Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tegyek, hogy szülés után...

Mit tegyek, hogy szülés után egyáltalán NE induljon be a tejem?

Figyelt kérdés

#szoptatás #Nem akarok szoptatni
2023. nov. 11. 11:56
 71/101 anonim ***** válasza:
28%
Az anyatejjel kapott immunanyagok nem azt jelentik, hogy a gyerek az életben soha lesz náthás, de mindegy. Főleg hogy a betegeskedős korra már jellemzően nem is szopnak. De mondogasd csak magadnak, hogy a tied a tápszertől egészségesebb, akkor könnyebb lesz.
2023. nov. 12. 16:54
 72/101 anonim ***** válasza:
72%

"főleg hogy a betegeskedős korra már jellemzően nem is szopnak"

Na ácsi, akkor csak addig véd a Szent Anyatej, amíg rendszeresen fogyasztják a babák/gyerekek? Mire ovis lesz, már nem is számít, hogy valaha kapott? Hát akkor ennek a vitának baromira nincs ám értelme, mert ezesetben valóban pont semmivel nem jobb a tápszernél 😃

Nekem egy tápszeres és egy szoptatott gyerekem van, iskolások, elárulom hogy semmmmmmivel nem beteg többet az egyik, mint a másik. Ez így volt bölcsiben, oviban is. (Szerencsére egyik se beteges.) Azt meg, hogy a tápszeren felnőtt fiam esetleg tényleg ne adj'isten majd 80 éves korában rákos lesz, hadd ne mondjam, mekkora hülyeség lenne arra visszavezetni, hogy nem anyatejet ivott az élete első évében. De persze, magyarázzátok nyugodtan, hogy az anyatej mennyivel különb...Magyarország sajna egy jó 50 évvel le van maradva.

2023. nov. 12. 17:12
 73/101 anonim ***** válasza:
69%

Egy kislány 5 éves koráig szopizitt. Non stop beteg volt az oviban. Na akkor mitől is véd?

Én 15 honapig szoptattam a fiam hát állandóan beteg. Többet van itthon mint az oviban.

A lányomnál már inkább nem is szoptatnék,az első pillanattol nem a kedvencem ,mert tudom hogy kb semmivel se jobb mint a tápszer, de ha kell éjszaka akkor kényelmesebb.

Egy biztos a baba akkor boldog ha anyuka is. Nem egy etetési formától lesz boldog és kiegyensúlyozott.....

2023. nov. 12. 17:19
 74/101 anonim ***** válasza:
17%

#76!🤦🏽‍♀️Pont annyira szóltam bele, mint te! Ha nem tűnt volna fel, egymással vitáztunk, tehát ott, akkor egyikünk se azt írta, hogy mit kell tennie, hogy ne induljon be a teje. TE nem azt kérdezted, ezért én nyilván arra reagálok, amit te írtál.

Egyetlen szóval nem írtam, hogy engem zavar, ha valaki nem szoptat. Azt írtam, ha ezt közzéteszi, lesznek akik be fognak szólni neki, ahogy ez a kérdezővel is történt a kommentem előtti x oldalon.

"Levezetnénk itt a hozzátáplálást,amit csináltál lehet 10-ből 7 védőnő azt mondaná,hogy csapnivaló vagy. Emiatt egy sz...r anya. :)"

Így van. Ha én nem követem az ajánlásokat, mert szerintem az a jó a gyereknek, ha 5 hónaposan pacalt adok, akkor TUDOM, hogy, akik követik el fognak ítélni és lesznek akik beszólnak. Ezen nem lepődöm meg. Ha el akarom kerülni, akkor nem hirdetem, hogy pacallal etetem a gyereket. Ilyen egyszerű.(Nem etetem, mielőtt még ezt is félremagyaráznád. Ez egy PÉLDA volt.)

Ahogy ezt a "szaranyaságot" is sikerült félremagyaráznod. Idézd már kérlek, hol írtam, hogy a kérdező, vagy bárki, aki nem akar szoptatni, szar anya lenne🙄

2023. nov. 12. 18:46
 75/101 anonim ***** válasza:
46%
74# Még jó, hogy nem velem vitáztál egyébként ott. 76# voltam. :D
2023. nov. 12. 19:11
 76/101 anonim ***** válasza:
0%

#75! Akkor pláne. A te hasznos válaszod akkor annyi volt, hogy beledumáltál egy vitába, kiforgattad, amit írtam és személyeskedtél😉

2023. nov. 12. 19:28
 77/101 anonim ***** válasza:
34%
Rendben. :))
2023. nov. 12. 19:46
 78/101 anonim ***** válasza:
78%

Miért nem akarsz szoptatni? (bocs, nem olvastam el az összes hozzászólást) Ha más nem, ez legalább ingyen van.

Én tervezem kezdettől cumisüvegre (is) szoktatni, de lefejéssel főleg, hadd etesse az apja is, meg nyilvánosan köszönöm nem kívánok én se. Ez nem lehet áthidaló megoldás neked is?

2023. nov. 13. 09:12
 79/101 anonim ***** válasza:
91%

Fhuuu, hogy itt mekkora indulatok szabadultak el... kész showműsor így ez az esti szoptatás mellé😂

Nincs senkinek se jobb dolga, csak itt a komment szekcióban vitatkozni meg sértegetni egymást?

Nem olvastam végig az összes kommentet, nem tudom, hogy mennyi érdemi válasz jött a kérdésedre kérdező, de picit valszeg be fog indulni a tejed. Ne tedd akkor mellre, vigyél be hipoallergén tápszert a kórházba, amit már születéstől lehet adni. Azt hiszem a Milumil-nak van ilyene, de biztos találsz olyat, ami jó lesz.

Ja meg babavizet (azzal egyszerűbb kikeverni, nem kell forralgatni). Vigyél be ilyen mikróban használható sterilezőt is, az is jó barátod lesz, mert abban könnyen ki tudod sterilezni a cumis üvegeket. A melledre meg hűvös vizes borogatást tegyél, az szép lassan elapasztja, ha beindulna. Ha begyulladna, akkor meg picit fejjél ki, de továbbra is borogasd hidegen. Jeget ne, mert azzal szövetet roncsolhatsz. Ha a csecsemősök kötekednek, akkor meg rendezd le őket annyival, hogy ez a te dolgod, semmi közük hozzá.

Akárki akármit mond, te jó anyukája leszel annak a picinek. Jó babázást Neked!

2023. nov. 13. 20:39
 80/101 anonim ***** válasza:
16%

Na, megjött az antisértegető. 🤣

"Akárki akármit mond, te jó anyukája leszel annak a picinek."

Oszt' honnan veszed ezt? Mert azon kívül, hogy nem akar szoptatni, SEMMIT nem tudunk a kérdezőről. Vagy újabban ez már biztos jele a jó anyaságnak?

2023. nov. 13. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!