Ha valaki feltételhez köt egy családon belli segítséget olyan családtag felé aki amikor ő maga bajban volt, nem segített, az jogilag zsarolás?
Magyarul:
Pista: kellene pènz nekem? Adsz?
Te: Akándékba? Nem. De ha pénzre van szükséged, megveszem a nyaralód.
"Te: Akándékba? Nem. De ha pénzre van szükséged, megveszem a nyaralód."
Azért itt többről van szó. Ár alatt veszem meg a részem, miattam nem tudod rendes áron eladni s nincs időd évekig vagyonmegosztási perre.
Ez nem zsarolás, értsd már meg.
Ez egy vételi ajánlat. Ha meg van szorulva, elfogadhatja és kint van a kakiból, ha nem fogadja el, akkor meg marad a fele fele tulajdon, ő meg kitalálhat valami mást.
Zsarolás lenne, ha lenne egy pisztoly a kezedben és azt mondod neki, ha nem írja ala a papírt, szitává lövöd az agyát.
Így felajánlod neki, hogy x és x összegért megveszed a részét, aztán ő meg belátása szerint beleegyezik vagy nem.
Az hogy régen kinek miben mennyivel és miért segített vagy nem segített, senkit nem érdekel, és titeket sem kellene, mert ha jól értem, a dolgot, rég elment az a hajó.
annyiból nem mindegy h annak egy részét veszem vissza. de ha jól értem ez olyan mintha bárki kénytelen eladni én meg tudok róla h kényszerhelyzetben van s kijelentem csak alacsony áron veszem meg?
az okozza bennem a kétséget h míg idegennek esélye van rá h kap jobb ajánlatot de itt nem tudja eladni másnak miattam.
vagy ez hogy van? egy fél nyaralót eladhatna másnak csak a piaci ára annak még alacsonyabb?
Az a Segítség, soha meg sem történt, nem értem, mit lovagolsz rajta, de mindegy.
Eladhatja az ő 1/2 tulajdonrészét, de valószínű senki nem fog venni egy fél nyaralót, ha meg mégis, jóval áron alul tudja eladni. De pl én is merek olyat, hogy az istennek nem akarta eladni a fél tulajdonát a testvérének, erre az eladta a részét egy nagy, nagy családnak, akik be is költöztek, mert ugye joguk volt hozzá...
Az hogy a fele tulajdonhányad miatt alacsonyabb áron juthatsz hozzá, az nem jogi kérdés, hanem a piac így diktálja. Ha árverésen veszel egy házat, amin az értéke negyede van mint tartozás sem lesz zsarolás, ha megveszed kikiáltási áron...
Szóval ha ajánlasz neki egy árat, ha a piaci érték alatt is van és ő szabad akaratából fogadja el, nem zsarolás.
mégegyszer. Nem zsarolás
nem.
jogilag sem.
nem.
Az se zsarolás hogy ha azt mondom, ha nem adja el annyiért akkor eladom annyiért az én részemet a nagy nagy családnak? S akkor a gyakorlatban a saját részét is bukja?
"Kicsinyes bosszú" és az ő tette mi volt? Kicsinyes de mégcsak nem is bosszú...
Amíg nem fegyverrel kényszeríted, hogy akarata ellenére adja el, addig nem.
Ha meg van szorulva, az nem zsarolás.
Amúgy meg keress fel egy ügyvédet, majd ő megmondja 15 ezerért óránként. pontosan miket tehetsz, mondhatsz, ajánlhatsz, kérdezhetsz, hogy később véletlenül se tudja azt mondani,hogy kényszerítve volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!