Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tegyek, hogy szülés után...

Mit tegyek, hogy szülés után egyáltalán NE induljon be a tejem?

Figyelt kérdés

#szoptatás #Nem akarok szoptatni
2023. nov. 11. 11:56
 61/101 anonim ***** válasza:
44%
60# Végre valaki értelmesen. Ott a pont! :)
2023. nov. 12. 14:02
 62/101 anonim ***** válasza:
24%

#60! Pedig nem olyan bonyolult. Az anya hozzáállása. Az egyiknek olyan anyja van, akinek ő a legfontosabb, a másiknak meg olyan, akinek saját maga.

Értelemszerűen fizikailag semmi különbség nincs, ha ugyanúgy tápszert kapnak, csakhogy ilyet senki nem is állított.

2023. nov. 12. 15:01
 63/101 anonim ***** válasza:
70%
62# Bármi miatt lehetne ítélkezni, ami másnak nem tetszik. Lehet te is etetted úgy, csináltál úgy hozzátáplálást, bármi, amire azt mondanám ritka vacak anya vagy, csak lehet felvállalni nem mernéd. Egyszerűen el kellene fogadni a másikat, csak ez néhány anyának túl nagy feladat lenne. Ha az én ismerősöm,barátnőm, rokonom, lányom bárki azt mondaná, hogy ő magánügyi okok miatt nem szeretne szoptatni,totál tiszteletbe tartanám. Megosztotta velem, ennyi. Hol fáj ez nekem? Elfogadom, hogy ő mást szeretne. Bármibe bele lehetne állni. Kérdező nem kell senkivel megosztanod, ha kérdezi bárki kotnyeles, a válasz : így van, eszik. Senkinek semmi köze ehhez.
2023. nov. 12. 15:27
 64/101 anonim ***** válasza:
26%
60, azért hülyeséget nem kell írni hogy semmi jelentősége a szoptatásnak.
2023. nov. 12. 15:57
 65/101 anonim ***** válasza:
76%
#62 Én ezt értem, de a kérdés még mindig nem az, hogy "szerintetek jól teszem-e, ha anyatej helyett tápszert adok". Nem vadidegenek véleményét kérdezte arról, hogy szerintük a hozzáállása oké-e vagy sem. Ő már ezen túl van, nem akar szoptatni, elszámolt a saját lelkiismeretével, tehát ebbe a részébe full felesleges beleállni, senkinek semmi köze hozzá. A tápszer meg érdekes módon mindig csak azoknak a babáknak ördögtől való, akiket az anyjuk saját döntés alapján nem szoptat, a kényszerből tápszerezett babáknak tökéletes. Miért??? 😃 Most akkor vagy égessük el máglyán a kényszerből tápot adó anyákat is, vagy fogadjuk el szépen így 2023 végefelé, hogy a baba táplálása pontosan egy ugyanolyan fakultatív döntés, mint hogy milyen fajta sampont veszek a boltban (vagy veszek-e egyáltalán), és ne baxogassuk már azokat, akik másképp döntenek mint mi.
2023. nov. 12. 16:01
 66/101 anonim ***** válasza:
24%
Pontosabban nem a baba táplálása, hanem a baba táplálásának mikéntje. Előző voltam. (#60, #65)
2023. nov. 12. 16:04
 67/101 anonim ***** válasza:
32%

#63! De én nem ítélkeztem, nem érdekel, ki mivel eteti a gyerekét, ezt már a #40 válaszomban kifejtettem. Csak te értetlenkedtél a #60 kommentben (ha te voltál), hogy nem érted mi a különbség. Arra adtam választ.

Bárki dönthet úgy, hogy nem szoptat, akármilyen okból, de aki minimálisan is tájékozott ebben a kérdésben (márpedig egy leendő anyától elvárható), az tudja, hogy a legjobb tápszernél is mindig jobb lesz egy kicsivel az anyatej a babának. Ha ő közhírré teszi, hogy nem akarja a legjobbat adni, akkor akik meg azt akarják, lehet, hogy el fogják ítélni és lesznek köztük, akik ki is nyilvánítják. Ezzel a döntésével ezt is vállalta.

Valószínűleg a kórházban is lesz olyan az eü.személyzet között, mert ők is azt szeretnék, hogy a baba a legjobbat kapja, csak az anyja nem. Ha így döntött, miért nem vállalja be? Ez ezzel jár.

Viheted te a gyerekedet fürdőruhában decemberben óvodába és mondhatod, hogy te vagy a felvilágosult, hát, mindenki tudja, hogy hidegtől nem lehet megfázni, milyen maradi elmélet ez, de ugye azért nem lepődsz meg, ha a szembejövők közül lesznek, akik beszólnak?😉

2023. nov. 12. 16:11
 68/101 anonim ***** válasza:
36%

#65! Persze, abban igazad van, hogy nem az volt a kérdés, nem arra kell válaszolni.

De ebben nincs:

"A tápszer meg érdekes módon mindig csak azoknak a babáknak ördögtől való, akiket az anyjuk saját döntés alapján nem szoptat, a kényszerből tápszerezett babáknak tökéletes."

Senki nem a tápszert minősítette, hanem a döntését. Nem tökéletes a tápszer, de nem is rossz. Épp ezért a helyzettől függ. Ha az anya nem TUD szoptatni és ezért tápszert ad, akkor a legjobb, mert a másik lehetőség, hogy éhen hal.

Ha az anya nem AKAR szoptatni és ezért tápszert ad, akkor rosszabb, mert a másik lehetőség az anyatej, ami jobb.

Nem hiszem el, hogy ez ilyen nehéz értelmezni.

2023. nov. 12. 16:19
 69/101 anonim ***** válasza:
29%
65ös, szülnie se kéne mindenkinek, aki ennyire önző az jobban tenné ha venne egy játékbabát és megetetné szépen műanyag banánnal.
2023. nov. 12. 16:35
 70/101 anonim ***** válasza:
67%

Barcsak mindenki max ennyire lenne onzo, hogy anyatej helyett tapszert kap a baba.

Ha ez lenne a legnagyobb baj, soha nem lennenek lelkileg-testileg tonkrement gyerekek!

Komolyan ezen veszekedni, beszarok 😂

2023. nov. 12. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!