Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan tudom serkenti, beindít...

Hogyan tudom serkenti, beindítani a tejemet?

Figyelt kérdés
10 hete szültem a kislányomat, rengeteg tejem volt és sajnos 2 hete már egyre kevesebb így tápszerezni kell. Már naponta egyszer tud csak szopizni de akkor sem lakik jól, alig jön valamennyi. Mit tehetnék, hogy újra sok tejem legyen mint az első hetekben? Szeretném legalább 4 hónapos koráig szopiztatni!
2011. júl. 23. 11:17
 1/9 anonim ***** válasza:

Tedd minél többször mellre, ahányszor csak elfogadja. Valamint szaporító fejést minél többször, ahányszor csak lehetőséged van rá. (7-7-5-5-3-3 percig kell fejni először az egyik, majd másik oldalon, akkor is, ha nem jön semmi)

Fogyassz görögszénamag teát pl.

2011. júl. 23. 11:30
 2/9 anonim ***** válasza:

úgy hallottam, a sörtől is több lesz a tejed!

hogyha félsz a káros hatásoktól, vegyél alkoholmenteset!

sok sikert :)

2011. júl. 23. 11:39
 3/9 anonim ***** válasza:

(fili)

Ott történt a hiba amikor megijedtél és hozzá nyúltál a táphoz, a cumis üveghez.

Ez így egy ördögi kör. Mivel jóllakik a táppal, egyre kevesebbre van igénye az anyatejből. Az meg mint tudjuk úgy szaporodik ahogy a baba igénye nő. Persze vannak ugrások ezeket kell átvészelni és ilyenkor nem szabad a táphoz nyúlni.Először szpiztass és ha lehet csak kevés tápot adj, hogy ne telítsd a gyomrocskáját. Így a következő szopira megéhezik és így tovább. Egyre csökkenteni a tápot és lssan eltudod hagyni.Jobb lenne pohárból nehogy cumizavaros legyen és akkor már szopizni sem lesz hajlandó. És persze az első hetekben kellene fejni szopi után mint itt előttem már írták is. Nem akartalak kioktatni csak segíteni szeretnék. Kitartás mert ha volt sok tejed az vissza is jön.

2011. júl. 23. 13:41
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia, nekem is ez volt. Eleinte volt, hogy egy mellből 230 gr-t is szopizott. Aztán történt valami (szerintem nagyon fáradt voltam) és lecsökkent a tejem 90gr-t evett, adtam neki cumisüvegből tápot. Nagyon nagy hiba volt!!Azóta nem tud rendesen szopizni, csak szakaszosan és ciciből 60gr-kat eszik:S:S:S

A legjobb tejszaporító szerintem az urtica urens(gyógyszertárban lehet kapni, kb 600 ft, több féle van, a zöld a jó. Napi 10 szemet kell bevenni). Ezt kezdtem el szedni, plusz mellé szoktam inni alkoholmentes sört, attól nagyon megindul a tejtermelésem. A kórházban azt mondták, hogy ha lógatjuk a mellett beindul a tejcsi. Ezt is szoktam csinálni. A legfontosabb, hogy állandóan tedd cicire a picikét, és fejjél,fejjél, fejjél. Visszatérve: én is azért adtam neki tápot akkor, mert azt hittem, hogy úúúúúristeeen most éhen fog halni a gyerekem.Mikor beszéltem erről az orvossal azt mondta, hogy a gyerek megelégszik a kevesebb mennyiséggel is.

2011. júl. 23. 15:24
 5/9 anonim ***** válasza:
3hetes a kislányom és kezdetektől fogva muszály táppal pótolni a szopizást,mindkét cicit kiszivja és utána még a tápot is megissza....az első gyereknél is igy volt. Kipróbáltam mindent amit mondtak a fejéstől a tejserkentő teáig,de nálam nem vált be semmi,sajnos!
2011. júl. 23. 17:07
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm aranyosak vagytok!

Próbálom az anyatej serkentő teát,a sört is,de eddig még sajnos semmi!Szerencsére nem zavarta össze a cumisüvegben kapott tápszer,mert mikor cicire rakom,szívja gyönyörűen és látom,hogy imádja!Jobban mint a cumisüveget,úgyhogy ezzel nincs baj!Pótolnom muszáj volt elkezdeni,mert volt,hogy eljött a köv.étkezés ideje és semmi tej nem volt egyik mellemben sem.Beszéltem az orvossal is,ő is azt tanácsolta,hogy akkor pótoljam nyugodtan.Mikor fejem és nem jön semmi,borzasztóan fáj.Viszont ha a manókám szopizik és nem jön semmi,az még csak nem is kellemetlen.Szóval valahogy nem megy a fejés.Egyik válaszadó azt írta "LÓGATNI KELL"a mellet.Ezt hogy érted?Melltartó nélküli napok?

2011. júl. 23. 20:03
 7/9 anonim ***** válasza:

Fili)

17:07 Bocsi nem akarlak oktatni, de ez az ördögi kör. A szoptatás után adott táppal teletöltöd a jóllakottság szintjére. A következő szopinál mivel nem az az éhségi fokozata van mintha nem evett volna tápot, ismét keveset szopik, tehát nem ingerli a mellett a több tej temelésére.

Néhány nap küzdelem kellene csak és lassan elhagyni a tápot a cicid beállna és egyre több tejed lenne.

Nem tudom érthetően mondtam-e el, de így írkálva nehéz.

És mégegyszer elnézést, hogy beleszólok nem okoskodni akartam, de ezzel már sokszor segítettem.

Kérdezőnek: Langyos zuhany a cicire szoi előtt.

Ha masszírozod és kézzel fejed akkor sem jön semmi?

[link] ezt a fejési módot nem tudom ismered-e, nekünk ez vált be. Rá kell jönni a mozdulatra.

2011. júl. 23. 20:52
 8/9 A kérdező kommentje:

Fili!

Semmi gond,nem szóltál be! :)

Ha masszírozom sem jön semmi,csak reggelente valamennyi,de az csak pár cseppnyi...:( Később viszont már semmi!

2011. júl. 23. 21:46
 9/9 anonim ***** válasza:
A lógatni kell-s válaszoló vagyok. szerintem mégis próbálj meg valamilyen tejserkenőt is használni. kerdezd meg esetleg a védőnőt, hogy ő mit ajánl. még a mothercare-ről hallottam, hogy jó, de az nagyon drága. a kórházban mondták ezt a lógatós dolgot, pl az unokatesómnak is így jött meg a teje. vagy négykézlábra állsz és úgy csinálod ,melltartó nélkül persze. vagy az ágy szélére támaszkodva. mindegy, ahogy neked kényelmesebb. Én ilyenkor egy idő után érzem, ahogy elkezd beömleni a tej, meg el is kezd csurogni a mellemből. min 10 percet kell várni. viszont az tény, hogy a kisbaba szopizásánál semmi nem hozza meg jobban a tejet. szóval szerintem, ha kell, akár félóránként is szoptass. Ildi
2011. júl. 24. 00:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!