Egy héten két családtag temetése mennyire lenne megterhelő egy 8 éves gyereknek?
Figyelj kislányom baj lenne ha 2 rokont temetnenk el a temetesen? Igen/nem.
Kerdezd meg tole
Attól függ milyen családtag és hogy azokat akikkel együtt él mennyire terheli meg. Nagyon nem mindegy, hogy például a 94 éves dédnagypapáról van szó vagy az édesanyjáról.. Ha nem találkozott vele heti többször, akkor szerintem nem sokat fog fel belőle 8 évesen, inkább a házban élők hangulata ragad rá.
Amúgy mi az, hogy "lenne"? Mármint maga a temetési szertartás, hogy ha nagyon megterhelő neki, akkor az egyiket eltolnád egy héttel? Nem értem a feltételes módot.
Nagyon, már az egy is. És nagy tévedés, hogy a gyerek jobban fel tudja dolgozni a halált és a temetés nem viselni meg ... éppen ellekezőleg. Pontosan 8 éves kor körül szokott egy átlag gyerek esetében megjelenni a haláltudat, és az azt követő halálfélelem. Azért, mert nem beszél róla, még nagyon is sokat foglalkozik vele és megterheli.
Nem tetszettek elolvasni Thomas Mann klasszikusát, a Buddenbrook-ház-at? Ajánlom szíves figyelmébe mindenkinek. Évtizeledek múlva is súlyos pronblémái lehetnek egy gyereknek attól, hogy túl korán kapott túl nagy érzelmi terhet.
Egy 8 éves örüljön a nyárnak és érezze jól magát, ne temetésekre mászkáljon. Ha el akar menni, az más. Ha a szülőjéről vagy a nagyszülőjéről, közeli rokonról, szeretett rokonról van szó, és ő azt mondja, hogy menni akar, és te tudsz neki anbban segíteni, hogy később bármilyen kérdésére válasszolj, ami a temetéssel-halállal-haldoklással stb. kapcsolatos, akkor vidd el. Másképp ne.
Köszönöm a válaszokat!
Nem az én gyerekemről van szó, csak egy barátomnál felvetődött a kérdés.
A feltételes mód arra vonatkozott, hogy a gyereket nem minden áron cipelnék el a temetésre.
Szerintem semmiképpen se vigyen a barátod egy 8 éves gyermeket temetésre. Ismerősi körben megtörtént eset, hogy szintén hasonló korú gyerkőcöt vittek el temetésre, majd a gyerek a temetést követően fekete kereszteket, halott embereket kezdett el rajzolgatni és komoly alvászavarai lettek, pszichológusra is szükség volt, hogy a kis lelkivilága rendeződjön.
Semmiképpen sem ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!