Hogyan indítsam be a tejem?
Hétfőn szültem, programozott császárral. Sajnos elég sz@rul voltam utána, úgyhogy csak kedden kaptam meg a babám, és nem is volt velem 0-24-ben, csak szerdától. Csütörtök este nagyon feszes, nehéz volt a mellem, azt reméltem, majd most megindul, de nem, és el is múlt másnap. Nagyon minimális mennyiségű átlátszó cseppek jönnek, ha megnyomom a bimbót, más semmi.
Védőnő, laktációs tanácsadó nézte a kórházban, szerintük a technikánk jó, legyen minél többet mellen. Most napi 7-8szor eszik a baba (tápszert), mindig cicivel kezdünk, de persze mivel nem jön belőle gyakorlatilag semmi,egy idő után behergeli magát és ordít. Nem akarom hogy leszokjon a szopásról:(. De muszáj tápszert adjak neki.
Napi 3 litert iszok, étvágyam nem nagyon van, de erőltetem a kajálást, karamalzot javasolták, azt is iszom tegnap óta. Mit tehetnék még?
Szoptatni kellene, nem perceket, hanem orakat, napi sokszor.
Nyilvan itt mar egy eros cumizavar is lehet, hiszen kap tapszert is gondolom uvegbol, nyilvan nem fogja elfogadni a melled igy.
Keress fel egy szoptatasi tanacsadot,de addig is a tapszert legjobb lenne tapszondan adni, keress ra, hogy kell hazilag csinalni, van rola youtubeon is video.
Vagy szoptanit, csak az a dragabb verzio, de az is jo.
Placenta tuti nem maradhatott bent, ugye?- Akkor nincs elég prolaktin.
Csak azért írom, mert van ilyen opció is. Te teljesen jól vagy? Nincs hőemelkedésed, ilyenek?
Nekem fejés indította be. Sima szülésem volt, mégse indult be normálisan. 5. napon éreztem, amit te, de csak másnap indult be fejéssel.
1 hónapban még kellett mellé tápszer pótlás, de onnantól full anyatejes volt. 26 hónapig 😅
Szóval semmi sincs veszve! De mindenhogy boldog baba lesz!
Köszi a tanácsokat, a fejést nem írtam véletlenül, de tegnap este óta azt is csinálom, és ma este végre volt egy minimális tej már, nagyon remélem hogy beindul végre. Szuper lenne szoptatni, de már annak is örülök,ha fejt tejet tudok majd adni neki.
Utolsó, marha kedves vagy, valahogy nem akartam, hogy árván nőjön fel a gyerekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!