Szoptatás érgörccsel.Van kiút,vagy hónapokig szenvedni fogok?
Egy hónapos a babám,igény szerint szoptatom.Kb egy hete kezdődött a pokoljáráson,iazonyatosan fáj mindkét mellbimbóm szoptatás közben és két szoptatás között is.Ezenkívül viszket,ég,nyilal a mellem és az izmaim is fájnak.A védőnö szerint érgörcs,azt tanácsolta,hogy szedjek fájdalomcsillapítót.
Szeretnék szoptatási tanácsadótól is segítséget kérni mert őszintén szólva annyira fáj non-stop (éjszaka sem tudok tőle aludni) hogy azon gondolkozom,feladom.Pedig nagyon szeretnék szoptatni de ezen az áron nem.Belebolondulni nem akarok.
Volt valaki hasonló helyzetben?Van erre megoldás?A védőnö szerint ügyes a babám,szerinte nem a mellretétellel van a gond.
Elkezdtem magnerotot szedni,hátha,meg melegítem a melleimet amikor tudom de eddig semmi nem hozott enyhülést.Konkrétan sikítva sirva szoptatok és rettegek,hogy mindjárt megint kel a baba és enni akar.Szörnyen megkeseríti ez a mindennapokat.
Nekem is rendszeresen fáj és kireped, de nálunk a babának nem jó a technikája a tanácsadó szerint, nagy nehezen jutottunk el odáig hogy bimbóvédővel egyáltalán sikerül.
Én kenem bimbóvédővel és ha nagyon kiharapja és én is már rettegek a kövdtkezőtől akkor inkább fejek egy szoptatás helyett és odaadom cumisüvegből, mert a fejés nem fáj annyira.
Nekem tejkő okozott iszonyatos fájdalmakat.
Viszont nekem pont akkor el is kezdett apadni a tejem, és tápszeres lett a baba
Nekem is volt, de nekem ki is repedt olykor, úgyhogy több okból is rettenetesen fájdalmas volt. 4 hós korig tartott a kín, már majdnem feladtam, de utána teljesen elmúlt minden, így én is 2.5 évig szoptattam.
Sajna semmi nem hatott igazán. A meleg vagy konkrétan a mellbimbó masszírozása jól esett rá. De meg nem oldotta semmi, csak az idő.
Elfehéredik a bimbód? Mert akkor van érgörcsöd.
Nekem is van, mostanaban egyre többször. Tudom milyen.
En is szenvedek a szoptatással az eleje óta. Mindig volt valami. Most pl kevés a tejem ezért tapszert is kell adnom.
Oszonten sokszor orulnek ha elapadna és nem kene kinlodnom. Most is ég, csíp a mellbimbom.
Igen,elfehéredik a mellbimbóm.A szoptatás is fáj,de inkább utána szar,meg amikor már kezd tele lenni a mellem.Nem örülök nyilván,hogy más is szenved de jó tudni hogy vannak sorstársak.Megmondom őszintén én egyelőre a 6 hónapot céloztam be,remélem addig javul a helyzet,ha nem,akkor nem szenvedek tovább...
Ha jön a tanácsadó és ad tippeket,megosztom veletek😀Amúgy ma reggel fejtem,meg most is fogok,így egy picit elviselhetőbb a fájdalom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!