Minek vesznek/adnak a gyereknek pénzt autóra, mikor ez által csak még jobban elkényelmesedik?
Sok ilyet láttam már, de manapság egyre többet.
Saját pénzét elveri egy forintot nem képes a pénztárcájában tartani, kezdetben otthon döglik egyik munkahely sem elég jó neki, de a pénzt azt szívesen költi.
Hazajön külföldről a nagy mosogatásból, és bőgeti a Hondáját... meg fél évente cseréli a csajait.
Én ennyi idősen, a pénzt adtam haza, meg a fél házát megcsináltattam a szüleimnek és nem szórtam el hülyeségekre.
De ettől a sráctól megkaptam, hogy ez nem élet és miért nem magadra költöd a pénzt.
Valaki nagyon frusztrált.
Én is kaptam a szüleimtől autót. Lediplomàzt, dolgozok, azóta magamnak vettem autót és én tartom fent.
Nem lesz mindenki elkényeztetett és luzer.
Egyébként akinek a szülei megtehetik, azok miért ne vennėnek? Kinek segítsen, ha nem a gyerekének?
“Én ennyi idősen, a pénzt adtam haza, meg a fél házát megcsináltattam a szüleimnek és nem szórtam el hülyeségekre.”
És szerinted az rendben van, hogy a gyereknek kell eltartani a szüleit? Égne is a pofám szülőként. Semmi gond nincs azzal, ha a szülők szeretik és támogatják a gyerekeiket, ez lenne a normális. Persze arra is meg kell tanítani a gyereket, hogy ezt értékelni tudja, ha nem tudja, akkor dolgozzon meg maga a javaiért.
Szerintem nem ettől függ. Van, akit támogatnak a szülei és mégis normális. Van, akit nem, és mégsem tesz semmit. Ez beállítottság kérdése és nem azon múlik, hogy segítettek-e, ha megtehetik.
Ha valakinek meg az a jó, hogy külföldön mosogat, hát mosogasson. Az ő dolga. Legalább dolgozik valamit.
"Ha a szülő megteheti, hogy autót vegyen a gyerekének, akkor miért is ne?"
Mert esetleg csak ártana vele. Mint ahogy ugyanaz a szülő nyilván megtehetné azt is, hogy drogot vegyen neki. Akkor miért is ne? Szerintem attól, hogy megteheti, hogy valamit megvegyen, még ne vegye meg automatikusan, hanem előbb gondolkodjon, és csak olyasmit vegyen meg a gyerekének, amivel jót tesz neki. Van az a gyerek és van az a helyzet, amelyikben - még ha megteheti is a szülő - csak árt vele, ha alátolja a kocsit és/vagy a lakást.
Miért ne tennék? Vagy talán hozzád kell engedélyhez folyamodni?
Én azért kaptam 18 évesen autót, mert az egyetem a szülővárosomtól tömegközlekedéssel 5 és fél óra, autóval pedig másfél. Nem lettem ettől lustább, életképtelenebb, de jó volt, hogy a téli hidegben nem kellett a fűtetlen vonaton, vagy a latyakos buszon szenvedni, vagy a 35 fokban nyáron nem más izzadtságszagát kellett szagolnom, hanem beültem a kényelmes autómban, bekapcsoltam a klímát, zenét és mentem. Nem kellett menetrendet böngésszek, tervezgetnem, hogy na akkor hányra jöjjenek értem anyáék, késik-e a vonat, ha igen, akkor hogy jutok haza, stb.
Ha megtehetik miért ne vennének? Szerintem a drogot felhozni ezzel szemben teljesen más dolog. Nyilván nem vesz valaki a gyerekének drogot (legalábbis ha normális).
Egyébként szerintem nem ezen múlik, hogy mi lesz belőle. De tényleg kin segíts ha nem a saját gyerekeden?
"De tényleg kin segíts ha nem a saját gyerekeden?"
Nem érted... Aközé, hogy "segíteni neki", meg aközé, hogy "megvenni neki x dolgot" egyáltalán nem egyértelmű, hogy minden helyzetben egyenlőségjelet lehet tenni. Ezt kéne átgondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!