Andika7 kérdése:
Minden szoptatás után fejem a tejemet?
Figyelt kérdés
2 hónapos a kisbabám mind a két ciciböl eszik és még utánna 50- 80 ml tejet tudok lefejni. Azért fejem hogy ne apadjon el. Szerintetek muszály minden szoptatás után fejni?2012. jún. 1. 14:23
1/6 anonim válasza:
Ha szoptatás után még 80 ml-t ki tudsz fejni, azt semmiképp se hagyd bent! Le kell fagyasztani, később jól fog jönni. Idővel, ha nagyobb lesz a babád igénye, és a tejed minősége is változik, valszeg be fog állni, és pont annyi lesz, amennyi a babának egyszerre kell. De most még érdemes lefejni.
2/6 anonim válasza:
Szia, szerintem egyáltalán nem muszáj fejni, hiszen 2 hónap alatt már kialakult a kereslet-kínálat közted és a babád között. Én mindig akkor fejtem, amikor éreztem, hogy nagyon bekeményedett a sok tejtől a cicim, hogy nemhogy begyulladjon, de amúgy nem volt rá szükség. Ha kevés lenne a tejed, akkor érdemes fejéssel elősegíteni a termelést, de ha bőven elég a kicsidnek, akkor nem kell tovább növelni a tejtermelést.
3/6 anonim válasza:
én soha nem fejtem,nem apad az el, beálla annyira amennyi kell a gyereknek. 3 gvereket szoptattam 1-1 évig.
4/6 Yoperhonen válasza:
en nem is ertem ezt a fejes koruli oruletet...en eddig egyszer fejtem, amikor fodraszhoz mentem s tartottam tole h nem erek haza idoben. Amugy a kereslet-kinalat olyan jol mukodik, ha egyik nap a babo tobbet eszik, masnap mar tobbet termelek. Aztan ha kicsit visszaesik az etvagy, visszaesik a mennyiseg is. A folyadekbevitellel is lehet befolyasolni. Szerintem a fejes felesleges, ha normalis mennyisegu tejed van, s nem tudom veletek hogy van, de nekem teljesen kicsinalja a mellbimboimat.
5/6 anonim válasza:
Soha nem fejek, utálok fejni. Az én babám is két ciciből eszik, de a másodikban hagy valamennyi tejet, így a következő szoptatást azzal a mellemmel kezdjük, amelyikkel abba hagytuk előzőleg. 5 hónapos, eddig semmi gondunk nem volt a tejmennyiséggel.
6/6 anonim válasza:
Én viszont 8 hétig kellet, hogy fejjek, iszonyat sok volt és 2x begyulladt a mellem, lázas voltam napokig. Eleinte én sem akartam, mert nem is tudtam, de muszáj volt, hiába tele volt, alig tudtam kipréselni. A végére mégis csak belejöttem, be is állt simán a kereslet-kínálat, már másodikkal okosabb leszek, mert féltem fejni, hogy nehogy kevés legyen neki, meg nem akartam cumisüvegből etetni, de végül is ezzel sem lett gond, mindig volt elég. Azt sem tudom mit csináljak a lefejt tejjel. De érdemes lefagyasztani, sosem tudni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!