Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért veszik zokon szülés...

Miért veszik zokon szülés után a nők, ha megkérdezik tőle, hogy szopik e a gyerek?

Figyelt kérdés
Ez valami intim dolog, hogy hogyan táplálkozik a gyerek? Vagy fájópont vagy micsoda? Miért kell ezt a kérdést személyes sértésnek venni? Vagy ez is csak egy hiszti, mint a tehesség alatt (végig)? Nagyon kíváncsi vagyok rá, légyszi magyarázzátok már el! Aki akar, az felőlem személyeskedhet, kötekedhet is, beszólhat is, csak szeretnék már választ kapni a kérdésemre végre. Köszönöm!
2023. jún. 17. 13:03
1 2 3 4 5 6
 41/53 flora08 ***** válasza:
100%
Kissé provokatívnak érzem a kérdést, mert - úgy gondolom - egyértelmű rá a válasz: az ég világon senkinek nincs köze hozzá. Kb. mintha arra kérdeznél rá, hogy van a gátsebe vagy tud-e kakálni az aranyerétől 🤦 (elnézést). Nekem pokoli fájdalom volt, hogy minden próbálkozásom ellenére sem tudtam szoptatni, és persze boldog-boldogtalan csak azt tudta megkérdezni, hogy van-e elég tejem, és ugye nem kap tápszert?! 😩 A lelkemet kisírtam.
2023. jún. 17. 19:36
 42/53 anonim ***** válasza:
27%
Ha senkinek semmi köze hozzá akkor tessék otthon szoptatni és a közösségi médiákból eltüntetni a szoptatós fotókat, mert egyetértek azzal, hogy ez magánügy és rohadtul nem akarom hogy szembejöjjön velem mások magánügye itt-ott.
2023. jún. 18. 09:06
 43/53 anonim ***** válasza:
16%
Az meg egyenesen röhejes hogy rákérdezni nem szabad, de a Facebookon egy szoptatásról szóló poszt alatt idegen nők százai részletezik kommentekben, hogy ők miként, meddig szoptatnak. Képmutatás és hiszti.
2023. jún. 18. 09:08
 44/53 anonim ***** válasza:
88%

42-43

Ezek a nők, akiket zavar pont hogy emiatt nem mernek otthonról kimozdulni…

Azok, akik fel merik vállani akàr a nyilvános szoptatást is, azok nem akadnak fenn a kérdésen.

Másrészt akkor kérdezd meg hogy eszik a gyerekem, ha azt is megkérdeznéd mit is főztem aznap..

2023. jún. 18. 10:17
 45/53 anonim ***** válasza:
86%

A közösségi médiával jönni a téma kapcsán az körülbelül olyan, mintha azt mondanád, azért mert van a tévében/neten aranyérkenőcs reklám, akkor Pista bácsinak kötelessége megmutatni a Lidlben, sorbanállás közben neked az aranyerét.

2023. jún. 18. 10:28
 46/53 anonim ***** válasza:
7%

"Ezek a nők, akiket zavar pont hogy emiatt nem mernek otthonról kimozdulni"

Azért ne túlozzál már, ez nevetséges.

Van egyáltalán olyan kérdés, amit fel lehet tenni? A szoptatásról beszélni sértő, a szülésről sértő, megkérdezni hogy eszik sértő. Nekem szülés utáni depresszióm volt az első gyereknél, akkor az is illetlenség volt, ha megkérdezték, hogy vagyok? Tapintatlan bunkónak kellene tartanom mindenkit, aki nem szopta ki a kisujjából, hogy szarul vagyok? Azért azt hadd kérdezzem már meg, hogy honnan a jó büdös fenéből kellene kitalálni, hogy éppen téged melyik sért? Egyszerűbb lenne azt mondani, hogy kisgyerekes anyához tilos 5 méternél közelebb menni vagy hozzászólni.

2023. jún. 18. 11:34
 47/53 anonim ***** válasza:
89%

A "hogy vagy/vagytok?" egy általános kérdés, amit férfinek, nőnek, bármilyen helyzetben fel lehet tenni, és ez alól a legegyszerűbb kitérni. Mint ahogy Amerikában ez a kérdés nem kifejtős válasz, csak 1-2 szóval elintézhető.

Ellenben a "szopik-e?" egy bizalmasabb jellegű kérdés, amit ha a nőnek az anyja/legjobb barátnője tesz fel, nem hatátátlépés, de ha a Gizike néni a sarkon, akkor igen.

Egyszerűen nem kell csak azért kérdezni, mert nem jut értelmesebb téma az eszébe az embernek.

Ugyanilyen taplóság arról kérdezni párt, mikor jön a gyerek? Mert ha csak felületes ismerős vagy, nem tudhatod, mibe gázolsz bele.

A "hogy vagy?" tökéletes kérdés, ha valóban érdekel, mi van vele (ha nem, akkor megy köszönj, és menj tovább!), mert lehetőséget adsz arra, hogy úgy és annyit mondjon, amennyit akar. Ennyi.

2023. jún. 18. 13:07
 48/53 Derjaderja ***** válasza:
83%

Vagy "mi újság/mizu" és akkor nincs a hogyvagyos kínos intermezzo sem. Mert mit mondanál egy félig idegennek (szomszéd, másik bölcsis anyuka, rávoli rokon), mégis hogy vagy? Köszönöm, jól... és utána tényeket sorol az ember pl "most jöttünk a játszótérrel stb, amire a mi újság adekvátabb kérdés.

De tudom, én vagyok antiszociális.

2023. jún. 18. 13:20
 49/53 anonim ***** válasza:
9%

45, ez egy logikátlan hasonlat volt.

Mindenkinek ott a lehetősége azt válaszolni, hogy "erről nem szeretnék beszélni". Nem az a megoldás hogy egy nőhöz már lassan hozzászólni is sértő ha terhes vagy nemrégiben szült.

2023. jún. 18. 14:26
 50/53 anonim ***** válasza:
82%
Ha csak úgy tudsz hozzászólni a nőhöz,hogy szoptat-e akkor inkább ne szólj hozzá...
2023. jún. 18. 14:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!