Akik kizárólagosan szoptatnak, hogyan tudják kivitelezni az életüket?
Az én babám kap tápszeres pótlást, és most vagyunk ott, hogy fordíthatnánk a dolgon, akár 100% anyatejes is lehetne.
De el se tudom képzelni, hogyan lehet több mint fél éven át kivitelezni azt, hogy senki ne tudjon vigyázni a babára és én sehova ne tudjak elmenni vagy elintézni valamit.
Vagy egyáltalán megetetni kirándulás közben (közeleg a nyár is, amikor mennénk ide-oda).
Egy banki ügyintézést nem tudom hogyan lehet intézni, ha nem tudom itt hagyni a babát úgy, hogy nincs tápszer bekészítve.
Ti ezt hogyan csináljátok?
Azokat kérdezném akik nem adtak sose cumisüveget a babának, mert sajnos nem tudok fejni, hogy ilyenkor esetleg lefejt anyatejet kapjon a baba (egy óra alatt jön le kb 60 ml anyatej, de amúgy sem tudok a baba mellett fejni).
5 hetes a babám :)
Köszi a válaszokat!
Nem fog örökké egész nap tartani a szoptatás.
3 hónapos kor után kb 3 óránként evett (igény szerint), az ügyes bajos dolgaimat pedig úgy intézem hogy alvasidoben ott van mellettem a babakocsiban, bankban, ügyvédnél, boltban, bárhol igazából. Ha felébred, nézelődik, nem kell azonnal szoptatni. Ilyen esetekre amúgyis lehet vinni lefejt tejet, később már gyümölcs pürét, kekszet, amit megeszik.
Ha valakinek vigyázni kellett mégis a babára, mielőtt elmentem megetettem és igyekeztem 3 órán belül hazaérni. De hagytam itthon tejet.
Nekem nem ment. Engem is mindneki azzal biztatott, hogy 3 hónapos kora körül pikk-pakk meglesz egy evés, meg ritkábban is kell neki, hàt nem így lett. Nyilvános helyen nekem nem megy a szoptatás.
Én épp emiatt adom neki a tapszert is.
Egyedül vagyok itthon egész nap, nincs segítségem. Ez az egyik.
A másik meg, hogy amióta elengedtem ezt a kérdést, és egy etetés megvan annyiból, hogy előveszem a cumisüveget, akárhol, szinte kinyílt megint a világ.
De a többségnek valóban úgy lesz, ahogy előttem írtàk. A miénk a negatív véglet szerintem.
4 vagyok, annyi még, hogy èn nem tudtam lefejni annyit sajnos, nem volt annyi tejem soha, hogy legyen “elvitelre”, vagy itthon hagyni.
Úgy is nagyon más lett volna.
Igen, a lefejt tej nem opció sajnos mert nem tudok fejni a baba mellett.
Nem alszik és nem lehet letenni.
Ha lenne időm fejni és 10 perc alatt lejönni 100ml akkor nem gondolkoznék ezen :D
Nincs alvásidő :( pontosabban olyan nincs, hogy szépen leteszem és alszik.
Ha vendég, rokon van nálunk és elalszik a kezében, mindig mosolygok amikor azt mondja h leteszi aludni..
Olvastam h vannak akiknek a szoptatás volt az egyszerűbb, mert az mindig kéznélvan.
De nem nagyon tudom elképzelni h a baba elkezd ordítani a tescoban és én valahogy a pelenkázóban nagykabátban megoldom h 40 percig szívja a mellem :D
(Állítólag 3 hónapos korukra már 15 perc alatt végeznek, de fuuuuu de messze vagyunk még attól 😁).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!