Szoptatás elhagyása után 5 hónappal. Olvassátok el légyszi?
Sziasztok...mindig problémám volt a szoptatással, nekem minden lézető dolog, probléma előjött ami csak lehet szoptatás alatt..elzáródás, gyulladás, csomók..minden.. :(
4 hónapos volt a kislányom mikor feladtam..azóta tápszert kap....ennek immáron 5 hónapja...
Ugye már 5 hónapja nem szoptatom, 2.gyerek így tapasztalatból tudom, hogy tök normáli ha még most is van benne tej ha megnyomom...viszont úgy érzem mintha csomós lenne, mintha el lenne záródva vagy nem tudom...az a baj hogy eddig soha nem vizsgáltam a mellem, de néha olyan furán érzem és csak megnyomkodom ... hónaljnál is és a mell részben is vannak kis csomók némelyik fáj is(főleg a jobb hónaljamnál )...ezt inkább csak a jobb ciciben érzem, a balban is vannak kitapintható kis csomócskák, meg úgy az egész olyan fura hogy érzem az összes tejcsatornát. Igaz sokat is fogytam, mellem is összeesett, de nem is figyeltem eddig erre hogy ennyire érezhetőek lennének még terhességek előtt is a tejcsatornák, mirigyek.
Tehát az lenne a kérdésem ezek még most igy normálisak 5 hónappal a szoptatás után? ezekkel a kis csomókkal kell valamit csinálni?
Az még hozzátartozik hogy mikor abbahagytam a szoptatást én nem fejtem, nem csináltam semmit utánna ...onnantól megszünt mindenféle dolog ami cicivel és tejjel lenne kapcsolatos. Létezhet hogy pang? vagy ez el fog apadni? Szoptatás alatt is volt tejcsatorna elzáródásom, te is segítettél anno, és csomók is amik elmúltak...még ez sem zavarna igazán amiket most érzek, de van 1-2 ami fáj is
Nyugtassatok meg hogy töknormális és majd elmúlik mert már kezdek hülyeségeket bebeszélni magamnak
(azt hizem innentőlmár rendzeresen fogom vizsgálni a mellem-mert eddig nem tettem és tessék, azt sem tudom mit érzek és hogy normális e)
Olvasgattam utánna hogy vannak ilyen esetek, hogy 6-10hónappal szoptatás után a besűrűsödött tej beggyulladhat, de tényleg apasztanom sem kellett mert alig volt tejem :( nem értem hogy miért van ez hogy se szoptatni nem tudok, mindkettővel végig szenvedtem a szoptatást, és most már feldtam erre ilyenek jönnek elő...
VAN VALAKINEK iLYENNEl tapasztalaTA???
már írtam szoptatási tanácsadónak, jövőhéten elmegyek dokihoz is, addig is örülnék ha írnátok...
Urtica urens 30ch+borogatás itt már nem segít ugye? :(
Köszönöm előre is
Szia!
Tapasztalatom nem nagyon van e téren. Én kezdő anyuka vagyok, 2,5 hónapja szoptatok. Eddig egyszer tapasztaltam csomót, de Hála Istennek kimasszíroztam, elmúlt. A Te problémád sokkal komplexebb. Javaslom, hogy az orvost mihamarabb keresd fel. Én a helyedben nem is vártam volna ennyi ideig. Remélem minden rendben lesz!
Szia!
Nem akarok hosszú lenni.
Hasonló problémával mentem dokihoz, mert már én is minden rosszra gondoltam.
Uh-n voltam, 2 csomó a mellemben. Doki szerint zsírmirigy, semmi baj, de elküldött mammográfiára.
Azt nekem még nem csinálják, mert nem vagyok 32 éves.
3 hónap alatt nem nőtt, most pedig próbálok nem foglalkozni vele! A mammográfián is megnézték a papírt, amit UH-n csináltak, és ott is azt mondták, h több, mint valószínű, hogy zsírmirigy.
Ne idegesítsd magad, de menj el orvoshoz, mert megnyugodni csak akkor fogsz!
Én egyből Uh-ra mentem, magándokihoz. 10000 Ft volt, de egy nagyon aranyos nőcit fogtam ki, így nem sajnáltam rá a pénzt.
Nyugi!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!