Mit tegyek, hogy szülés után egyáltalán NE induljon be a tejem?
De én sem mondom hogy kötelező. Én tökre megértem azt aki nem tudja mert egészségügyi oka van vagy vlm. De az hogy önzőségből adja neki a rosszabb minőségűt azt nem tudom megérteni. Mert senki ne mondja hogy a tápszer jobb minőségű mint az anyatej. Tehát ha ugyanazon a szinten lenne mindkettő akkor oké azt mondom a melle is legyen fontos.
A kapcsolatot meg nyilván ki lehet alakítani csak nehezebb.
Ti tudjátok hogy miert nem akarja szoptatni? Nagyon okosak és megmondóak vagytok úgy hogy senki nem kért erről véleményt.
Nem oly rég volt itt egy leendő anyuka aki szintén nem akarja szoptatni a babáját mert pszichésen nem viseli ha hozzá érnek a melléhez (molesztálták kmgyerekként) na ő is tuti egy szar anya!
Álljatok már le és ne itélkezzetek ,hanem gonfolkodjatok
Nyugodt,boldog anyuka akkor nyugodt boldog baba is lesz. Lényegtelen hogy mt eszik és miből!!!!
Tehát akkor jól értem, hogy 1-2 ember szerint egy nőnek nem lehet ebben a témában önálló döntése? Csupán csak azért mert az a társadalmi “elvárás”, hogyha szülsz és nincs eü oka akkor neked márpedig szoptatnod KELL?!
Ezért leszek én szar anya, mert így döntöttem? De aki élve feldarabolja a csecsemőjét az a világ legjobbb anyukája ugye? Vagy aki ott hagyja a kórházban és annak a szerencsétlen gyereknek senkije nincsen csak az ápolók? Jaaaa de ezzel semmi gond ugye? De ha valaki nem AKAR szoptatni az már világvége…komolyan mondom vicc
"Csupán csak azért mert az a társadalmi “elvárás”,"
Egyáltalán nem társadalmi elvárás, hanem a természeté. A fejlett társadalomnak, az orvostudománynak köszöheted, hogy ezt ma már megteheted.
100 évvel ezelőtt szülsz, a gyereked meghalt volna, ha nem lett volna kedved szoptatni.
Ahogy meg is haltak sokan azok közül is, akiket akartak szoptatni, de nem tudtak. Vagy csak simán nem fejlődtek úgy, életre szólóan megnyomorodtak a "tejpótló" próbálkozàsoktól (lisztes víz, feles tehéntej...).
Ma már megteheted, a tàpszerek egész jól utánozzák az anyatejed, de azzal, hogy meg se próbálod a legjobbat adni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!