Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért csinálja ezt? , már...

Miért csinálja ezt? , már nembírom.

Figyelt kérdés
2hós lesz a fiam,csak anyatejes,és mostanában,1-2hete azt csinálja szopizás közben,hogy vagy "kiesik"a szájából a cici,vagy direkt "kirángatja",és nemtudja vissza bekapni,ezért elkezd srni,aztán üvölteni,mert már annyira felhergeli magát...akárhogy próbálom visszarakni a szájába,nem megy,nemtud "ráharapni",csak rángatja jobbra-balra a fejét,olyan ideges,és így addig tart a szopi,mivel nemtudja ugye bekapni utána,és üvölt ezért is,meg hogy éhes maradt,azért is..másik mellemre is próbálom olyankor rakni,de azt se tudja bekapni már,mert gondolom annyira felhergeli magát.Volt hogy vártam pár percet,és megpróbáltam,de nem sikerült.A 2hét alatt párszor fordult elő,de most már egyre gyakrabban,és előre félek minden szoptatástól már,hogy nemtud enni,és éhes marad,mivel fejni egyáltalán nemtudok,mert csak 1-2csepp jön,ha kézzel fejek,ha mellszívóval,akkor is,de van elég tejem,mert eszik,hízik,meg mindig mérem.Cumizik,meg teát kell(kéne)innia,mert még másfél hónaposan is bevolt sárgulva,meg valami koleszterin kristályt vagy mit találtak a veséjébe,azt mondták ezzel nem nagyon kell foglalkozni,nem kell megijedni,de sok folyadékot kell innia,szóval 2orvos is úgymond"megparancsolta"hogy itassuk mert muszáj,a sárgaság,meg emiatt,csak éppen nemhajlandó inni,1nap csak pár kortyot iszik,meg amennyivel a vitaminokat beadom neki,ennyi.Cumisüvegből itatom mindig mióta hazahoztuk a kórházból.Mitől lehet ez hogy ezt csinálja a cicivel?Segítsetek mert nembírom..tanácstalan vagyok.
2010. szept. 21. 20:03
 1/10 anonim ***** válasza:

hívd fel a la leche ligát, www.lll.hu

ha szopi elején csinálja ezt, akkor úgy segíthetsz hogy már kézzel beindítod a tejleadó reflexet, tehát kézzel mintha fejnél, hogy mire a szájába kerül, azonnal jöjjön a tej. meg ellenőrizni kellene h mennyire jön a tej a tejcsatornákból, lehet hogy kevés jön egyszerre és türelmetlen, mert fejlődési ugrása van. mennyit hízott mostanában?

2010. szept. 21. 20:18
 2/10 A kérdező kommentje:
nem az elején csinálja ezt sosem,hanem közbe,van hogy 3-4perc után,van hogy 10.Hízni hízik,3100-el született,mára már 4600körül van,28-án lesz 2hónapos.Fogalmam nincs miért csinála ezt...jön a tej belőle,mert megszoktam nézni,mikor ugyee kirántja a szájából,folyik a cicimből,nem ömlik,de jön belőle.
2010. szept. 21. 20:27
 3/10 anonim ***** válasza:
2 dolog jutott eszembe, az egyik a fogzás, igen előfordul, nekünk is 2 hósan kezdődött s 4 hósan kibújt a 2 alsó fog. a máik még ritkább, de van összefüggés, ha egy gyerek hipotóniás, azaz laza izomzatú, nehezen szopik,vagy nem szívesen fordítja a fejét vmelyik irányba. ilyenkor a Dévény féle gyógytorna vagy a bimbókiemelő segíthet. Vagy ami még eszembe jut, az az hogy a cumisüvegezés megzavarta a szopási szokásait. Esetleg nem kezdtél el menstruálni, az megváltoztatja a tej ízét. Hány óra telik el 2 szopi között?
2010. szept. 21. 21:17
 4/10 A kérdező kommentje:
hát ez mind 3 megvan.kb 2hete nyáladzik,és fehér az ínye,akkor ortopédián is voltunk,pont amiatt hogy csak a jobb oldsalon feküdt szinte,mondták hogy a jobb oldalon a fejbiccentő izom vaskosabb,de nincs vele semmi baj,azt mondták az ortopédián.
2010. szept. 21. 21:46
 5/10 A kérdező kommentje:
bimbókiemelőt is bevetek mindig ilyenkor,de az se segít,csak nagyon ritkán,kb 2szer eddig.pár napja 2szer kicsit pecsételős-véres volt a tisztaságim,de azóta semmi.nem igény szerint szoptatom,így 2szopi között a min.2óra eltelik,de van hogy 3-4is,mert csak akkor éhes.
2010. szept. 21. 21:48
 6/10 anonim ***** válasza:
Én pedig erősen a cumizavarra gondolok. Keress szoptatási tanácsadót, és addig is inkább pohárból próbáld itatni, ha nagyon muszáj.
2010. szept. 22. 06:47
 7/10 anonim ***** válasza:

na, akkor legalább tudjuk az okokat. hát, figyelj, hívd fel a la leche ligát, nagyon profik és segítőkészek. Az én lányomnak annyira kötöttek voltak az izmai a jobb oldalán, hogy nem is tudott szopni fekve azon az oldalon. Tényleg, milyen testhelyzetben szoptatsz?

Azért ha ez problémát okoz, kicsit tornásztasd a gyereket, nehogy a mozgásban lemaradjon.

a cumisüveg tud még galibát okozni, de ha azt mondod muszáj, akkor muszáj, de én vizet adnék csak. a menzesszel nem tudunk mit kezdeni, de azt hiszen ilyen kicsi korban nem szokott elválasztódni emiatt a gyerek.

Fogzás: most még ezzel sem tudsz mit kezdeni, majd megszokja és akkor nem fogja zavarni a szopiban. Viszont ha úgy látod fáj, feszít akkor kend be Dentinox géllel az ínyét. Ha élesen, váratlanul felsír, kapkod a szájához, akkor biztos az fáj, de mondjuk ezek a szopitól függetlenül is előfordulnának. Összefoglalva, én felhivnám a LLL-t és a testhelyzeten változtatnék, illetve tornáztatnám a gyereket a nyaka miatt is meg a pocakja miatt is, hátha tényleg csak hasgörcs.

2010. szept. 22. 06:58
 8/10 A kérdező kommentje:
poharat,kanalat egyáltalán nemfogadja el,öklendezik tőle,azért maradt a cumisüveg,bár ezt se fogadja el.de ebből nagynehezen legalább annyit megiszik amennyi a gyógyszerhez-vitaminhoz kell,az a pár korty.Víz is van itthon,de az se kell neki,bármilyen folyadékot adhatok neki,nemnagyon issza.Eddig fekve szoptattam,de már egy ideje,kb 3-4hete nemtudok úgy,mert szinte semmit nem eszik,és rajta van 40percig,és 20-30ml-eszik úgy,ezért ülve szoptatok azóta,de még ilyenkor is előfordul hogy csak ennyit eszik,aztán 40perc után kezd neki enni normálisan,érdekes,5perc alatt 70-et is kiszív,szóval sokszor szerintem csak szórakozik.ő nem csak azon az oldalon nemtudja bekapni a cicit,amelyik kicsit kötöttebb volt neki,a másikkal is ezt csinálja,de azt mondták az ortopédián hogy semmi teendő nincs vele,nincs semmi baj,Mert ezt a fejbiccentő izmot hogy vaskosabb neki a jobb oldalt,ezt a koraszülött ambulancián mondták,oda a sárgaság miatt vittük,mert amúgy a 37.hétre született,de 3100g-mal,nem volt koraszülött.tornáztatom amúgy mindig a hasa miatt muszáj,mert nagyon hasfájós.A nyaka meg már jó,vagyis hogy a baloldalon is fekszik-alszik már,sőt szinte már csak ott,de mindig váltogatva rakom le aludni.Van hogy a cumisüveget se tudja bekapni,ugyanazt csinálja vele mint a cicivel,pedig már annyi félét vettem neki,de egyikse jó....
2010. szept. 22. 11:07
 9/10 anonim ***** válasza:
fogzás lesz ez és a pocak. mást nem tudok mondani minthogy türelem, a hasfájás 3 hós korra elmúlik, ez tuti. A fogzás az lehet hogy sokáig fájdalmas lesz neki, de azon segít a dentinox, illetve ha már áttöri az ínyt az éppen bújó fog, akkor már nem szokott fájni
2010. szept. 22. 14:14
 10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen,remélem a hasfájás tényleg elmúlik a 3.hónap körül,mert az megkeseríti a mindennapjainkt,semmi nemhasznál rá...
2010. szept. 23. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!