Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért veszik zokon szülés...

Miért veszik zokon szülés után a nők, ha megkérdezik tőle, hogy szopik e a gyerek?

Figyelt kérdés
Ez valami intim dolog, hogy hogyan táplálkozik a gyerek? Vagy fájópont vagy micsoda? Miért kell ezt a kérdést személyes sértésnek venni? Vagy ez is csak egy hiszti, mint a tehesség alatt (végig)? Nagyon kíváncsi vagyok rá, légyszi magyarázzátok már el! Aki akar, az felőlem személyeskedhet, kötekedhet is, beszólhat is, csak szeretnék már választ kapni a kérdésemre végre. Köszönöm!
2023. jún. 17. 13:03
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
100%

Már nem azért de azt megkérdezed egy félidegentől,hogy mit evett aznap ebédre? Vagy hányszor jár wcre?

Ugye,hogy nem akkor Ő se kérdezze már meg,hogy hogyan táplálom a gyerekem,mert az csakis Rám tartozik, nem beszélve arról,hogy pont az hianyzik az anyukaknak az elején,hogy mindenki ezzel cseszteti,és ha meg nincs is teje akkor hallgathatja a kéretlen tanácsokat kritikákat...

2023. jún. 17. 13:31
 12/53 Derjaderja ***** válasza:
81%

Én még kiegészítenèm, hogy az ilyen hozzáàllasú embereket, mint a kérdező alapból úgy szoktam kezelni, hogy a foglalkozásomtól kezdve a délutáni programomig vagy a kutya nevéig semmi nem tartozik rá.

Hogy lehet így állni emberekhez ("a terhesség alatt minden hiszti...")? A szoptatásrol is nyilván ilyen empatikusan kérdezhettel a hülye hisztis nőtől.

2023. jún. 17. 13:34
 13/53 anonim ***** válasza:
86%

Mert amúgy mégis mi közöd van hozzá? Mármint, ne haragudj, de az anyján, az apján, a gyerekorvoson meg esetleg a védőnőn kívül senkinek semmi köze hozzá. Én megőrülök attól, amikor random emberek tesznek fel intim kérdéseket.

Meg fájó és kellemetlen ez annak, aki nem tud, de akarna szoptatni. Annak is fájó és kellemetlen, aki tudott volna, de valamiért (MAGÁNÜGY) nem akart szoptatni, ezért fej/tápszerezik. Plusz az emberek javarésze nem áll ám meg ennyinél, hanem jönnek a miértek, miközben rohadtul senkinek nem tartozunk magyarázattal, akár szoptatunk, akár fejünk, akár tápszerezünk, hogy mégis miért alakult így.

Magánügy. Pont. Ha vagytok olyan viszonyban, akkor kérdés nélkül is tudni fogod erre a választ, ha meg nem, akkor nem kell ilyeneket kérdezni.

2023. jún. 17. 13:38
 14/53 anonim ***** válasza:
33%
Engem egyáltalán nem zavarnak ezek a kérdések. Jellemzően kötelező körök, látják, hogy megszületett a baba, érdeklődnek, de igazából nem tudnak mit kérdezni, mivel egy frissen szült nőtől nagyon nincs mit. Van néhány gonosz nő, aki pletyka alapanyag miatt kérdezget, nekik tudom, mit kell mondani, de szerintem a legtöbb ember nem rosszindulatból kérdez, a férfiak meg főleg, őket aztán marhára nem izgatja a téma. A második császárral lett, arra sem kaptam semmi negatív reakciót. Amúgy a másik, ami miatt kérdezgetnek az az, hogy ők is szeretnék elmesélni, hogy nekik hogy volt. Szóval nem értem én sem, hogy miért lát emögé rosszat mindenki.
2023. jún. 17. 13:58
 15/53 anonim ***** válasza:
94%

Én is ezt akartam írni, hogy MAGÁNÜGY. Semmi közöd hozzá. Se a babához, se a nő melléhez. Amikor felteszed ezt a kérdést, milyen választ vársz? De komolyan, miért fontos tudnod, hogy mit és hogyan eszik a gyerek? Én meg ezt nem értem, hogy miért ilyen tahó primitívek sokan, mint te.

A hisztiről pedig annyit, hogy gondolj már bele (ha vagy annyira értelmes), hogy nem egy habos babos leányálom a terhesség rengeteg nőnek. Hormonális ingadozás, testi változások, fájdalmak, nonstop fáradtságérzet, problémás terhesség, kialvatlanság stb stb mellé még az ilyen tahók is jönnek a kérdéseikkel, mint te.

2023. jún. 17. 14:03
 16/53 anonim ***** válasza:
7%
Mert manapság minden túl intim kérdésnek számít, mindenre az q reakció, hogy semmi koze hozzá.
2023. jún. 17. 14:07
 17/53 anonim ***** válasza:
89%

Ez kb olyan mintha megkérdezném Rozi nénit hogy a 70éves Pista bának feláll e még vagy segédeszközt használnak.

Nagyanyám szerint azért éri meg szoptatni mert nem kell éjjel melegiteni a tápszert. Csak mivel ő sosem szoptatott fogalma sincs hogy mennyire nem egyszerü. Na ujszülöttel pont ezekre az okoskodásokra nincs szükség.

2023. jún. 17. 14:15
 18/53 anonim ***** válasza:
12%
Amúgy, ha minden magánügy, akkor miért van tele a facebook babákkal? Minden szar ki van posztolva, lájkolni kötelező, de hozzászólni a másikhoz...az felháborító.
2023. jún. 17. 14:16
 19/53 anonim ***** válasza:
11%
Nem illik megkerdezni, hogy hogyan született a gyerek, hogy minden rendben volt e, hogy szopik vagy tápszeres, hasfajos, jól alszik, akármi. Konkrétan mit lehet megkerdezni, amitől nem borul ki az új anyuka?
2023. jún. 17. 14:20
 20/53 anonim ***** válasza:
19%
Elég nagy a képmutatás a témában. Ha kérdeznek róla magánügy, de ha az utcán kell előcsapni a csecset akkor mindenki fogadja el. Ne nézz oda, de ha Facebookon minden nap szembejön egy szoptatós kép akkor azzal semmi baj. Ha szoptatsz akkor ahhoz senkinek semmi köze, de ha nem akarsz fogadd el a kritikát és okoskodások százait. :)
2023. jún. 17. 14:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!