Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan lehet időre szoptatni?

Hogyan lehet időre szoptatni?

Figyelt kérdés

Régen az volt a szokás, hogy 2-3 óránként szopizhatott a baba.

Ezt hogyan tudták kivitelezni?

Igény szerint etetem a babám, de nem is tudnám másként, mert ha éhes akkor ordít. Ha fél órája szopizott, akkor is meg kell etetni, különben ordít szegény.

Régen ezt hogy csinálták?

(Nem akarom időre etetni, csak érdekel, mert el se tudom képzelni mit lehet csinálni egy ordító babával, hogy még ne kelljen etetni 2 órán át)- pusztán elméleti kérdés kivancsiságból 🙂

2022. febr. 20. 14:48
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
78%

No szerinted hogy? Ahogyan a nagyika adja a f*sza tanácsot,hogy tedd le a gyereket had sírjon.Semmi oka rá,csak hisztizik és ha esetleg felveszed el lesz kapatva.

Letette,becsukta az ajtót rá,és elment minden mást csinálni ameddig még egy etetési idő nem jött.Valamelyik gyerek hozzá szokott valamelyik végig ordította ameddig 2-3 óra nem lett a pontos igénye.

2022. febr. 20. 14:53
 2/26 anonim ***** válasza:
74%

Hagyták ordítani. Egy barátom nagyon sírt kisbabaként, neki mesélték mindig a szülei "vicces" családi sztoriként, hogy be volt rakva a hálóba, letakarták takaróval a kiságyban, és úgy talán nem hallották, mert jó idegesítő volt, hogy folyton sír és nem hagyja abba.

Gyerekként még azt gondoltam ez tényleg milyen vicces lehetett, hogy kiabál a kisbaba a takaró alól, de így felnőve annyira szomorúnak találom, plusz már nem is furcsállom, hogy szinte nincs is kapcsolata a szüleivel. Manapság is vannak elbacott családok, de olyan egy kva nyomorult társadalom lehetett, ahol az volt a csecsemőgondozási tanács, hogy hagyd üvölteni, mikor ez minden létező anyai ösztönnek zsigerből ellentmond.

2022. febr. 20. 15:10
 3/26 A kérdező kommentje:
Jó ég ez borzalmas 😳😥
2022. febr. 20. 15:12
 4/26 anonim ***** válasza:
58%
Régen sem ragaszkodtak pontosan a 3 órához, de nem is szoptattak félóránként. A legtöbben minden alkalommal mérték, mennyit szopott a baba. Ha keveset, akkor 2 óra múlva már szoptatták, ha sokat, akkor akár 4 órát is hagyták aludni. Azon kívül tudták, hogy a baba nem csak akkor sír, ha éhes. Ha melege volt, fázott, hasa fájt, akkor nem szoptatták, hanem a bajon segítettek. Egyetlen gyerek sem lett lelkisérült amiatt, hogy nem szoktatták kézhez.
2022. febr. 20. 15:24
 5/26 anonim ***** válasza:
87%
Én anyósom és az ő édesanyja tapasztalatait tudom elmondani, anyukája konkrétan gyerekorvos volt. Igen, hagyták sírni. Szegények könnybe lábadt szemmel mesélik, hogy így utólag milyen butaság és mit tettek, a nagymama konkrétan biztos benne, hogy a legtöbben emiatt nem is tudtak sokáig szoptatni, baromi ritka volt még a fél éves kor is, 1-2 hónap után a legtöbb anyuka pótláshoz (rizsnyák) kényszerült nyúlni, mert a kereslet-kínálat nem állt be, ráadásul az állandó éhség miatti sírást hasfájásnak gondolták, emiatt még kevésbé szoptattak, és még inkább teáztatták meg rizsnyákoztatták a csecsemőket. Első naptól kezdve aranyszabály volt, hogy éjszaka nem ehet a baba, akkor is kapott teát, hogy mielőbb leszokjon az ékszakai evésről. Ez is illogikus, nem kell orvosi egyetemet végezni ahhoz, hogy tudd, hogy a folyadék mennyi idő alatt megy végig a gyomron, nem véletlenül kér a csecsemő többnyire 2-3 óránként is tejet, de a tea, mint üres folyadék az éhgyomorból 20 mp alatt ürül . Bánják nagyon, sok száz csecsemőtől vették el az anyatejes táplálás lehetőségét azért, mert valaki valamikor kitalált valamit, többnyire azért, hogy az anya minél hamarabb vissza tudjon menni dolgozni (anyósom is 4 hónap után már ment is vissza). Mondjuk az akkori orvosképzésről is sokat elmond, ha ilyen alapvető élettani folyamatokkal nem voltak tisztában.
2022. febr. 20. 15:31
 6/26 anonim ***** válasza:
79%

Igen, hagyták őket sírni. Nálunk is "vicces" családi sztori, hogy az öcsém egész éjszaka bömbölt, úgyhogy a szüleim füldugóval aludtak, hogy ne hallják.:(

Nekünk ettől függetlenül jó a kapcsolatunk a szüleinkkel, mert szerettek minket, ezt is azért csinálták, mert elhitték, hogy így kell. Nálam ez másban nyilvánul meg, nehezen vagyok képes az egészséges kötődésre, szorongó-ambivalens módon kötődöm az emberekhez, magyarul féltékeny típus vagyok. Ez állítólag általános azoknál, akiknek az anyjuk kiszámíthatatlan módon reagált az igényeikre (tehát hol felvett, hol nem, hol megetetett, hol nem).

2022. febr. 20. 15:43
 7/26 Derjaderja ***** válasza:
68%

4. Amúgy ezt Te honnan tudod? Hogy pl mire vezethető vissza a dohányosok, alkoholisták, elhízottak orális fixációja, a magas alapkortizol szint sok embernél illetve az érzetek inadekvát felismerése?

Érdemes megnézni azokat a generációkat. Biztos nem csak a sírni hagyás miatt, hanem a hozzá társuló egyén nevelési elvek miatt is, de rengeteg a lelki sérült.

Anyu amúgy az akkori szomszéd babáról meséli, hogy a falon át hallotta ahogy sír, es bárhpgy sírt, 3 óránkent etettŕk.

2022. febr. 20. 16:01
 8/26 A kérdező kommentje:
Nem tudom ki pontozza le a válaszolókat, én mindenkit hasznosra nyomok!
2022. febr. 20. 16:12
 9/26 anonim ***** válasza:
75%
4 Képzeld most is tudják hogy más baja is lehet a gyereknek. Ha mindent ellenőriztek akkor adnak cicit. Igen akár fél óra múlva is. És nem, nem szokik kézbe. Egy újszülöttet, kisbabát nem lehet semmihez hozzászokatni. Igény szerint szoptattam és nagyon sokat hordoztam a fiam mikor baba volt. Az első hónapokban velem is aludt. Képzeld már se nem szopik se cipelni nem kell. Sőt külön szobában alszik😲😲😲😲 Azta hogy kézbe szokott a szemtelenje😂😂😂
2022. febr. 20. 18:16
 10/26 Derjaderja ***** válasza:
71%

Mi az egyáltalán, hogy kézhez szokás? A csecsemőkori reflexek közül többet az anyukán való kapaszkodóhelyzet megtartására hozott létre az evolúció....

Kézhez nem szokik egy emberi ujszülött, hanem a testkontaktus az alapállapota.

2022. febr. 20. 18:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!