Akik kizárólagosan szoptatnak, hogyan tudják kivitelezni az életüket?
Az én babám kap tápszeres pótlást, és most vagyunk ott, hogy fordíthatnánk a dolgon, akár 100% anyatejes is lehetne.
De el se tudom képzelni, hogyan lehet több mint fél éven át kivitelezni azt, hogy senki ne tudjon vigyázni a babára és én sehova ne tudjak elmenni vagy elintézni valamit.
Vagy egyáltalán megetetni kirándulás közben (közeleg a nyár is, amikor mennénk ide-oda).
Egy banki ügyintézést nem tudom hogyan lehet intézni, ha nem tudom itt hagyni a babát úgy, hogy nincs tápszer bekészítve.
Ti ezt hogyan csináljátok?
Azokat kérdezném akik nem adtak sose cumisüveget a babának, mert sajnos nem tudok fejni, hogy ilyenkor esetleg lefejt anyatejet kapjon a baba (egy óra alatt jön le kb 60 ml anyatej, de amúgy sem tudok a baba mellett fejni).
5 hetes a babám :)
Köszi a válaszokat!
"És mit fogsz csinálni ha a babád 40 percet akar? Lefejted a száját?"
Bár nem nekem szántad de én igen, le. Mi ezzel a probléma? Miért kell mártírkodni itt? 15 perc után már nem éhes. A cumisüveget sem tartod a szájában 40percig, ha már megette belőle amit kell.
Nem zabagèp lesz az igèny szerinti szoptatastòl a gyerek.
Azt tanulja meg, hogy fontosak az igènyei, befolyàsolni tudja, hogy mi törtènik vele, ő irànyìtja, hogy mikor ès mennyit eszik ès iszik.
Az idegrendszerèt nem karosìtja a stressztől túl magas kortizol, egyenletesebb marad a vèrcukra.
A tùl sok èteltől ès a túl keves mozgastòl lehet elhìzni.
Genetikailag is meghatàrozott, hogy ki mennyire hìzèkony. Ez nem azt jelenti, hogy a kövèrsèg öröklődik, hanem hogy van akinek könnyebben raktàroz a szervezete, ès könnyebben megèhezik.
A teljesen különböző környezetben felnőtt ès teljesen különbözően tàplàlt apàmnak, fiùtestvèremnek ès fiamnak ugyanolyan korban ugyanolyan tìpusú elhìzàsa lett.
A minden nyikkra szoptatott fiamèt lehet leginkàbb kordàban tartani, mikor a ,,jòszàndèkú" rokonokat le sikerül àllìtani, hogy ne tömjèk nasival ès eleget tölt a szabadban.
Kizárólag szoptattam mindkét gyerekemet fél éves korukig. Ha valamit el szerettem volna intézni, akkor megszoptattam a babám és úgy mentem, legfeljebb 1.5 óra hosszára kb. 3 hónapos korától. Akkor már nagyjából 3 óránként szopizott, de mivel én sem tudtam fejni, nem akartam a férjemre és a haszontalan bimbóira hagyni hosszabb időre.
Ez szerintem sokunknak egy lemondással járó korszak, de tényleg nem tart örökké. Ha mondjuk 8 hónapos korára kiváltotok egy étkezést, akkor akár 6 órára is elmehetsz. (7.00 szoptatás, 10.00 kiváltott tízórai, 13.00 szoptatás.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!