Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tudnátok segíteni, hogy...

Tudnátok segíteni, hogy hogyan indítsam be újra a tejemet?

Figyelt kérdés
A kórház első napjaiban nem volt gond,evett a pici,de az utolsó naptól kezdve nem tudom szoptatni,mert szinte semmi tejem nincs.A kicsi tápszeres lett,meg anyatejgyűjtő állomásról kap a mai naptól anyatejet is.Most 6 hetes a kicsi.3hétig próbálkoztam beinditani a tejemet,de nem sikerült.3óránként fejtem,ittam a tejszaporito teát is,de semmi változás nem volt.Adnátok ötletet,hogyan tudnám esetleg mégis beinditani?LEgalább annyira,hogy fele étkezése cici legyen?Fejéssel kizárólag,mert a kicsinek meg van már a rendje,nem fogom gyakran cicire tenni,mert 4óránként eszik csak.
2012. nov. 14. 16:31
 1/9 anonim ***** válasza:
Hát rossz hírem van... a tejszaporítás legjobb módja a szoptatás. Fejéssel nagyon nehéz fenntartani sokáig, hogy legyen tejed. Ez inkább talán alkati kérdés. De van aki hónapokig tud tejet fejni és nem apad el. Nem jobb inkább gyakrabban cicire tenni, mint órákig fejni? Szerintem mindkettőtöknek jobb lenne!
2012. nov. 14. 17:08
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem,mert örülünk hogy végre alszik a kicsi,mert első két hétben nem tudott aludni semmit sem,igyis csak sirva tud elaludni,különben állandóan fenn van és nem sikerül sehogy sem elaludnia.
2012. nov. 14. 17:26
 3/9 xStefix ***** válasza:
100%

Akkor marad a szorgos fejés... Ha kézivel nem megy, próbálj gépit, vagy a rendes kézzel történő fejést. Egyéni, hogy kinek melyik válik be igazán.

És próbáld ki az ilyenkor szokásos egyéb praktikákat, teát, bogyót és egyebet, hátha valamelyik használ.

De egyetértek az előttem szólóval, fejéssel sokkal nehezebb dolgod lesz, ha egyáltalán sikerül. Megértem, hogy ragaszkodsz a napirendhez és a nyugalomhoz - bár tudd, hogy ezek rövid távú dolgok, előbb-utóbb szoptatás nélkül is borulni fog minden, mert a babák így működnek.

Én is adnék még egy esélyt a szopinak, főleg, mert nemcsak anyatejet nyerhetsz vele.

2012. nov. 14. 17:39
 4/9 anonim ***** válasza:

én 4 hónapig tudtam csak fenntartani a tejemet kizárólag fejéssel.azóta a lefagyasztottakat issza.mondjuk én éjszaka is felkeltem fejni 3 óránként,így volt annyi hogy rengeteget eltettem,szerintem még 2 hónapig elég lesz.Jól is tettem,mert megjött a menzeszem,és azóta nem issza a tejemet,szóval már nem is fejek.NAgyon kitartónak kell lenni,és tutira tenisz könyököd lesz a végére :-)

ha választhattam vna én is inkább szoptattam vna,de nem rajtam múlt.

2012. nov. 14. 19:14
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Én géppel fejtem, 7-7-5-5-3-3-2-2 percig váltogatva- rengeteg tejem lett, ezt próbáld meg. És igen, nyugodtan szoptass, a napirend bizony akkor is felborul, ha cumisüvegből etetsz. Sajnos.

Sok sikert!

2012. nov. 15. 08:23
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem maga a napirend felborulás a gond,hanem ha két óránként ébren van,mert nagyon nehezen alszik el.Kaptunk anyatejet az állomásról,de 2-3óránként megéhezik utána,tehát már felkel így is gyakrabban.Ezzel sincs gond,csak hogy nem tud elaludni.
2012. nov. 15. 12:10
 7/9 anonim ***** válasza:
Az én babám mióta megszületett,napközben 3x fél órát alszik. A köztes időben, nézelődik, játszunk, figyeli, hogy mit csinálok stb. A babád ahogy nő egyre kevesebbet fog aludni. Nem előírás, hogy egy csecsemőnek aludnia kell majd egész nap. Vagyis hacsak az alvás a gond, nyugodtan megpróbálhatod vissza szoktatni a szopizásra! :)
2012. nov. 15. 12:52
 8/9 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok! A baba nem csak azért ébred fel mert éhes!
2012. nov. 15. 13:09
 9/9 xStefix ***** válasza:
... És a szoptatás a leghatékonyabb altató, már csak ezért is megérné újra megpróbálni!
2012. nov. 15. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!