyik oldalon, és azoknak is nekimennek, akik nem elítélni, meggyőzni akarják a kérdezőt, csak esetleg tapasztalatot átadni.

2023. nov. 19. 20:05
 89/101 anonim ***** válasza:
33%

Valóban könnyebben alakul ki a kötődés szoptatás mellett. És nem az anyatej miatt hanem a bőrkontaktus miatt, könnyebben termelődik az oxitocin is. Na meg a baba nem csak akkor szopik amikor éhes vagy szomjas hanem amikor egyéb baja van, akkor is nyugtató neki a cici.

De a kötődést ki lehet alakítani máshogy is nyilván, csak nehezebben megy sokat kell érte dolgozni. Tehát nem a szoptatáson fog múlni.

Látom írják hogy a tápszer könnyebb, hát nekem nem volt az. Éjjel kelni, csinálni az adag tápszert hulla fáradtan, melegíteni, rázni, akkor mosogatni az üvegeket, akkor nem elég neki, még csinálni kell. Ja arról nem beszélve hogy 1.5-2 hétig elég egy doboz tápszer.. nekem kész rémálom volt, egy hónapig tartott az elején de nekem elég is volt.

Igaz megszenvedtünk a szoptatással de örülök hogy küzdöttem érte. Nekünk így tökéletes. Egyedül azt bánom hogy amikor tápszeres volt, akkor átadhattam volna az apukának is a kelést én meg jót aludtam volna.

2023. nov. 19. 20:32
 90/101 anonim ***** válasza:
100%

89# Én nagyon küzdöttem, fél évig ment de már azalatt sem volt egyszerű menet, mindent is próbáltam. Hosszú sztori. Az utolsó menstruációnál teljesen elapadt és utána nem jött vissza ha fejre álltam se. Ő meg nem volt hajlandó. Nagyon bántott, hogy nem ment tovább. Viszont nekem könnyebb volt a tápszeres, valakinek nehezebb. Nekem fekve nem ment szoptatni, aludni úgy nem tudtam éjjel például, plusz mivel pluszba is felkeltem szaporító fejni így fél évig nem aludtam, ő hiába aludt, amikor tápszeres lett megette, hozzám bújt és aludt. Engem ez sokkal jobban megnyugtatott, plusz a hordozás, mint a szoptatás. Ő egyébként sem volt sem cumis, sem komfortszoptatós,mert ha jött a tej üvöltött, prüszkölt,ha már nem volt éhes. Mobilisak voltunk tápszerrel,16 hónapos, az anyatejes ismerőseim egykorú gyerekei még most is óránként kelnek szopizni éjszaka, mindegyiknek akinek még anyatejes, napközbe csak és kizárólag úgy alszanak és sokszor napközben is órákig miközben ki van mind merülve. Ez sem kőbe vésett egyébként, de több százas csoportban vagyok és jelenleg pont ezek a nők vannak kibukva, mert a nagyobb gyerek is van, hulla fáradtak, kimerültek, kikészültek. Természetesen ez sem ettől függ, mert amikor tápszeres volt is kelt éjjel 10 hónapos korig a lányom éjjel többször, nem ettől függ. Bőrkontaktust meg enélkül is ki lehet alakítani.

88# Elnézést, de senki nem hurrogott le, mert te nem tudtál szoptatni, ha nem vetted volna észre. Bár nem tudom ezt hol írta bárki is. Az, hogy a picinek ellenérzése lett az evéstől az nem a cumisüveg hibája. Mint írtad betegség is közrejátszott. Egészséges gyermek emésztésénél ilyen probléma nincs. Inkább ez a szégyen, hogy látatlanba bedobsz valamit 2 mondatba utána meg neked áll feljebb. A kötődésre írtam én például, amit írtam,csak látom nem jött át. Azért, mert neked ettől jön a kötődés, másnál hidd el nem így van. Ezzel nincs is baj,csak ez nem általános. 87# voltam.

2023. nov. 19. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!