Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ikerbabáim (6 hetesek) 35...

Ikerbabáim (6 hetesek) 35 hétre születtek. Harapnak szoptatás közben. Hogyan tudnék ezen segíteni?

Figyelt kérdés

35. hétre született ikerbabáim koraszülött osztályon kezdték első hetüket, ahol cumisüveggel lettek etetve. Császáros anyaként elektromos mellszívóval indítottam be a tejtermelésem, amit lefejtem, hordtam nekik az osztályra. Sajnos emiatt szoptatni itthon kezdtem el, annyira picike volt a szájuk, hogy bimbóvédő nélkül esélytelen volt szoptatnom.

Eleinte nem is volt gond, de jelenleg 6 hetesek, és egyre erőteljesebben szopiznak, viszont sajnos az ínyükkel folyamatosan rászorítanak a mellemre és borzalmasan fáj már. Hol gennyholyag, hol véraláfutás lesz a bimbómon. Próbálkozom minél nagyobb részt a szájukba tenni, de ez bimbóvédővel nem megy, anélkül meg még rosszabb a fájdalom.

Nem tudom őket rábírni, hogy ásítás méretűre nyissák a szájukat, ha meg ujjal rásegítek, alsó állkapcsukat finoman lehúzom, az sem segít, mert a nyelvüket az ínyük mögött hagyják...

E kosaras melleim vannak, C fogással próbálom összedfogni nekik, de akkor meg az állukat nem tudom lejjebb húzni, hogy rendesen kinyissák a szájukat.Egyikük ráadásul szörnyen mohó, nagyon erősen szív, szó szerint belefejel a mellembe, türelmetlen, kapásból sír, így a helyes mellretétel is borzasztó nehéz nála...

Kezdek elkeseredni... Tejem van bőven, még fejek is, de sokszor akkora a fájdalmam, hogy ordítani tudnék. Hogyan lehetne ezen a helyzeten segíteni?

100% anyatejes babák, azóta cumisüveg közelében sem voltak. :(

nov. 22. 12:24
 1/6 anonim ***** válasza:
90%
Szoptatási tanácsadót keress fel.
nov. 22. 12:36
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Hú, koraszülött ikrek, kórházi cumiztatás után 100%-ig anyatejesek!? Ez óriási dolog, hogy eddig eljutottatok!! Le a kalappal előtted!

Mindenképpen hívj szerintem is szoptatási tanácsadót, aki segìthet a babáknak a helyes mellrekapàst megtanítani. E kosaras mellnek nem tudod akkora részét a szájukba tenni, mint egy kisebbnek. Szerintem arra figyelj inkabb, hogy nagyra nyissàk a szàjukat, és azt engedd el, hogy a mell minél nagyobb rèsze a szajukban legyen. De ez csak tipp. Plusz ha a bimbóvèdő segít a fàjdalmat kiküszöbölni, akkor használd szerintem nyugodtan

nov. 22. 13:18
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon ugyes vagy !

Hivj szoptatasi tanacsadot, o megmutatja, hogy tudod mellre tenni oket, hogy teljesen bekapjak ( 3 eves koraig szoptattam tobb gyereket, de nekem is kellett a segitseg ) , nem a bimbot kell bekapni, hanem a mellszovetet korulotte, de ezt igazabol megmutatni lehet, hogy kell, nem elmagyarazni.

nov. 22. 14:09
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

2 évig szoptattam igény szerint.

Nekem ezt a problémát úgy sikerült megoldani,hogy:

- mindig szoptatás előtt megérintettem a kis száját az ujjammal,és mondtam neki,hogy Á, nagyra tátsd a szádat! Ha nem sikerült és rosszul kapta be,kisujjammal leválasztottam a mellemről a száját (azt tudod, hogy kell?), és újra mondtam neki,és megérintettem a száját.

Előbb-utóbb megtanulta.

- a harapásról meg szintén úgy szoktattam le,hogy ahányszor megéreztem a fogát,rögtön leválasztottam a szájzugába dugott kisujjammal,és rögtön mondtam,hogy au,ez fájt,ne harapjál! Nem hangosan, de határozottan. Mindig. Ahányszor harapni próbált.

Viszonylag hamar megértette.

Hidd el,megérti. Csak kitartónak kell lenni benne.

Hívhatsz szoptatási tanácsadót is,de ezt elsősorban a babádnak kell megértenie,hogy hogyan szopjon. És ez egy folyamat. Ezt egy alkalommal nem tudja a szoptatási tanácsadó megoldani.

Neked kell megtanítanod.

nov. 22. 15:20
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

4es vagyok. Pedig muszáj bimbóvédő nélkül próbálkoznod,ha el akarod érni,hogy nagyra tátsák a szájukat.

De elárulok egy titkot. A szoptatás nehéz. Sajnos tündérmesének van beállítva,de nem az. A tejnek igaz,minden cseppje arany,de odaadni nem is olyan egyszerű.

Nekem is sok fájdalmam volt a 2 év alatt.

nov. 22. 15:25
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 34 hétre született "szimpla" babám van, és 4 hós koráig kellett a bimbóvédő. Próbáltuk előbb is elhagyni de nem ment. Nekem sokszor elsőre nem kapott be elég nagy részt de utána szoptatás közben belecsúszott a szájába. Nyugodtan segíts rá kézzel hogy kinyissák, plusz nekem nem a c-fogás segített hanem a mutató és középső ujjam között formáztam lapos szélesre a bimbóudvart.
nov. 25. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!