Van olyan, hogy 7 hónapos baba már nem lakik jól az anyatejjel?
1!
1 éves korig fő táplálék az anyatej. Emellett van a hozzátáplálás,kóstoltatás. Az,hogy kap egy kis almapépet vagy répát,nem fogja jóllakatni. Erősebbet úgysem kaphat még.
#3 6 hónapos kortól (egy-két extrém kivétellel) mindent ehet egy baba. Nem csak alma pürét. (Lásd blw)
Aki 11 hónaposan is anyatejen él az nem lesz hirtelen 1 évesen mindenevő, itt kezdődnek a táplálkozási problémák, hogy elhisszük, hogy elég napi 2 kanál alma püré 1 éves korig.
Én a folyamarossság híve vagyok, nem a durr bele blw-é, ami azt jelenti, hogy hétről hétre egyre több és egyre komplexebb táplálék kell, ahhoz hogy 1 éves korban tényleg mindent egyen. Nem csak alma és barack pürét.
"Egy évesen már csak egy étkezés, a vacsora van tejből, addig valahogy el kell jutni"
Ki mondta?
Elavult, régi elv.
Az a baj nem emlékszem pontosan mennyi volt az annyi. A kislányom nagy cícis. Az éhséget úgy vettem rajta észre, amikor kb 5percenként cicizni akart, egyértelműen látszott rajta hogy éhes. És ilyenkor be is igazolódott hogy éhes volt, mert adtam neki rendes ételt, utána nem is kellett neki se cici se semmi.
Viszont az az állítás sem igaz hogy este jól meg kell tömni, jobban alszik. Születése óta 1-2x kel éjjel, (kivetelek voltak, olyankor vagy fog vagy betegség volt a nyűg, egyébként a fog nálatok is lehet ők) mondom kipróbálom, hiába evett többet, hiába evett laktatót, ugyanúgy felkelt éjszaka.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!