Mit mondanál a gyereknek ha megkérdezi ami a filmben volt? Az igazat vagy hazudsz inkább? Miért?
Én utálom a hazugságot, tehát igazat mondanék, azon a szinten, hogy ő is megértse.
Mondjuk azt, hogy felnőtteknek való játékszer.
Ne nézése vele tvt!!! Olvass egy kis pszichológiát, és rajössz, miért ne! Ez nem kikapcsolódás!!
Tanítás meg főzni, keressetek neki egy sportot, akar többet is. Tanuljatok angolt közösen! De kérlek ne tvz az 5 éves gyerekkel! :c
Szerintem az az ideális, ha egy ötévesnek az ilyeneket már elmagyarázza az ember - de az ő szintjén. Tehát ha a filmben lát egy vibrátort, és megkérdezi, hogy mi az, akkor el lehet mondani, hogy egy felnőtteknek való játék, amivel valaki jó érzéseket tud csinálni magának. Meg azt is érdemes hozzátenni, hogy ezek bizalmas dolgok, mindenkinek a magánügye, és nem illik róla nagy nyilvánosság előtt beszélgetni.
Csak persze nehéz az adott pillanatban gyorsan egy kellően egyszerű, érthető, de mégis korrekt válasszal előállni.
Nem jó hülyének nézni a gyereket, mert nem tudhatod, hol van az a határ, amikor már többet ért, mint gondolsz és mindenre emlékszik. Én is emlékszem hogy, óvodás koromban már ártatlan naivsággal tettem fel szexszel kapcsolatos kérdéseket, és nem értettem, a szüleim miért próbálnak kínosan témát váltani.
Ha most tabuként kezeled ezt, később ő is úgy fogja, és a legérzékenyebb időszakában, amikor fontos lenne a szexről beszélni, már sokkal nehezebben fog megnyílni. Ahogy előttem írták, a saját szintjén igazat kell mondani.
A felnőtteknek való játék bőven elég.
A TV amúgy tényleg nem tesz jót, de nem tudom, hogy az a hozzászóló, aki ezt fentebb leírta, az miért nem tanult meg írni TVzés helyett, ha már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!