Ha az első gyerek után megyek vissza dolgozni és megkérdezik, hogy mikor lesz kistesó, mit kell válaszolni?
Figyelt kérdés
Egyáltalán köteles vagyok válaszolni? Ha nem, milyen indokkal mondhatom utasíthatom el a választ? Gondolom hazudni nem érdemes.
(Tudom, hogy nem feltétlenül ez a jó kategória, de a "Karrier" résznél nem kaptam választ)
2012. febr. 28. 14:51
1/11 anonim válasza:
Legjobb válasz az, hogy "nem tervezünk több gyereket"!
Aztán később ha mégis lesz azt kell mondani, becsúszott, de megtartjuk, bár senkinek semmi köze hozzá!!!
2/11 anonim válasza:
nem kérdezhetik meg hivatlaosan, de simán kérdezösködhet valaki.
én annyit mondanék, hogy nem is tudjuk akarunk-e másodikat, vagy ha akarunk majd egyáltalán össze jön-e.
ne mondj olyat hogy a ekkor vagy akkor. hárítsd el. de hivatlaosan nem kérdezhetik meg.
3/11 A kérdező kommentje:
Kolléganőmnek 3 hónappal idősebb, tőle is megkérdezték. Náluk már második gyerek és ő elmúlt negyven, így elhitték, hogy nem terveznek többet.
2012. febr. 28. 15:00
4/11 anonim válasza:
MOndd azt, hogy még nem került szóba a kistesó kérdés.
5/11 anonim válasza:
A munka törvénykönyve alapján nem kérdezhetnek ilyet, tehát nem számít etikátlannak, ha nem vagy őszinte. Viszont ha hosszú távon is ott akarsz dolgozni, akkor ne hazudj feltétlenül a szemükbe. Elég lesz, ha akkor megtudják, ha már terhes vagy. Mondd azt, hogy még nem tudod. Elvégre tényleg nem tudhatod, hogy mikor fogsz teherbe esni.
6/11 anonim válasza:
Ez kb. olyan kérdés, hogy mikor szeretkezel a férjeddel? Senkinek semmi köze hozzá!
7/11 anonim válasza:
Hú, mennyiszer találkozok ezzel a kérdéssel. Most megyek vissza, minden kollegám, főnököm stb megkérdezi, mindig azt válaszolom, nem tudom, majd jön. Igazából 2 éven belül tervezzük a kistesót, de nem kell mindenkinek tudni.
8/11 anonim válasza:
Én erre mindenkinek azt szoktam mondani, hogy majd ha megnyerjük az 5öst :)))
9/11 anonim válasza:
Én azt mondtam mindig, hogy egyelőre nem tervezzük. Már a szemem sem rebben az ilyen - elnézést - pofátlan - kérdésektől; ez sajnos egy ilyen világ, muszáj megtanulnunk benne élni úgy, hogy közben önmagunk maradjunk, és ráadásul minden este nyugodt szívvel tudjunk tükörbe nézni...
10/11 anonim válasza:
Elutasítani nem igazán jó. Valami kitérőt mondj. Mondhatod, hogy ember tervez, Isten végez... Ha akar jönni kistesó, akkor jön valamikor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!