Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » én ezt nem értem! Nem kötekedn...

én ezt nem értem! Nem kötekedni akarok csak megérteni?!

Figyelt kérdés

írja nagyon sok anyuka mostanában hogy még 2 évesen is szopik a baba, meg ilyenek.

nem bírom elhinni hogy van annyi teje az anyukának hogy elég legyen a babának.. babának? egy 2 éves már nem is baba, vannak fogai amikkel azért eléggé jól tud harapgálni

olyat is olvastam hogy nem ad emellett semmit csak a tejet már ami van...

sokan félnek vagy nem akarják elválasztani a babát és rendes étel mellett is hagyják hogy cicizzen, hiszen azért már az mégse elegendő neki csak olyan mintha cumizna

nem??!!!

segítenétek megérteni ezt?!!

2012. jún. 1. 08:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%
Lehetetlen hogy 2 évesnek ne adjon a tejen kívül semmit,az már gyermekjóléti eset lenne,simán éheztetés.
2012. jún. 1. 08:37
 2/11 TKI Ibolya ***** válasza:
91%

Az én fiam 13 hónapos koráig szopizott de mellette már mást is evett.Igazából szerintem már csak a közelség és a megszokás miatt.Főleg elalváshoz.Kialakítottunk új alvási szokásokat és szépen zökkenő mentesen leszokott a ciciről.

Az igazság az és ezért most sokan megfognak kövezni,hogy sokan azért nem szoktatják le a gyereket a ciciről,mert nem tudják hogyan fogjanak hozzá várják,hogy majd a gyerek magától elhagyja.félnek a "lelki traumától".

Pedig a gyerek könnyebben túl lép ezen a dolgon mint az anyuka.

2012. jún. 1. 08:38
 3/11 A kérdező kommentje:

hát pedig olvastam már ilyet pont itt,hogy a gyerek csak anyatejet kapott mert az anyuka azt hitte elég neki..

igaz a gyerek sírt, de másnak tudta be az anyuka.

pont ezért tettem fel a kérdést.,

2012. jún. 1. 08:39
 4/11 A kérdező kommentje:

de egyáltalán van teje az anyukának ha már 1 éves elmúlt a baba?

vagy csak cicizik?

2012. jún. 1. 08:40
 5/11 anonim ***** válasza:
94%

Tényleg belinkelnéd, vagy leírnád hol olvastad ezt???2 évesen már nem is olyan tápláló az anyatej, szerintem ha lenne is ilyen hogy csak azt kap, akkor a gyerek simán éhen halna.Nem lehet hogy csak a kakaó meg társaira van értve??

Egyébként szerintem az anyuka dönti el meddig csinálja..Én is 2,5 éves koromig szopiztam..semmi problémát nem okozott.Mondjuk én csak 3 hónapig tudtam.. :( Nekem ez sokkal nagyobb probléma az életemben..örültem volna ha legalább 1 éves korig tudom szoptatni a lányom..de nem sikerült!! :/

Ezt nem kell megérteni, de még csak elfogadni sem.Egyszerűen nem kell vele foglalkozni.Ha normálisan étkezik a gyerek mellette, akkor még csak ártani se árt vele az anyuka!

2012. jún. 1. 08:43
 6/11 anonim ***** válasza:
94%

Én csak 1 éves korig szoptattam, nekem bőven elég volt, azt azonban tudnod kell, hogy a nem nyugati kultúrákban teljesen természetes az akár 4-5 éves szoptatott gyerek is. Szóval igen, a nők egy részének van addig is teje. Azért normális esetben ilyenkor már mást is kap a gyerek.

egyébként én is úgy gondolom, hogy nem kell ezzel foglalkozni, ha idegenkedsz tőle, neked nem muszáj. Én sem tettem, ugyanakkor ismerek olyan kislányt, akit az anyja 5(!) éves koráig szoptatott, nagyon értelmes, helyes, szófogadó gyerek, semmi baja nincs. Ha ez neki meg az anyjának is jó volt, senkinek semmi köze hozzá.

2012. jún. 1. 09:17
 7/11 anonim ***** válasza:
74%

Mivel az anyatej a mellre tételkor termelődő prolaktin nevű hormon hatására termelődik, ha a gyerek szopik, akkor van tej. A szoptatás és a szilárd evés nem zárja ki egymást.

Egyébként azért jó 2 éves korig szoptatni mert az anyaméhben, a placentán keresztül kapott immunanyagok fél éves korra kiürülnek, viszont még nincs kiépülve a gyereknek saját immunrendszere. Fél és két éves kor között tehát van egy ún. immundepressziós időszak. Ezért jó és hasznos ha a gyerek két éves korig szopik.

2012. jún. 1. 09:37
 8/11 anonim ***** válasza:

Én 2,5 éves korig szoptattam a lányom.

Szívem szerint már rég abbahagytam volna, de féltem, hogy nem fog menni és törést okozok neki.

Tévedtem, de már késő bánat. Ha hamarabb meg merem tenni a lépést, akkor sok kellemetlen perctől szabadultunk volna meg. Nem vagyok híve az ilyen sokáig szoptatásnak, hisz mellette már komplett étrendje is volt, a szopi csak a jó komfort érzethez kellett neki.

2012. jún. 1. 10:35
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom is több mint két évig szopizott. Akkor én szoktattam le, nem magától szokott le. (hamarosan böcsibe megy és csak így aludt el.)Kb egy hét alatt szokott le.

De, még mindig volt bőven tejem! Természetesen nem csak ezt kapott. Reggel mikor felkelt akkor ezzel kezdte a napot. Délben elalváshoz, meg este elalváshoz. De már két hónapja nem szopizik, de tejem az még mindig van. És nem csak cumizott rajta, mert még két évesen is volt, hogy ugy aludt, hogy a tej folyt a szájából. Szóval nem kell azt bántani, aki sokáig szoptatja a babáját!

Egyébként a lányom soha nem harapott meg, pedig 18 foga kint van már. Soha nem fájt a mellett, nem sebesedett ki. Nekem ez nem okozott problémát, és én szívesen szoptattam. Ő is igényelte, sokszor kérte, és szabtam meg, hogy a napi 3 már bőven elég neki.

2012. jún. 2. 18:05
 10/11 anonim ***** válasza:

Ismerem a WHO ajánlást, amely szerint 2 éves korban érdemes elhagyni a szoptatást, és orvosként értem is az ajánlás okát. A WHO azonban nem veszi figyelembe, hogy kevés olyan luxushely van, mint Mo., ahol 3 évig lehet otthon maradni. Nekem 3 hónap után kell visszamennem dolgozni, tehát ezután szoptatásról szó sem lehetne. Ez van. (Sajnos ez előtt sem lehetett szó, de ez már más kérdés.)

Azt, hogy két évesen csak anyatejes, kizártnak tartom, és sokat böngészem az oldalt, de soha nem olvastam ilyesmit. Szerintem valamit félreértettél.

2012. jún. 3. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!