Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan indítsam be a tejem?

Hogyan indítsam be a tejem?

Figyelt kérdés

Hétfőn szültem, programozott császárral. Sajnos elég sz@rul voltam utána, úgyhogy csak kedden kaptam meg a babám, és nem is volt velem 0-24-ben, csak szerdától. Csütörtök este nagyon feszes, nehéz volt a mellem, azt reméltem, majd most megindul, de nem, és el is múlt másnap. Nagyon minimális mennyiségű átlátszó cseppek jönnek, ha megnyomom a bimbót, más semmi.

Védőnő, laktációs tanácsadó nézte a kórházban, szerintük a technikánk jó, legyen minél többet mellen. Most napi 7-8szor eszik a baba (tápszert), mindig cicivel kezdünk, de persze mivel nem jön belőle gyakorlatilag semmi,egy idő után behergeli magát és ordít. Nem akarom hogy leszokjon a szopásról:(. De muszáj tápszert adjak neki.

Napi 3 litert iszok, étvágyam nem nagyon van, de erőltetem a kajálást, karamalzot javasolták, azt is iszom tegnap óta. Mit tehetnék még?

tegnap 14:38
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ugyanez volt, a fejés indította be. Kb ha nem mellen volt a gyerek miután hazamentünk akkor fejtem. 2 nap alatt megindította.
tegnap 14:46
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A fejés nekem is segített. Igaz, utána sem lett sok tejem, de javított rajta.
tegnap 14:56
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A gyerek legyen minél gyakrabban mellen, ha csak pár percig is és kicsi tej jön, az is jó, majd beindul. Egyébként rántott leves, alkohol mentes sör, és azt hiszem valamilyen tea is jó, de hirtelen nem tudom milyen, nézz utána a neten.
tegnap 15:14
 4/9 anonim ***** válasza:
26%

Szoptatni kellene, nem perceket, hanem orakat, napi sokszor.

Nyilvan itt mar egy eros cumizavar is lehet, hiszen kap tapszert is gondolom uvegbol, nyilvan nem fogja elfogadni a melled igy.

Keress fel egy szoptatasi tanacsadot,de addig is a tapszert legjobb lenne tapszondan adni, keress ra, hogy kell hazilag csinalni, van rola youtubeon is video.

Vagy szoptanit, csak az a dragabb verzio, de az is jo.

tegnap 16:06
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Placenta tuti nem maradhatott bent, ugye?- Akkor nincs elég prolaktin.

Csak azért írom, mert van ilyen opció is. Te teljesen jól vagy? Nincs hőemelkedésed, ilyenek?

tegnap 17:18
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem fejés indította be. Sima szülésem volt, mégse indult be normálisan. 5. napon éreztem, amit te, de csak másnap indult be fejéssel.

1 hónapban még kellett mellé tápszer pótlás, de onnantól full anyatejes volt. 26 hónapig 😅

Szóval semmi sincs veszve! De mindenhogy boldog baba lesz!

tegnap 18:55
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
Már a kérdés elolvasasanal tudtam hogy császár volt. Sajnos az ezzel jár.
tegnap 19:33
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszi a tanácsokat, a fejést nem írtam véletlenül, de tegnap este óta azt is csinálom, és ma este végre volt egy minimális tej már, nagyon remélem hogy beindul végre. Szuper lenne szoptatni, de már annak is örülök,ha fejt tejet tudok majd adni neki.

Utolsó, marha kedves vagy, valahogy nem akartam, hogy árván nőjön fel a gyerekem.

tegnap 21:52
 9/9 anonim ***** válasza:
#8! Ne foglalkozz a hetessel, nem tudja, mit beszél. Sajnos, segíteni nem tudok, én is a fejést mondanám, meg, hogy minél többet tedd mellre. Azért nem tudok okosat mondani, mert nekem beindult és azóta is rengeteg tejem van. Sürgősségi császárom volt, szintén nem kaptam meg utána a babát. Sőt, az éjszakát is külön töltöttük. A születése napján és másnap is tápszert kapott fecskendőből. Terhesség alatt se volt előtejem, a mellem se fájt, nem is nagyon nőtt, mintha terhes se lennék. Azt hittem, ebből nem lesz semmi. Semmit nem csináltam szülés után se. Mondták min.3óránként próbáljam szoptatni. Ok.kb.2óránként mellre tettem és ennyi. Nem volt komfortcici, nem fejtem, semmi. A gyereknek jó volt a technikája, stimulálta néha, dőlt a tej. Ennyi. Ja, és üvegből is adtam neki azóta, cumizik is, cumizavaros se lett. Marhára nem a császáron múlik.
tegnap 23:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!