8hetes baba - Szoptatàs, fejés,tàpszeres pòtlàs - hogyan csinàljàtok? Többi lennt
A fejést en is nagyon hamar feladatam. Egyrészt semmi mást nem csináltam, csak etettem-fejtem-mosogattam-sterilizáltam egész nap, másrészt a mellszívó kicsinálta a mellbimbómat a 3 óránkénti fejéssel. (Tudom biztos nem volt jó a mellszívő vagy a tölcsér, az összes méretet végigpróbáltam 2 féle mellszívóval)
Elengedtem. Nekem is 20-20 perc volt mindkét mellen (nekem 15-15 percet mondtak, de én még hagytam), aztán kapta a tápszert. Először fecskendővel, utána szoptaníttal, aztán 2 hónaposan váltottunk cumisüvegre. Nem lett cumizavaros, már 1 éves, reggel-este még mindig cicizik.
Sétálni alvás időben vigyed, ha alszik babakocsiban. Én egy időben napi többször is mentem, sokkal gyorsabban elaludt a friss levegőn babakocsiban, mint itt bent.
A tejen ne stresszelj, ha minimális anyatejet kap, az is több, mint a semmi, minden jótékony hatása benne van 20 ml-ben is, nagyon ügyes vagy ha kitartasz, a fejét nyugodtan elengedheted.
Keress fel egy szoptatasi tanacsadot szerintem, ha szoptatni szeretnel.
En fejtem kizarolagosan 11 honapig, de szamomra maga volt a pokol. Csak azert csinaltam, mert a gyerekem hipoton volt es nem tudott szopizni egyaltalan es utana brutal tunetei lettek a tapszerektol, milliot probaltunk; semmi nem valt be, igy akkor maradt a fejes.
Nekem napi 8x kellett fejnem ahhoz, hogy legyen eleg tejem es iszonyu kin volt megoldani tenyleg. Ejszaka is keltem emiatt direkt 2x.
Ha eleg lett volna napi 2-3 alkalommal fejni, az meg megoldhato, de sajnos nekem nem volt eleg.
Ha szeretnel szoptatni es elszant vagy, akkor tegyel meg mindent, hogy sikeruljon, fordulj szakemberhez, nezesd meg a babat is, lehet a technika a gond, nem tudom.
De ha annyira nem erdekes, hagyd a francba es legyen tapszeres, ha megvan a megfelelo.
A rendszeres fejes az egy nagyon nehez ut tud lenni.
Minden elismerésem, nagyon ügyes vagy!
Én sokáig nem is tudtam, milyen szerencsés vagyok ezzel a szoptatással, csak most kezdem érezni, annyi problémát hallok.
Nekem egyszer volt bajom, amikor sebesre "rágta" még a kórházban, az is 1 nap alatt meggyógyult. Sose gyulladt be, csomosódni is csak mostanában szokott néha, mert szoptatási tanácsadó javaslatára próbáltam változtatni, de nem jött be.
Én ugyanis pont az ellentéted vagyok. Óriási babám született, rengeteg tejem van és erős tejleadó reflexem. A kórházban mindenki aggódott, hogy legyen elég tejem, hogy el tudjam látni a hatalmas babám, ott még tápszeres pótlást kapott az elején. Semmi kaja nem elég neki, de ha nem akarna enni csak komfortcicizni(nem komfortozom, pont ez az egyik oka), akkor is dől a tejem, ő meg akkor már mit tehetne, eszik is🤣 Már egy hónaposan fél évesnek megfelelő adagot evett, amit természetesen nem tud megemészteni, így állandó a hasfájás. Én csak napi 1 adagra való tejet szeretnék fejni, hogy akkor is meg tudjam etetni, ha szoptatni nem tudok. (Nem szoptatok nyilvánosan.) De általában ahhoz sincs türelmem. Nagyon macerás, főleg a mosogatás része, mert azért nem mindenben vagyok ilyen szerencsés. A gyerekem egyáltalán nem alszik. Éjjel igen, 6-7 órát, meg séta közben kb.kettőt. Születése óta nem volt sokkal több, csak eleinte még többet sétáltunk, amit végig aludt. A hidegben kevesebbet is, meg már nem is alussza végig. Otthon viszont egyáltalán nem, de szüksége van rá és borzasztóan szenved is, így a napunk nagy része altatással és ordítással telik, teljesen eredménytelenül. Így a fejés már nem fér bele nekem☹️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!