Nembírom tovább, teljesen kiborít a kislányom, mit tegyek?
Nagyon nagyon szeretjük de egyszerűen kimerültem!! Sosincs nyugodt éjszakánk mert sokat kel szopit kér, ha nem adok neki akár 5 órát is fennvan és nyüszög, álandóan nyafog napközben, ö-ö-ö mutogat hogy ezt kér azt kér, ide menjünk, oda menjünk, sosincs egy perc nyugtom, egyedül szinte semmit sincs el, hiába foglalkozok vele mindennap órákat, rengeteget dajkáljuk én is és apja is, visszük magunkal ha megyünk valahova mert nagyon élvezi, rokonokhoz is járunk gyerekekhez, úgy érzem mindent megkap, de amint hazajövünk csak szenvedünk , éjszaka alig tudok pihenni, próbálok türelmes lenni de úgyérzem nembírom tovább, ilyenkor ingerült vagyok és türelmetlen és emiatt rossz anyának érzem magam
15 és fél hónapos
Szerintem is sokat van dajkálva talán. De minden babának van ilyen időszaka. Nálunk ez az első gyereknél volt így, tapasztalatlan szülők voltunk. A másodiknál már sokkal ügyesebb voltam, nem dajkáltam annyit. Egyszer volt ilyen vele, 3-4 hós volt, mikor azt mondtam elég, jön hozzánk az ágyba, de sikerült visszaszoknia szerencsére.
Nem vagy rossz anya! Csak kimerült! Próbáld vedd magadhoz éjszaka, ha nem marad más. Ő is pihen, és te is főleg. Elalszik nálatok az ágyban is. Vagy ezt nem akarod?
Nálunk apjával csinálja a kisfiam h viszi mindenhová és mutogat.Velem nem csinálja,mert ha mindig hagynám magam,sose tudnék semmit csinálni.
Este adj neki valami táplálót,hátha nyugisabban alszik éjszaka.
Az a baj,hogy hozzászoktattátok a dajkáláshoz,az éjszakai felkelésekhez. Most már nagyon nehéz lesz erről leszoktatni.
Hagyni kell egyedül két evés között,még akkor is,ha hisztizik. Ha rájön,hogy ezzel nem ér el semmit,akkor néhány nap-vagy egy hét után abbahagyja a hisztit. Éjjel pedig ne adj neki enni,ne vedd ki az ágyából,ha nagyon sír,akkor csak símogasd meg,halkan beszélj hozzá,de legjobb ha egyedül hagyod.
Nagyon rossz hallgatni a hisztit,de választhatsz: vagy hallgatod néhány napig, vagy marad minden úgy,mint most!
Nálunk a kislányom 10 hónaposan ment bölcsibe, és igen nehéz volt este letenni aludni, mert hiába aludt el a karunkban, ahogy betettük a kiságyába, máris felugrott. Rájöttünk, hogy mivel megváltozott a helyzet, már nem vagyok vele egész nap, mert dolgozom, hiányzom neki, és ilyenkor szeretne velem lenni. Igy a nagyágyban aludt el, és megvártam és akkor pár perc alatt elaludt. Én is tudtam a férjemmel kettesben lenni. Most öt éves, de úgy gondoljuk hogy Ő a legfontosabb, így ha akar velünk alhat, de már ő szól fürdés után, hogy mese, és két mese után alszik is. Éjjel ha felébred átjön hozzánk, és reggelig velünk alszik, nyugodt, mosolygós és boldog. Ennyit nekünk megér:)
Vedd oda magatokhoz, éjjel még Ő is megtalálja a cicit, felcsatlakozik, aztán alszik tovább, Te is és Ő is kipihent leszel. Dajkálni pedig akkor kell ha igénye van rá, nem kell mindig felvenni. Úgyis jelzi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!