Ha valaki feltételhez köt egy családon belli segítséget olyan családtag felé aki amikor ő maga bajban volt, nem segített, az jogilag zsarolás?
Akár az is lehet
Mik a konkrétumok?
Na várj, az más ha kategorikusan nemet mondok. Annak köze nincs a zsaroláshoz. Ellenben ha azt mondom, ha nem tesz meg valamit (jól mondod fedezet adásról van szó) akkor nem, az már zsaroláshoz hasonló. Kérdés, hogy így az e jogilag?
Azt elfelejtettem mondani, hogy a nyaralónak értelemszeren csak a fele az enyém, amit nélkülem nem tud ugye eladni, én lényegében kivásárolom őt, de valamivel piaci ár alatt. Nem sokkal, kb. annyival amennyivel nekem segíthetett volna de nem tette meg. Így én megkapom azt amit adhatott volna segítségként, amivel persze nem sokra megyek, mert amihez segítség lett volna az már elveszett. Ő azonban kap ugyan segítséget, az még segítség is neki csak ugye pénzt veszít.
Hozzá kell tennem, hogy megtehette volna ő is anno velem hogy eladja a nyaralót, sőt azt is megtehette volna hogy kivásárol belőle vagy ép hitelt ad a nyaraló terhére amit későbbi eladáskor vonunk le belőle, (akkor még volt pénze bőven) csak nem tette.
Így felmerül hogy én miért adjak neki KP-t illetve miért adjak neki bármit egy nekem előnyös üzlet ajánlása helyett.
Nem, ez nem zsarolás.
Amúgy meg nem vásárolhatod ki, ha nem akarja eladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!